Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

já si myslím, že by se mělo uzákonit, aby ženám musely koukat minimálně bradavky a frnda, jinak je s našejma evropskejma tradicema ámen ;-D

0 4
možnosti
JD

Konečně pořádný názor!

0 0
možnosti
Foto

zákaz burkin těm ženám jistojistě pomůže. v burkinách si jdou zaplavat, bez burkin je třeba manžel vůbec nepustí. a to se vyplatí.

0 3
možnosti
RM

Třeba ty ženy začnou myslet a zjistí, že nejsou žádná zvířata a mohou se samotné rozhodnout, zda jít ven či nikoliv.

3 0
možnosti
Foto

Co vzbuzuje nebo nevzbuzuje pohoršení je vždycky otázka místních kulturních zvyklostí - třeba v domorodé Africe chodí ženy nahoře bez a nikdo s tím nemá problém.

Proto nevidím důvod proč by si místní nemohli vždy sami určit, co budou považovat za přijatelné a co ne. Pokud se třeba Kocourkovští rozhodnou, že každý bude na hlavě nosit třírohý klobouk a nebo šup s ním do šatlavy, tak si ho prostě koupím a nebo se Kocourkovu vyhnu.

6 0
možnosti
FN

že by veřejný pořádek?

Nebo autorka zná místní problémy na Korsice? Byla u toho, když muslimští mladíci napadali turisty? Podle toho, co bylo psáno nejde o první problémy tohoto typu. Místní úřad má za povinnost dohlížet nad dodržováním veřejného pořádku. Pokud existuje příčina, pro kterou je veřejný pořádek porušován, je ve veřejném zájmu, aby byla příčina odstraněna. V takovém případě je jedno, jestli je příčinou slovo, nebo předmět. Stejně tak je úplně jedno, jestli je příčina sociálního nebo náboženského původu. Každý má právo zvolit si náboženství a proto by dobrovolná volba konkrétního náboženství neměla mít za následek vymáhání změny pravidel, která jsou většinovou společností akceptována jako správná.

Nebo si myslíte, že by byly stejné problémy, pokud by na té pláži byly všechny holky oblečeny v tradičních plavkách??

Napíšu to poblondýnsky, Pokud by si někdo nasadil na hlavu kýbl a toto by bylo většinovou společností vnímáno jako nekulturní jednání, a následkem toho by vyšli lidé do ulic, došlo by k výtržnostem a zraněním, musel by na to státní neboobecní představitel reagovat. Ve chvíli, kdy by ten někdo s kýblem nechtěl kýbl z hlavy sundat, musel by představitel obce zajistit rozhánění demonstrací, nebo druhá možnost, přikázal by tomu jedinci kýbl pod pohrůžkou trestu sundat, PROČ? protože platí, že ústavně přiznaná svoboda jednotlivce končí tam, kde se sráží s právem společnosti na dodržování veřejného pořádku.

4 1
možnosti
TZ

T90o40m66á95š 92Z71m67e19k

16. 8. 2016 12:41

Kdyz uz si tu davate nejakou definici demokracie, tak by jste ji mel uvest pokud mozno spravne a ne jen tak, jak se vam to hodi. Vsichni jsi sou rovni pred zakonem. A kupodivu zakon muze rici, ze kybl na hlave je nezadouci a tak ma mensina smulu. Musi to respektovat.

1 0
možnosti
VF

Jestli to nebude tím, že už i Francouzům dochází, že někteří lidé se nezačlení a nezačlení...

8 1
možnosti
PL

Když těm lidem začneme přikazovat i to, co by si měli oblékat, určitě to pomůže jejich začlenění

0 4
možnosti
PS

Autorko , nic jste nepochopila. Nejde o oblečení , ale o princip udržení naší kultury, zvyklostí a stylu života. Pokud doma chodím v papučích , hosté se musí také přezouvat . To je celé.

15 1
možnosti
PL

Autorka to popsala celkem dobře - domácí policistka chodí zahalená - host má být nahý?

0 3
možnosti
TT

Na blogu Lupy zase někdo pohoršuje něčím jiným než burkinama. Ale je to taky na b.

0 0
možnosti
OK

Zákaz burek chápu jako první signál imigrantům, potažmo všem muslimům, že se musí přizpůsobit evropským zvyklostem, pravidlům, zákonům. Prostě jako by bylo řečeno : "Musíte se přizpůsobit". Samozřejmě, že tento zákaz, zůstane-li osamocen, nic neřeší a nebudou-li následovat další opatření, vyzní hloupě. Snad je to náznak toho, že se Francie probudila, snad bude následovat i Německo. Invazí imigrantů jsou ohroženy všechny evropské svobody, které jsme až dosud považovali za samozřejmost. Zákaz burek vnímám jako první krok k zachování našich současných svobod.

17 1
možnosti
PL

Vnímat veřejnoprávní zásah do svobody projevu (způsob oblékání je totiž projevem každého člověka) jako krok k zachování svobod je svérázné.

0 2
možnosti

Zvláštní, že si lidé, jako autorka, nepoloží otázku, zda ty muslimské ženy mají jinou možnost, než nosit ty své černé mundůry? Jinými slovy, zda takové oblékání je skutečně jejich svobodnou volbou ? Když už mají svobody plná ústa.

Domnívám se, že po zkušenostech, a to i z Evropy, s vraždami ze cti, když nějaká žena z muslimské rodiny si zvolí jinou životní cestu, dle zvyklostí naší civilizace, je tato otázka více než na místě...

15 1
možnosti
Foto

Které muslimky máte na mysli? Ty co si víru samy zvolily nebo ty, co ji "zdědily".

Je svobodnou volbou, když si vezmete kvádro na operu, přestože normálně chodíte v obnošeným triku?

0 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4035x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik