Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Německo v současné době těží nejvíc uhlí od roku 1990 z důvodu, že obnovitelné zdroje nejsou schopné nahradit odstavené atomové elektrárny. Německo dokončuje jednu z nějvětších elektráren na uhlí.  Obnovitelné zdroje je obří penězovod, který každému Čechovi účet  za elektřinu zdražil o 4 500 Kč. Průměrnou rodinu to přijde na 18 000 Kč. Obnovitelná energie je drahá a nespolehlivá. Když nesvítí slunce, kolektory elektřinu nevyrábí, když nefouká vítr, větrné elektrárny elektřinu nevyrábí. Sluneční elektrárny vyrobí sedmkrát méně elektřiny než Temelín.Rv

12 0
možnosti
Foto

Včera zrovna v televizi mluvili o tom, co jsem já slyšel na besedě v regulačním středisku ČEZ. Když v Německu hodně fouká vítr, tak mají nadbytek elektřiny. Větrník nelze zastavit. Proto, aby nedošlo k přetížení a kolapsu elektrické přenosové soustavy v Německu, tak se přebytečný proud žene k nám a do Polska. Tak to nařídila EU. U nás okamžitě se začnou utlumovat elektrány. Jejich utlumení a opětovné uvedení na plný výkon nás stojí v řádu několik milionů. Když v Německu vítr nefouká, tak berou proud od nás a Poláků

5 0
možnosti
KV

Bude pro same vetrniky videt slunce ? A jak zajistime, aby vitr foukal ?

6 0
možnosti
TD

"Nelze nadále tvrdit, že v ČR není vítr dost silný nebo že stavět větrné elektrárny nelze, pokud sousední geograficky srovnatelné země, jako je Sasko či Bavorsko, už podobný potenciál prakticky realizují."

Bavorsko v roce 2011 vyrábělo z větru 0,9 % elektřiny. Zdroj: http://www.theclimategroup.org/who-we-are/our-members/the-state-of-bavaria

Píše se tam, že chtějí z větru vyrábět víc, ale třetinu asi těžko. Takže kde jste vzal tvrzení, že Bavorsko už podobný potenciál prakticky realizuje?

6 0
možnosti
Foto

Dobře načasovaný článek. Zrovna tenhle týden by se u nás větrné elektrárny uživily. Jenže kolik takových týdnů v roce je? Až vy zelení soudruzi vymyslíte, jak si v tomhle větrném týdnu nachytám levný proud do nějaké piksly a pak ho budu postupně spotřebovávat, tak se budeme moct o vašich větrníkách bavit. Do té doby jsou to jen pohádky ovčí babičky.

16 0
možnosti
KV

To by se jim ty konstrukce ohnuly a zase by nic nebylo ;-)

1 0
možnosti
Foto

Vážený autore, nepochybuji, že asi máte pravdu. Tu svou. Jenom jeden docela normální občanský dotaz. Již jste viděl v Německu ty krajiny, které jsou zamořeny větrnými elektrárnami? Projížděl jste tou „krásnou“ krajinou, kterou jste zachránil? Víte kolik lidí ztratilo klidný „domov“? A to bez naděje se někam odstěhovat, protože jejich domky jsou neprodejné? Nezlobte se, ale proti tomu jsou následky prolomení těžby opravdu minimálně rovnocenné. I když podle mého právě ne.

9 0
možnosti
ZH

Pane Kotyk, jsem přes velikonoce na návštěvě u svého šéfa v Ostfriesen. Ať se podívám z kteréhokoliv okna všude větrníky. Jen na jedné straně jsou trochu dál. Tam se staví nomé domky. Jasně že nikdo nejásá, ale němcům když něco logicky vysvětlíte, tak to vezmou za své a táhnou spolu. Jen si už dávaj bacha, kdo to říká.:-)

0 2
možnosti
RJ

Dej Bůh ať se taková šílenost zelených neomarxistů neuskuteční...Rv

9 0
možnosti
KV

Bacha, ale zisk z toho maji kapitaliste ! ;-)

1 0
možnosti
TD

Píšete o té studii, kterou rozebral na technetu Vladimír Wagner?

Ono to totiž vypadá, že není pravda ani to o 1/3 a už vůbec ne to o 1/6...

11 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky