Foto

Dobrá zpráva:František je v pořádku.

Ta špatná: chodit sem nechce, protože mu to pořád připomíná Marii.

Tak všechno nejlepší k svátku a buď s námi alespoň v duchu.:-)V

Foto

No jo, od té doby co se usídlila na obláčku to tu nějak vázne.:-)

FF

Nevím, jestli to tak funguje....ale prý, když se člověk soustředí usilovně na jiného člověka, pošle mu tím energii, buď kladnou či zápornou, to asi v jakém duchu na něj myslí....a čím více lidí se na toho konkrétního člověka soustředí, tím více síly ta energie má...moc tomu nevěřím, ale zkusím to...myslím totiž, že Šípkovic teď takovou kladnou energii dost potřebuje....

Foto

Myslím na ni od doby, kdy jsem zjistila, že má výpadek v diskusích z důvodu choroby. A držím jí palce.R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

FF

Tak zase já po delší době a se mnou i malé zpravodajství.

Z okresů:

Cesta na chatu i z chaty přes dva okresy proběhla bez problémů. Vím, porušil jsem hned několik nařízení, ale svědomí jsem měl čisté. V kapse samozřejmě čestné prohlášení, výpis z katastru a také glejt, že jsem prodělal covid a v současné době jsem čistý. Na chatě jsem nikam necestoval, byl jen tam a věnoval se zahradě. Díky tomu jsem prořezal stromky a keře na poslední chvíli a provedl postřik. Se sousedy a sousedkami žádný styk;-) K tomu všemu se už stejně v následujících dnech mělo rozvolnit:-)

Ze sportu:

Tušil jsem, že Vrba se Spartou zatím zas tak moc nehnul. Vysoké vítězství nad Teplicemi, které poráží kdekdo a ukopaná výhra s Jabloncem v poháru se nedá brát jako za bernou minci. Jakmile totiž přijde těžší soupeř, kterých je bohužel v současné době v lize pramálo, dokonce bych si troufnul říci, že jen jeden jediný, tak Sparta vyhoří. A vyhořela i tentokrát. Celkem jednoduchá sázka:-)

Jo, a pro Šárku...ano, jaro si syslím, ale sám mám málo...;-D

To je skoro velké zpravodajství! Je mi líto, že tě žádná sousedka nechce, ale nevzávej se.

Prosím tě, glejt o prodělaném covidu je něco speciálního nebo stačí zpráva z nemocnice?

FF

Všiml jsem si, že lidem po sejmutí respirátoru zůstávají po něm na tvářích ještě poměrně dlouhou dobu rýhy, novodobé vrásky. Zvláště těm starším s ne už tak pružnou kůží. Mám tak trochu dojem, že pomalu ale jistě dochází k evolučním změnám. Možná se nám v blízké budoucnosti vytvaruje tlama do tvaru buldoka.;-D

FF

U nás zrevitalizovali park. Prý, aby byl krásnější. Já vím, už jsem o tom psal. Vykáceli některé stromy, zlikvidovali všechny keře. To, aby se tam prý neschovávali bezdomovci. Zbylé stromy v parku bez keřů teď působí mezi sebou opuštěně. Klika, že v něm zůstaly alespoň obrovské platany, které pamatuji z dětství. Jezírko, kde jsme si často hrál na schovku, ztratilo vzrostlý rododendron a kameny uspořádané do vodopádu. To zase prý pro bezpečnost dětí. Po většinu roku voda v jezírku není. Že by tam byly třeba rybky, to ani náhodou. Když už je tam voda, tak hlavně hlavně pro psy, jelikož na nějaký zákaz volného pobíhání psů ...se.e pes. A tak je z rybníčku za chvilku hnusná smradlavá stoka. Na nějaké cesty v parku, každý z vysoka kašle. A o to hůř pro park v době pandemie. Místo trávníku je v této době už jen udusané pole, kde se bojácně, s obavy o své přežití, krčí sem tam drn. Místo velkého dětského hřiště, kde bylo místo i pro malý fotbálek, které se v zimě proměnilo v kluziště, jen malý plácek s malým pískovištěm, ale zato nacpaný vším možným. Při trochu větším počtu dětí, vzniká pro jedince labyrint, kudy se asi tak dostat k vytoužené atrakci. Chápu, děti si tak cvičí logické uvažování a strategii, kterou poté mohou dobře uplatit v obrovských nákupních centrech.

Jo, jo,..politici teď volají, že je pro Pražany v Praze málo parků. Ale proč tedy vydávají povolení k nesmyslnému zastavování všech volných ploch. Praha už dávno není Prahou, ale hračkou v rukou developerů, kteří se předhání v tom, co všechno se dá vměstnat do malého prostoru aniž by někdo protestoval.

A tak bych na závěr, tedy jen z mého pohledu, který se samozřejmě může lišit z jiným pohledem, použil částečně slova klasika, že tento způsob žití, zdá se mi poněkud nešťastným....

Vlastně ani nevím, jak jsme jako děti, vůbec mohly přežít, všechna ta nebezpečí, která nám tento park skýtal....a vůbec, jak jsme mohli přežít.

Ano, ikdyž záměrně dlouhý:-)) příspěvek, je dobře napsaný a...pravdivý. Jo, stavební pozemky v Praze to je zlatý důl (pro ty, co o budoucím majiteli rozhodují).

Foto

se vám s něčím svěřím, mám děsnou chuť na točený, lahvovým ani plastovým natož plechovkovým už to nelze nahradit, jsem zralej na spouru:-)

Foto

Na to existuje jedna první pomoc. Koupit si pípu domů.:-)

Foto

zdravím vás z jara, které za pár dní opět přejde v zimu, tak žádný divočení:-)

Foto

Tak tak, zima to ještě nevzdává. Ale jaro máme na krku, to už zima neokecá.:-)

Foto

Já teď měla fitko úplně zadara. Jsem hodinu a půl odhazovala sníh.;-D

FF

Tak si tak říkám, na počátku roku 2021, mocli se tak od dob Komančů změnilo. A napadá mě jediné, že ne mnoho. Krade se a lže se stejně jako dříve, podvody se vrší jeden za druhým a jakékoliv vlády od té doby zase jen mlží a mlží a pod koberce vše metají. Možná se však přeci jen něco změnilo, krade, podvádí a lže se teď veřejně, protože to je nejméně postižitelné a ryby opět nepáchnou od hlavy. Domníval jsem se, že s nástupem dalších generací se přeci jen něco změní, ale ono to snad vypadá, že jsou to jen potomci někdejších mocipánů, šlapající ve stejných stopách svých rodičů. A tak se třeba i nadále jakkoli závažné kauzy ztrácejí kdesi ve vodách oceánů.

A už nesčetněkrát jsem slyšel, že když se mi něco nelíbí, tak mě nikdo nedrží a mohu jít jinam, vždyť máme přeci tu svobodu. Ale že stále jen nejlepší být loajální a držet hubu a krok.

Je mi z toho nějak smutno přátelé:-(

Jo, jo...je to bída (a bude ještě s nouzí).

FF

Zrovna si tu tak balancuji na prahu starého roku a bilancuji, co pro mě v současné době vlastně vánoce znamenají. Dalo by se říci, že nic. Snad opravdu jen ta zvýšená aktivita malých dětí u zdobení stromku je dost znát;-D Jinou změnu jinak nevnímám. Lidé i nadále dávají přednost tomu, že jakmile mohou získat byť jen nepatrnou výhodu nad jiným, tak jí stoprocentně využijí, ať je jakkoliv nespravedlivá. Lidé jsou i nadále schopni zastavit na den palbu, aby pak v dalších dnech pokračovali v ještě usilovnějším vraždění, klidně i pod záštitou nebeskou. Mohl bych takhle psát nekonečně v tomto nekonečnu, ale v tento čas si to, jako silně nehodící se, prostě škrtněte;-)

A pak zůstane jen hodící, že i já se připojuji k přání Šípkovic a přeji Vám vobludky a vobluďáci, by to bylo genderově vyvážené, prima vánoce s nějakým pořádným zážitkem, pokud možno příjemným, aby bylo na co vzpomínat.

Takže, vánoce, vánoce přicházejí...zpívejme přátelé!!!:-)

Vobludky jsou genderově vyvážené/í, neb jsem je všechny strčila do jednoho vánočního pytle!:-)))

  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.