Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pokud jste pro imigranty, riskujete nařčení že ohrožujete budoucnost našich dětí. Pokud jste proti nim, riskujete nařčení, že je vám lhostejné lidské utrpení.

Nejhorší na tom je, že se diskuze vždycky zabývá pouze následky a ne příčinami obrovské tragédie ke které dochází.

Vůbec se nemluví o tom jak byla po léta provozována takzvaná pomoc rozvojovým zemím. I ty nejchudší země už několikanásobně splatily dluhy u finančních institucí a přesto to nestačilo ani na zaplacení úroků.

Takováto pomoc rozvrátila tradiční kmenové struktury a vytvořila proudy bezprizorných osob, které se přes periferie metropolí chudých zemí začaly přelévat přes hranice zemí a kontinentů.

Pak byly vojenskými údery destabilizovány země, přes které dříve uprchlíci nemohli do Evropy proudit.

A teď žasneme nad masivním stěhováním národů, které jsme i my pomohli uvést do pohybu.

Finanční instituce, které díky rozvojové pomoci závratně bohatly ani armády, které si udělaly z mnoha zemí vojenskou střelnici, nevidí důvod se k uprchlíkům hlásit.

Boj o imigranty - ať už dopadne jakkoliv - uvedená mnohem závažnější selhání euroamerické politiky nevyřeší.

0 0
možnosti
AK

S imigranty má velké zkušenosti Francie - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových i menších měst.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet).

Ale protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro etnické Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky.

Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než etničtí Francouzi.

A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak.

Doporučoval bych navíc trochu skromnosti - ani nám ani EU nebyla přece do péče svěřena celá zeměkoule...

17 0
možnosti
JP

J43a13n 84P96a42l30l39a15s

1. 2. 2016 23:19

Dobrý večer, zbytečně komplikované. Stačilo napsat: „Refugees welcome“, doplnit arabským překladem a svou adresou. Případně dodat i adresu věrného spojence a notorického mínusovače.

27 0
možnosti
Foto

Je integrace migrantů z cizího kulturního okruhu vůbec možná?

Není tato vaše otázka trochu zbytečná? Každý občan ČR ví že je tato integrace možná. Stačí se rozhlédnout po okolí. V ČR. žije přibližně 10 t cizinců a valná většina je integrovaná, včetně těch z velmi odlišného prostředí.

Zajímavější otázka, a tu jsem bohužel ve vašem článku nenašel, zní - Co podmiňuje integraci migrantů z cizího prostředí v naší společnosti?

Až si na tuto otázku odpovíte i při vědomí no go zon v EU, tak pochopíte dosah problému s aktuální uprchlickou krizí.

Ve zkratce se skrývá odpověď pro úspěšnou integraci v respektu k hostiteli, ale tu v muslimských no go zónách nenajdete. Takže váš článek, tak trochu pláče na špatném hrobě.;-(

12 0
možnosti
DK

To, ze jste clenem TOP09, jste snad ani nemusel psat...Pokrytectvi s jakym pisete, je dostatecne prozrazujici...Ano, obyvatele ghett se nezaclenili do spolecnosti a neni nahodou, ze drtivou vetsinu obyvatelu ghett tvori Romove...cili lide s odlisnou kulturou a mentalitou...prave jako oni imigranti...Takze tento argument je spise PROTI prijimani nez PRO. Ano, vezni jsou take problematicti a prave proto jsou vezni...Tento argument je logicky faul...Je logicke, ze vezni budou vzdycky problematicka cast spolecnosti...vsimnete si jedne zajimave veci...vzdycky kradou zlodeji...videl jste nekdy krast cloveka, ktery by nebyl zlodejem? Nevidel...je to zajimave, ze? Ze zrovna ti zlodeji vzdycky kradou...Nesmyslna argumentace vidte...stejne jako ta vase...No a dalsi...samozrejme plivanec na Zemana nesmi chybet...co na tom, ze treba Karel Schwarzenberg je zhruba strejne vulgarni...ze ktere ze je ten chlapek strany? Jo TOP09...tak to neni zadnej buran, ten muze byt vulgarni...a mimochodem...Zeman, ac uznavam, ze to buran je, se aspon pred kamerou doopravdy nepoblil, coz se neda rict o panu Kalouskovi, ktery tu savli hodil v primem prenosu...a zase mi nejak vypadlo, ze ktere strany,ze to ten Kalousek je...ach ta pamet..;-D

26 0
možnosti
PK

Kdybyste byl chytrý, tak by Vám došlo, že vlastně tomu "alkoholikovi" na Hradě pomáháte. Kdybych se chtěl v politické straně TOP prosadit, tak bych "útočil" včetně migračního problému, a ten jednoduchý není, úplně jinak. Jestli vy jste budoucnost TOP, tak to Vás ta ODS opravdu "požere".Rv

14 1
možnosti
PB

...... "Naučit sociální případy základům slušného chování, morálky, úctě k hodnotám, vzdělání, osobní svobodě a odpovědnosti. Migrační krize nám v tom paradoxně může pomoci."

..... v ý b o r n ě ! Ve Švédsku, v jednom lágru pro migranty se uvolnilo místo po zavražděné pečovatelce,- ..... máte životní příležitost předvést co ve Vás vopravdu je. Přeji mnoho úspěchů a sem tam napište jak se daří V !

31 1
možnosti
MP

1. Mezi Čechy je skutečných křesťanů menšina. To platí zvláště o té populaci ve vyloučených lokalitách. Ve skutečnosti pověrčivost, která se s křesťanskou etikou zcela míjí.

2. Doplatky na bydlení nesmyslně narostly díky vašemu guru Kalouskovi.

3. I když budeme počítat, že do problémů se zákonem se dostalo 100 000 Čechů, je to jen 1%. U migrantů to bude násobně více.

4. O nutnosti sjednotit sociální systémy EU jděte přesvědčovat do Bruselu. Tohle je pro Vás malý píseček :-)

17 1
možnosti
LC

Proč vy, pane Procházko, se tvrdošíjně pouštíte do psaní o věci, se kterou máte naprosto nulovou zkušenost. Omluvit by vás mohlo snad jedině to, že to máte jako stranický úkol od svého guru.

25 1
možnosti
TP

"Patologické chování se stává normou v prostředí podobně smýšlejících lidí - v ghettech, věznicích nebo ruské ambasádě" A HLAVNĚ V MEŠITĚ NEBO PROSTĚ MEZI MUSLIMY.

Avšak je také zřejmé, že ocitnutí se na okraji společnosti není věcí náboženství nebo národnosti. Jedná se o problém ryze sociální. - NIKOLIV, RADIKALIZACE MUSLIMŮ JE NA SOCIÁLNÍM PROSTŘEDÍ NEBO VZDĚLÁNÍ ZCELA NEZÁVISLÁ - POMINEME-LI VZDĚLANÉ DŽIHÁDISTICKÉ CELEBRITY (BIN LÁDIN, BAGDÁDÍ, MUHAMMAD ATTA, DŽIHÁDISTA JOHN), TAK I VŠICHNI VÝZNAMNÍ ATENTÁTNÍCI POSLEDNÍCH DVOU LET POCHÁZELI Z "LEPŠÍCH" MUSLIMSKÝCH POMĚRŮ.

18 1
možnosti
JN

J17i61ř36í 27N87o82s55e83k

1. 2. 2016 22:12

Tak namyšlený jste vy. A náš sociální systém těžko zvládne zvednout ode dna statisíce nekvalifikovaných lidí z naprosto jiného kulturního a sociálního prostředí - zvlášť když dotyční o to nestojí, protože mají jen nároky a své povinnosti neuznávají. A hlavně - proč by se o to systém snažil u davu, který mu nic nevrátí?Rv

Tak jste si plivl na prezidenta, na naše nevítače, a máte splněno.Rv

31 1
možnosti