Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Dobře jste udělala. Člověka tak puntičkářského, pracovitého a přísného na sebe samotného, jako jste Vy, by ta absence řádu a systému rozděl a panuj nejen převálcovala (to už se víceméně stalo), ale i zabila. Určitě najdete něco jiného, v čem se nejen dokonale uplatníte, ale i si to užijete. Každopádně Vám přeji jen to nejlepší. Opatrujte se.

Já osobně mám s úředníky jen kladné zkušenosti. Pochopila jsem, že jsou to lidé jako my, že mají na sebe naloženo až kam (ještě předtím, než jsem četla tento Váš blog) a že jde jen o to, umět klást správné otázky a trvat na získání odpovědí. Ale že slušná prosba, úsměv a poděkování za odvedenou službu jsou vždy lepšími rádci než cokoliv jiného.

1 0
možnosti
MP

Obecně k diskusi : ze styku s úředníky na nižší úrovni vím, že se většinou dotyčnému snaží nekomplikovat život víc než je nutné. Takže s autorkou a dotyčnými ženami v diskusi souhlasím.

Problém je, že ve státní správě jsou "chovní", tedy protekční a "tažní", který za ně všechno musí oddřít.

5 0
možnosti
PS

P59e50t23r 59S12k17á32c20e70l

21. 8. 2016 20:38

Ale to se může změnit. Stačí dát průchod zdravému rozumu a nenechat se zotročit "exluzívními" průzkumy a "modely ČT".

Užje to tady, šance na změnu se blíží. Nyní je důležité, abyse všichni dospělí občané s právem volit zvedli a šli kvolbám. Samozřejmě ať dají hlas jen NEparlamentním stranám,pokud neví komu, tak naší koalici:

NEILEGÁLNÍ IMIGRACI - PENÍZE RADĚJI PRO NAŠE LIDI

Potomse určitě dočkáme naplnění odkazu našeho velikána:

"Štěstínároda" - 18 podmínek štěstí podle J.A.Komenského. Např.8/ "Dobré úřady - v čele národa lidé moudří, mírní kdobrým, a přísní ke zlým".

0 0
možnosti
KK

To je jako byste chtěla naznačit, že naše vláda, nejlepší v celém vesmíru, která vidí vždy o něco dál, nekecá a maká, není schopná udržet legislativu jenoduchou a použitelnou a uřídit státní správu efektivně, bez zbytečné přezaměstnanosti a stresu.

Ne, to musí být určitě jenom zlovolné pomluvy. :-/

Takhle to vypadá jako kdyby to vláda nezvládala a tím sápáním se po každě koruně o kterou nás může sedřít jenom maskovala svoji neschopnost a svoje šméčka.

2 0
možnosti

A proč to vláda nezvládá? Protože všechno vede cestou sociálního inženýrství místo cesty přirozených vztahů a osobní svobody. Bohužel ODS a TOP 09 jsou stejní levičáci a sociální inženýři, jen hubu mají plnou pravičáctví.

4 0
možnosti
Foto

Dobré téma R^

Veřejnost si sice stále myslí, že úředníci hlavně "popíjejí kafíčko", to je taková zkreslená představa o naší práci, obtížně se to vyvrací. Pracuji ve veřejné správě roky, vystřídala jsem různá oddělení, různé šéfy, i politiky, kteří přijdou, "zařídí se" a zas odejdou. Z práce se tedy nehroutím, akorát si kolikrát nosím určité věci "v hlavě" i domů, jestli jsem tohle či tamto udělala dost dobře, neobrátí-li se něco proti mě a tak podobně. Vždycky jsem se tu práci snažila dělat hlavně pro lidi, opravdu jako službu veřejnosti. I když se na nás veřejnost kolikrát kouká úkosem, že snad jsme strůjci všech těch nařízení a formulářů. Nejsme. Jen se s tím musíme nějak srovnat.

6 0
možnosti
PS

P29e26t32r 40S28k40á80c35e88l

16. 8. 2016 18:01

Pouze honem nevím, jak se v ženském rodě řekne "borec". Jste "borec", protože platí:

"Neomrzímne nikdy sloužit, neomrzí mne nikdy být prospěšným.">Leonardo da Vinci.

A tím se i Vy řídíte, stejně jako tisíce dalších státních úředníků. Vydržte, současní mocní dostanou ve volbách výpověď a nastanou přeměny. Všichni nechť jdou k volbám a bude líp.

2 0
možnosti
SL

Zákony profesora Parkinsna stále platí ;-D . . .

Roku 1958 vydal knížku Zákony profesora Parkinsona.

http://www.stezen.cz/html/stezen/casopis/1998/01/1998_1_03.html

http://lopusnik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=342158

1 0
možnosti
JSS

Neustále měnit předpisy!! To je u nás zákon! Dělat lidi neuvědomělými- bezbrannými nejen v politickém dění, ale v jejich občanském životě. Vládo, nyní pane Zemane - to je ohavnost, která nikam nevede. jen pro upevnění vašich koryt !!

3 0
možnosti
PS

P54e23t74r 40S96k86á30c51e73l

16. 8. 2016 17:51

"Každýsvůj díl odpovědnosti" (nadpis článku v Hospodářskýchnovinách, autor JUDr.Komárek z Blanska) a zdravého rozumu je námtřeba...

Proto všichni k volbám. Možnáby bylo dobré píseň „Hej, páni konšelé“ od JaromíraKlempíře zvolit k volbám, ať jdou všichni a dají hlas jenNEparlamentním stranám. Výběr je možný, začít třeba zde:

http://www.stranazdravehorozumu.cz/

0 0
možnosti
RH

R86a23d44e65k 25H83o59d13a96ň

15. 8. 2016 18:19

Mně na tom vždy fascinuje to pokrytectví. Zatím co přiznáváte, že úředníci nezvládají ani předpisy týkající se té konkrétní práce co dělají (tzn. jen nějakého výseku toho, co je potřeba), není nejmenší problém za neznalost téhož udělit pokutu podnikateli či živnostníkovi, který by měl znát to vše co ani vy neznáte, nejen v tom výseku co potřebujete vy - ale navíc ještě musí zvládat někdy vydělat peníze.

27 0
možnosti
ZH

Přesně. Před časem jsem se šel zeptat na jeden úřad (hm, hygienu), co potřebuju pro své podnikání. Dodnes toho hořce lituju. Dozvěděl jsem se hromadu nesmyslů, jen ne to, na co jsem se šel zeptat. Následovala pakárna, pokuta, a nakonec jsem to raději zabalil. Namísto, aby mě báby upozornily na chyby, kterých jsem se dopustil a řekly mi, jak je mám narovnat, mě dostaly do situace, kdy jsem nadělal další zbytečné chyby.

0 0
možnosti
PA

P16e25t24r 26A15g14u51l49á17r

15. 8. 2016 17:44

Znáte to pořekadlo - jak se líný strhal? Z vašeho popisu stavu věci je zcela evidentní, že tomu chybí séf, který umí práci rozdělit na menší elementární úkony a tu pak rozdělit. Není přeci možné, aby všichni dělali všechno a museli všechno umět. To je nesmysl. A pokud vám to nikomu v kolektivu těch patnáct let nedošlo, není divu, že jste odcházeli, nebo odcházely až na hranici psychického vyčerpání.

8 0
možnosti
ZB

Přepracovaný státní úředník;-D;-D;-D Vtip týdne.

17 2
možnosti
Foto

Buďte ráda, že jste pro tu mafii přestala pracovat a že konečně můžete být pro druhé lidi nějak užitečná.

16 0
možnosti
PS

P71e97t27r 60S21k42á20c94e72l

16. 8. 2016 17:58

Mafii lze rozbít, zdravým rozumem. Naši předkové toho jsou příkladem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1373x
Když mě něco nenechává v klidu, ráda o tom píšu, ať je to cokoliv. Urovnávám si tak myšlenky. Budu ráda, pokud Vás výsledky mého vnitřního úklidu potěší nebo přimějí k zamyšlení.

Seznam rubrik