Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Tento text mi přišel už tak před 2 lety a v rozhovoru s Lasicou tento se od toho distancuje s tím, že to nepsal a ani nečetl a neví a jeho žena Magda (kterou jsem mívávala ráda, ale teď zastává názory právě oněch,,elit" )prohlásila, že ona to četla a že jsou to děsné blbosti.

1 0
možnosti
BS

Pokud je to pravda, tak mě to vyvádí z míry a velice se omlouvám. Mohu jen dodat, že já osobně bych tam podepsal skoro každou větu. Místy je to možné příliš generalizované či přeexponované, ale na to má (domnělý?) umělec přinejmenším tak trochu právo. Dál si osobně myslím, že Magda Vašáryová by s tím povětšinou souhlasila, jen by to asi nevyjádřila tak pesimisticky.

3 0
možnosti
JD

Islám a Křesťanství mají jednu věc společnou...jsou ro monoteistická náboženství, která v určité etapě svého vývoje zela potlačí svobodu těla i ducha. Římané před 2000 lety dokázali postavit stavby, které by nepostavili Evropané ještě ve století 19. Ve 4. století se státním náboženstvím stává křestanství a Evropa upadá na dalších 800 let (do začátku renesance) do období nevědomosti. V době, kdy arabští učenci počítají pohyby planet a rozvíjí medicínu (a jiné vědy), zná Evropa jako léčebný prostředek pouštění žilou, brodí se po kotníky ve sračkách(faktických) a myslí si, že je Země placatá. To se mění až dobou osvícení. V té době zase začíná postupný úpadek arabského světa. Islám je o 600 let mladší než křesťtanství, proto se teď nachází ideologicky na úrovni křesťtanství 15. století. To, že mají také mobily a auta a všechny výdobytky současné společnosti ten rozdíl nesmazává, pouze zmenšuje

3 3
možnosti
Foto

Pane Drásale, kde jste -s odpouštěním takové nebetyčné hlouposti přišel. Arabští učenci počítali pohyby planet ? To je jako pokus o vtip ? Kdyby jste znal historii, tak by jste věděl, že Arabové z Mediny byli nevzdělaní a obsadili Perskou říši, a další říše a odtud pochází vzdělání, ale ne od Arabů. Arabové převzaté vzdělání dál nerozšiřovali a naopak je všemocně potlačovaliaž úplně zaniklo. Všichni vědci, kteří pohnuli vědou do 20 století své vzdělání získali v církevních školách. Získal jej i T. G. Masaryk. Drtivá většina nositelů Nobelových cen byla věřící. Některé krátery na měsíci jsou pojmenované po Jezuitech zkoumající vesmír. Od ranného středověku Církev zákládá školy. U univerzita Karlova byla školou Církevní. K vědeckým objevům moderní doby nepřispěl islám naprosto ničím, v technických oborech dovede přebírat, co pokládá za užitečné, ale samostatného vývoje schopen není.

7 0
možnosti
JK

Nemohu s Vámi souhlasit snad v ničem co uvádíte, osobně mám přátele, žiji si klidným životem, nepociťuji nedostatek lásky atd... televizi mě nikdo sledovat nenutí :-) Je mi líto, že svůj život cítíte tak pesimisticky..A o islámu se vůbec nemá cenu bavit..

3 0
možnosti
Foto

Já mám trochu pocit, že si pletete dobu, kdy byla arabská kultura na vzestupu, tedy dobu PŘED islámem, s dobou PO vzniku islámu, kdy začal její pomalý, ale trvalý sešup...

4 0
možnosti
Foto

jestli je něco rázně v sešupu... je to Evropa se svou hloupostí, stagnací myšlení.. .a tenhle trend hloupnutí Evropy není věcí posledních dvou let.

6 0
možnosti
Foto

:-):-)blog, vytištěný ve velkém - považuju za jediné možné: přelepit jím všechny bilboardy u násR^R^R^ a co se obecně týká Milana Lasici ... láska bez výhrad...zkopíruju si , vytisknu...a to i tehdy, že já jsem po listopadu spíš nadějně vyhlížecí... chci potkat ,,přítele,, který...VR^R^boží.... Děkuji za Váš skvělý blog, a to hodně.

4 3
možnosti
JS

Jenže ten text, do kterého jste se tak zamilovala, je obyčejný hoax (podvodně šířený e-mail), jehož autorem vůbec není Milan Lasica.

Na této adrese najdete jeho slovenskou verzi, kterou zřejmě ani nesepisoval rodilý Slovák:

http://www.myty.sk/hoax-text-radost-vladnut-tomuto-narodu-nenapisal-milan-lasica/

Navíc - ve svém profilu máte napsáno, že jste "vystudovaná češtinářka a výtvarkářka". Jestli s tímto písemným projevem někoho učíte, tak to je tedy nářez...

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik