Foto

Nějakou dobu jsem tu nebyla, takže vlastně nevím, jestli jste drželi nějakou tryznu za Maradonu nebo jste to přešli jen tak. Tryzna by se hodila, protože Maradonu znám i já a to už je co říct!! Vlastně znám Maradonu, Šajtara, Janů a tím mé fotbalové znalosti končí. ;-D

Vlastně ne, ještě znám toho, jak on se jen jmenoval, byl to Němec, fotbalista a pak trenér, na svou dobu fešák, jen si nemůžu vzpomenout, jak se jmenoval, kluk jeden kudrnatá. ;-D

Tak ještě snad šajtle, placírka a co já vím co ještě a tím opravdu končím fotbalové okénko, protože mě dost vyčerpalo lovit v dlouhodobé paměti věci ukryté pod obrovským nánosem důležitějších událostí.

Foto

Franz Beckenbauer? Ale to jsi se ještě koupala v železňáku...:-)

FF

Včera jsem vnímal náš národ, jako bandu zhýčkaných uplakánků. Jedna si stěžovala, že kvůli zákazům letos nejela k moři, ten si stěžoval, že nemůže dělat své oblíbené aktivity, onen zas, že chce do hospody, jiný plačtivě konkuroval, že sedět doma je děsnej vopruz ...že je to jak za komančů, ztráta svobody ....a pořád něco.

A já si tak víc a víc uvědomoval, co by pro nás asi znamenala třebas taková válka. Dodnes mám v sobě ten šílený strach, když jsem jako malý kluk viděl při okupaci 1968 tanky projíždějící kolem našich oken. Dovedu si docela dobře představit, co by to bylo za hrůzy. Takže ať se na mě nikdo nezlobí, ale tahle nepatrná omezení jsou pro mě lehkým odvárkem;-)

Fajn je i ukázka vyhlášené americké demokracie, kde je úplně fuk, který dědek vyhraje, hlavně když pak dav, nespokojených a spokojených z výsledky voleb, vyjde do ulic a začne rabovat8-o

A do toho všeho zemřel Ken Hensley. Na vojně jsme si kdysi pořád dokola pouštěli jeho Lady in Black.

Jo a kdyby to někoho zajímalo, zase jdu na překážky. A až to přeskáču, tak mě čeká artroskopie kolene. Tak mi dyžtak držte place. Díky za pozornost;-D

Foto

Máš naprostou pravdu.R^

Ta omezení jsou nepříjemná, ale snesitelná.

Jen je mi líto podnikatelů, kteří musí mít zavřeno, když vedle něj má supermarket otevřeno.

To Vietnamci můžou za trumpoty během prezdentské volby v Americe. To určitě oni poslali ty statisíce hlasů. I v Česku protěžují jednoho z kandidátů. Hned, jak k nim vejdete do obchodu, slyšíte nadšené "Bidén, bidén".-)

FF

Včera jsem vařil polévku, což samo o sobě není nic výjimečného. Avšak nazval jsem ji "cimburačkou" neb jsem při ní vyloženě chvátal. Na recept se mě ovšem neptejte, jelikož bych byl blázen, kdybych v době, kdy vaří, peče, vydává knihy a recepty kdekdo, prozradil své know how ;-)

...a nebo je zbytečné psát tři ingredience, že?:-)))))

Foto

dneska ráno jsem vstala, vylezla ven a nemohla uvěřit svým očím. Soused na balkoně větral peřinu a polštář s logem Sparty. Přiznejte se, kdo z vás to má?

Foto

Mně by musely pazoury upadnout, kdybych vetrala cokoliv s logem Sparty.;-D

Foto

Tak koukám, že tady se nic nezměnilo, všechno při starém, takže všechno v pořádku. ;-D

Foto

Jak nezměnilo? V okně jsou nové sešívané záclony ;-€

Sám jsem je sešíval sešívačkou

Foto

a tady se diskutujou hadi...zrovna nedávno jsem viděl užovku :-)

Foto

Už jsme se dlouho nepodívali koronáčovi na zoubek, takže tady jsou nové statistiky počtu umrtí na počet případů. ČR si s 2.10% polepšila z 50. na 39. místo a USA se s 3.16% posunuly z 68. na 55. místo. V obou případech se procento zmenšilo. Přestože do absolutních čísel výrazně pronikla Latinská Amerika, pořadí v obou tabulkách se příliš nezměnilo. Na Blízkém Východě mají hodného koronáče, v Evropě zlého.

Foto

1. Singapore --> 0.0488317%

2. Qatar --> 0.165987%

3. Nepal --> 0.33891%

4. Bahrain --> 0.367142%

5. Ghana --> 0.521693%

6. UAE --> 0.569342%

7. French Guiana --> 0.588659%

8. Ivory Coast --> 0.625074%

9. Oman --> 0.637021%

  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.