FF

Tak já do Říma rozhodně nepoletím, a tuhle jsem byl tedy i dost zklamán neb v duchu, že všechny cesty vedou do Říma, jsem se na cestu vypravil. Vzal jsem si kvalitní turistický obleček, který svou visačkou doslova vykřikoval do světa, že je vodotěsný, větruodolný a přitom skvěle prodyšný, sající a usychající. Vydal jsem se na cestu s pocitem, že do Říma musím určitě dojít, když tam tedy vede každá cesta. Naplánoval jsem si dobrých 40km neb jsem si poctivě přiznal, že Řím určitě nebude za rohem, ale to jsem zdaleka ani netušil, že všechny cesty nejenže do Říma nevedou nýbrž vedou tam, kam vlastně i s nádavkem po padesáti kilometrech zjistíte, že vůbec nechcete. No nebudu skuhrat, koneckonců okruh padesáti kilometrů s kteréhokoliv místa daného na mapě, skýtá zcela jistě pár pamětihodností i zajímavostí. A také zjištění, že všechny cesty do Říma nevedou, otevírá široké možnosti vědění, stejně jako když kdysi bylo zjištěno, že země není placatá nýbrž tak nějak kulatá a že tedy její konec je de facto nekonečný. Tedy alespoň zatím.

Kromě toho nemám ani čeho litovat neb kromě turistů žijí v Římě Taliáni, kteří prý v zimě nepracují a v létě tančí. Co dělají na jaře a na podzim není známo, tudíž je tu určité riziko, když jste v nouzi. To v např. v Přerově máte své jisté.

Toliko tedy Flísenského tesané zamyšlení ke chystané Medkovic cestě do lůna cest.

Děkuji za pozornost;-)

Ty Taliány máš, jako mnoho jiných, obráceně:-)))) Oni nepracují v létè, protože je tam vedro (upřesnění...nepracují žádní Jižani

A nedivím se jim)

Ty jsi po padesáti kilometrech zjistil, že jsi tam, kde nechceš být? Tak to jsi šel sice správnou cestou, ale na druhou stranu!-)

FF

..avšak zcela logicky musím přeci i na druhou stranu dojít tam, kam prý vedou všechny cesty ...no ne?8-o

Foto

Ach jo, všechny cesty vedou do Říma, jenže Řím je značený jako Roma, čert ví proč, ale je to tak a to Tě možná zmátlo! Stejně jako Florencie je čert ví proč značená jako Firenze, prase aby se v tom vyznalo. ;-D

Foto

A co teprve Benátky! (Venezia). To už musí člověku slušně zamotat kebuli.;-D

FF

...a když si ještě ke všemu zaměstnaný jako vodohospodářský pracovník, tak to je teprve kebule;-D

Foto
F59r62a80n80t50i45š33e74k 15F64l66í97s19e72n78s92k38ý:

aneb konec vodníků v Itálii :-)

  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.