Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

v jednom musím souhlasit. V ČR se nežije vůbec špatně - pokud člověk nefňuká pro každou kravinu tak tu umí být moc hezky. Pohled na západní svět ste asi ale viděl na russia today. Mám úplně jiné zkušenosti.

0 1
možnosti
VN

ja tam sem tam zajedu a pohled mam uplne stejnej jako pan Mach. on se ten socialismus (co buji napric EU) musi totiz nekde projevit.

2 0
možnosti
IK

Dobrý den ,

obvykle s Vámi ze srdce souhlasím, ale tento článek mi přišel poněkud zvláštní. Vám se na České republice líbí především to, že její obyvatelé zhusta odmítají respektovat pravidla (zákony, vyhlášky, předpisy ....)?

Mně by se tedy rozhodně zdálo obdivuhodnější, kdyby občané pravidla platící v jejich vlasti ctili a politici by pracovali ze všech sil na tom, aby těch předpipů bylo jen nezbytně nutné množství a byly natolik smysluplné, aby občany co nejméně dráždily a obtěžovaly, takže by necítili takové nutkání je porušovat.

5 1
možnosti
VN

druhy odstavec je v poradku, ale ten prvni je trochu mimo. panu Machovi se nelibi 'predevsim' ze obyvatele CR odmitaji respektovat pravidla, ale to (ale to ne predevsim), ze se umi s nesmylsnyma pravidlama poprat ci je obejit. jet 150 na dalnici neni ani poruseni pravidel, kdyz zahrneme i materialni aspekt prestupku (a ten opomijite predevsim).

1 0
možnosti
JL

Češi mají skutečně některé přednosti - jako selský rozum a konzervatismus. Na druhou stranu si hloupě nechali a nechávají rozkrádat svou národní produkci. Všude je něco. Ameriku opravdu už není nutno napodobovat, Němci si poltickou korektností Merkelové a její vlády trošku podřezávají větev a Francie? Ta byla vždycky nafoukaná. Otázka je, zda má na co? A kam zmizela Británie? Ten hrdý a kultivovaný ostrůvek se mi líbil, když jsem tam byl v roce 1991.R^

2 0
možnosti

Amerika bez iluzí - Miroslav Konvalina

Tohle doporučuji. Objektivně to popíše USA. řada věcí tam je nepochopitelná a vyloženě strašná. Zejména velká kontrola vlády a dělaní hrdiny za každého...A pošty? Zlatá česká pošta. Jak psal pan Mach. USA má to nejlepší za sebou. Je tam moc starých staveb které chátrají atd..

1 0
možnosti
Foto

J97a49n 60W48u82t26k93a

4. 9. 2015 10:13

Velmi lacine napsany clanek. Pan zde vyzdvihl nejvice diskutovane, kontroverzni temata posledni doby a pouzil je k hodnoceni zapadniho sveta i Ceske republiky. Neni to pohled komplexni, ale zaujaty.

Mimo jine, chtel bych se pana zeptat, jestli si mysli, ze policajti, co jej zastavi, kdyz jede po dalnici 150, budou pouzivat selsky rozum o kterem mluvite?

4 1
možnosti
KK

Pane Machu, od člověka na vašem místě bych očekávala jiný formát článku, tohle je styl reportáže v Blesku...Snad na téma navážete...

4 1
možnosti
RM

Občas mám zcela opačný názor jako pan Mach, ale ode mne karma. Pěkně napsáno.

2 0
možnosti
JP

Už není ale žádným překvapením že Klausovští  "pravičáci" kopou za Rusko a dobře si rozumí s komunisty. Není proto divu, že jednotná Evropa  je jejich největší nepřítel. Co KGB spojila...Tak chlapče příště raději a třeba na trvalo do Ruska.

2 1
možnosti
PK

pokud by byla jednotná evropa nepřítelem Ruska, proč se tehdy snažili urvat co nejvíce států do svého jednotného východního bloku?

Chcete-li vědět, komu je jednotná evropa proti srsti, podívejte se jinam.. komu se po válce tolik nedařilo a snažil se prorazit na evropský trh se svými přebytky? Rusko mělo holou zádel, to nás ekonomicky pouze ždímalo. A komu je jednotná evropa trnem v oku dnes? Kdo se sem snaží prorazit se svými zájmy a diktuje EU svá moudra -  a kdo nás opět vede ke studené válce? Rusko? To má svých starostí s Vláďou dost?

A komu se daří evropu rozložit imigrací, po nezdařené intervenci na blízkém východě a v severní Africe? Rusko?

1 1
možnosti
OV

No, Amerika vypada jak z 80 let, pač tam tehdy vzniklo to, co jinde vzniklo později.Za 30 let budeme v tomto ohledu ve stejné situaci. Ale jinak jo, supermoderní města rostou v Asii, to je jasny. US ale chca nechca mají něco, co je zatím stále staví na špici. Tah na branku? Chuť? Řekněte mi, co běžně používáte a nepochází s USA?

1 0
možnosti
PH

P34e42t50r 61H43o31r95á92k

3. 9. 2015 22:11

Schopnost vysát ostatní země, přetáhnout mozky. Proto taky všechny špehují, aby jim to dál vycházelo.

2 1
možnosti
Foto

Ač Váš volič nejsem, tohle dobrý;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7697x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky