Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zatímco za podnapilého mladistvého vyfásne majitel restaurace (kavárny asi ne) tučnou pokutu, za nemocné dítě v dětském koutku neodpovídá nikdo. Moje dcera si takto přinesla z kuliček v nejmenovaném pražském HM infekční zánět spojivek. Myslíte si, že se koutky každý den desinfikují, myjí? Že mají stejný hygienický režim jako ve školkách? Ani omylem. Takže co si nezodpovědné matky zasely, bohužel sklízejí i ty ostatní. Být kavárníkem neznamená být pečovatelem o cizí děti zdarma.

14 2
možnosti
LK

Viz můj příspěvek níže. Také mě to napadlo. Možná je to legislativou. Ty koutky mě spis u nás děsí...

0 0
možnosti
LK

Aha. Na blog zabloudil náhodně a teď kolega napsal, že jste v europarlamentu. Zkuste zjistit tu legislativu kolem koutku dětských u zdroje. Možná se budete/me divit.

0 0
možnosti
LK

Je pravdou, že ve Francii koutky nikdo nepestuje. Snad jsem je tam nikdy ani neviděl. Možná je to i legislativou. U nás je to všem jedno, ale možná tam u koutku vyžadují nějaké parametry. Tj hygiena a dezinfekce hraček pravidelná, nutnost dozoru provozovatele. Místní podnikatele je tedy raději nezrizuji. Jen úvaha.

2 0
možnosti
JH

J77a65n 75H77a63v79r21d25a

5. 1. 2016 7:00

... a něco o vaší práci europoslankyně by tam nebylo? Vaše názory, politické idee, způsob hlasování atd.?

1 0
možnosti
LK

Me by třeba zajímalo, kdy někdo pozene k odpovědnosti komisare, kteří nezvládli imigrantskou krizi. Možná vážnější téma než koutek pro děti.

5 0
možnosti
VM

Nejsem schopen posoudit, kolik je ve Francii matek, jak jsou dlouho na mateřské a proč a kam dávají své kojence. Ale něco vím o kavárnách s dětskými koutky. Maminky, kamarádky se zde sejdou, děti "šoupnou" do dětského koutku a náramně se baví, protože o děti je postaráno. Jenže. Žijeme v moderní době a je nemoderní děti okřikovat. Tak že ty se zde chovají jak v pralese, nakonec proč ne, vždyť si náramně hrají. Jenomže od toho jsou pískoviště a jiná zařízení. Žádná maminka si totiž neuvědomuje, co to je pro personál, když tam dětičky ječí, řvou, hádají se o hračky atd. bez povšimnutí maminek. A proč by si jich taky všímaly. Děti si hrají, maminky se spolu náramně baví a dětí si absolutně nemusí všímat, nemají kam utéct, vběhnout...... Jen ta úcta k personálu mi tam prostě trochu chybí.

12 0
možnosti
Foto

Třeba jsou ve Francii matky, které se věnují dětem a chápou, že pro dítě posezení v kavárně opravdu není to pravé. Mám děti a proto rozumím tomu, že si člověk, zvlášť pokud je ženská, potřebuje občas orazit, aby se z toho nezbláznil. Ale k tomu přece neslouží dětské koutky v kavárnách. Tam si beztak neorazí, protože by pořád tak trochu měla jedním okem dozírat na dítě. Takže je lepší svěřit někomu dítě na hlídání a vyrazit s "holkama" bez dětí. Nejspíš francouzské matky mají čas, který věnují dětem a pak čas, který věnují samy sobě s tím, že nepožadují všude a vždy odkladiště pro dítě. Protože co jiného takový dětský koutek je než odkladiště dětí? Nepřipomíná Vám to šatnu na kabáty, kde si odložíte vše, co by Vás případně obtěžovalo nad rámec?

20 0
možnosti
Foto

Arabské matky nejsou zvyklé chodit se svými dětmi do kaváren. A kde není poptávka, není nabídka.

12 0
možnosti
JK

J37o86s20e75f 34K35l24a34t

4. 1. 2016 20:46

Asi jsou ve Francii chytřejší kavárníci

2 0
možnosti
TT

Hm, ono je to spíš tak, že v ČR nemá mamka problém zakotvit v kavárně založené vyloženě za tím účelem. Ač je nevyhledávám, protože nemám důvod, vím bez přemýšlení o několika v Brně - a to na atraktivních místech -, které se jmenují "Dětská..." Nemluvě o tom, že podniků s dětskými koutky je taky pořád ještě dost.

0 0
možnosti
JS

takže konečně tady zrušíme tu dlouho mateřskou? ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
V nové roli europoslankyně, dříve jsem sloužila v diplomacii ČR a pracovala pro Radu Evropy. Pracovní, studijní a soukromé okolnosti mne zavály do různých koutů Evropy, domů do Čech se ale vracím jako bumerang. Momentálně žiji mezi Prahou,Štrasburkem a Bruselem. Doma máme dvě slečny, kterým je dohromady šest let. Kromě nich mě baví cestování s krosnou na zádech a příprava nejen exotických jídel.

Seznam rubrik