Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Když někdo lže tak to poznám a vy lžete.

Petr Mach Europoslanec

 Edit Article

Petr Mach je politik. Je znám svou kritikou evropské unie. Založil stranu Svobodných občanů, jíž předsedá. V minulosti působil jako poradce prezidenta Václava Klause. Od 1. července 2014 je poslancem Evropského parlamentu.

Je jedním z 21 českých europoslanců. Jeho kritika směřuje vůči evropským nařízením. Například je zásadně proti, aby prodávané Pomazánkové Máslo v ČR mělo v názvu malým písmem napsáno tradiční. Také hlasitě protestoval proti nařízení unie, když jsme měli zakázáno nazývat separáty ve střívku z umělé hmoty jako špekáčky. Podle Evropské unie docházelo k matení zákazníka. Podle Petra Macha je to svoboda podnikání, nazvat si výrobek jak podnikatel chce, přestože neodpovídá definici. Špekáček je tradiční český výrobek a jeho kritéria byla zrušena i s povinnými normami, a tak výrobci své výrobky po revoluci se zrušením norem mohli ochuzovat až do doby, kdy výskyt masa byl takřka nulový. To samé co vadí unii a nám spotřebitelům, dávno vadí předním českým gastronomickým kapacitám, kde problém řešili v Pekle na talíři. Co se týče samotné historie špekáčků a jejich definice, tak více zde a zde. Opravdu se nejednalo o moučný výrobek s vložkou rozsekaných nepoživatelných zbytků zvířat.

Jeho bojovnost proti jakémukoliv nařízení unie, pokud posuzujeme pouze jeho výroky, je heroická až bohu rovná. Pokud by jeho slova byly činy, dal by se srovnávat s Janem Husem, který se postavil Inkvizici, nebo přirovnat k Žižkovi z Trocnova, když povstal proti křižákům, také bychom ho mohli přirovnat ke Králi Richardovi Lví srdce, když se v čele skupiny dvou tisíc mužů rozběhl proti desetitisícovým hordám Saladinovi armády, místo toho, aby zůstal za pevnými hradbami. Jeho líčení, když popisuje proti čemu bojuje, připomíná děsivé příběhy u táboráků.

8 7
možnosti
JN

No a tak by se dalo čekat, když dostane možnost vytasit meč/nesouhlas v Evropském parlamentu proti kvótám na přidělování imigrantů, tak se nakonec zdrží. Jako králík co povídá, jak přemohl smečky vlků a nakonec ho zakousne starý nemohoucí pes. Určitě takového člověka máme každý v okolí...

Jak kdo konkrétně hlasoval, nejen v ČR ke kvótám je k přečtení v protokolu: http://www.votewatch.eu/en/term8-report-of-the-extraordinary-european-council-meeting-23-april-2015-the-latest-tragedies-in-the-medit-15.html#/##vote-tabs-list-4

Pro ty co naběhnou plakat, že hlasoval tento pohádkář "proti", tak hlasoval pouze proti bodu osm, ale nakonec, když se hlasovalo o celku i s bodem 8, tak nehlasoval, zdržel se.

7 3
možnosti
HM

Objevitel neznámých zemí - Petr Mach  ;-D

15 3
možnosti
PK

Dobrý, mám ale dvě výtky.

1 - když píšete všude Česká republika, piště také Spolková republika Německo a Francouzská republika. A nebo pokud píšete Francie a Německo, pište také Česko.

2 - já jsem Evropan a žiji v postkřesťanské společnosti. Pro mě je mojí civilizací evropská, křesťanská civilizace - a ta končí až ve Vladivostoku. Moje civilizace jsou také bílí Rusové, nikoliv američtí černoši, nebo francouzští Arabové. Pro mě Západ není jen západokřesťanský civilizační okruh, ale celý křesťanský svět. Pokud tam nemáte Ukrajinu, Rusko a ostatní pravoslavné země, nemůžete tam logicky počítat ani pravoslavné Řecko, kolébku evropské civilizace. Takže ne polovina Evropy, ale celá Evropa.

9 6
možnosti
JK

Jaké Česko? Ten hnusný patvar? Já nejsem Čech, ale Moravák a občan České republiky.Rv

6 1
možnosti
MS

Copak jste nám o Německu, Francii, Skandinávii a USA vlastně napsal ? Dohromady prd. :-/

5 4
možnosti
JR

J26a90n 15R43á47ž

1. 9. 2015 11:55

Ad některé příspěvky níže.

Být sebevědomý příslušník nějakého národa a být na něj hrdý, vůbec neznamená plácat se po zádech s pocitem výjimečnosti. Stejně tak dívat se na svět kolem s pokorou, neznamená nemožnost kritického pohledu ns to, co frlsji druzi špatně.

To že směrování toho obdivovaného "západu" k tomu, co jsme my s falešnou slávou opustili, je chybou, kterou my nesmíme následovat, je tak výsledek rozumného uvažování . Takže politika opatrné distance od toho, kam se "západ" ubírá, není projev národního machrování, ale projev realistického uvažování.

16 1
možnosti
Foto

hezky jste to popsal...Amerika to možná za sebou má a tím je v náskoku, Evropa to teprve začíná mít.... A všude dobře doma nejlíp potvrzuju i od pece.:-)

20 0
možnosti
OP

No vidíte, tak jste si na náklady euroobčanů projezdil západní svět a nic objevného jste nám o něm neřekl :-)

5 17
možnosti
Foto

Vy jste viděla nějaké vyúčtování?

8 1
možnosti
Foto

Pohlazení. R^

Všem těm, co se stydí za svou příslušnost.

25 6
možnosti
RE

V podstatě souhlas, jen škoda, že tu chybí elementární úcta člověka k člověku, kterou museli lidé hledat např. v trampském hnutí, ve kterém jsme taky jedineční.....:-)

1 1
možnosti

Jo, a žárovky nejsou žádné tepelné koule, ale prostě jsou pro "průmyslové použití" ... tohle beru v Čechách jako velkou devizu, tady si poradíme s každou takovouto hovadinou. Věřím, že i se zákazem kouření, jestli ho panáci nahoře protlačí ...

10 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7697x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky