Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Karma, mluvíte mi z duše R^

10 0
možnosti
Foto

Juj, to je dobrý článek. Gratuluji.

Je to tak jasně napsané, že KAŽDÝ s otevřenou myslí by měl být schopen text přečíst a pochopit jej. Přírodě žel je dost lidí s myslí neotevřenou, kteří nepochopí, dokud se nějaká fanatická skupina muslimů nezaměří na cíl v ČR. A někteří ani po takovém útoku nepochopí/nepřipustí si latentní riziko plíživé muslimizace, kdy poměr přistěhovalců (muslimů) k původnímu obyvatelstvu dosáhne míry, kdy muslimové přestanou žádat, ale začnou diktovat. 

Zadubenost obhájců koránu a souvisejících zákonů/tradic ze strany zejména ne-muslinů naprosto nechápu.

Jo, abych nezapomněl: KARMA, hodně velká. :-)

28 0
možnosti
Foto

Pane Raštico, nemám ambice vás přesvědčovat. Nejsem navíc žádný propagátor islámu. Vidím nebezpečí v neřízené migraci z islámského světa, vidím nebezpečí v Islámském státě , vidím nebezpečí v různých teokraciích, islámských obzvláště, ale nemohu zpochybňovat  a nenávidět víru a potažmo její nositele. Kdybyste měl zkušenost s islámským světem, mohl byste leccos odsuzovat, ale v mnohém byste své názory přehodnotil. Hledat v kontroverzních pasáží islámu nebo jeho výkladů, není cesta k jeho pochopení. Stejně jako křesťanskou víru nepochopíte studiem bible. Tu víru pochopíte (ne přijmete) třeba v horské vesnici v Ázerbájdžánu. Navíc velká část muslimů (zvláště v liberálních muslimských zemích, v Turecku, v Egyptě)  vnímá své náboženství jako většina Čechů křesťanství, tedy jako tradici a kulturní fenomén. Radikalizuje je něco úplně jiného než korán . Nebudu už dále v této diskusi pokračovat, doporučím vám ( a lidem vašich názorů) vzít si batoh a vyrazit do nějaké bezpečné islámské země (ne na pláž v Hurghadě, tam nic nezjistíte). Věřte, že i takových je stále hodně. Vsadil bych se, že se budete hodně divit.

11 15
možnosti
LR

Z čeho soudíte, že jsem v muslimských zemích nebyl?

Z čeho soudíte že nemám zkušenosti s muslimským světem.

Jen pro ilustraci - na Západním Břehu Jordánu jsem byl 15x, mockrát s tamními muslimy diskutoval. Dva týdny v Egyptě rovněž doprovázené diskusemi s muslimy.

Ovšem také jsem důkladně poznal Izrael a židovství.

Pochopil fundamentální rozdíly v chápání lidství/práv mezi islámem a judaismem.

Nevím z čeho soudíte, že křesťanství znám jenom z bible. naopak, leta jsem na "Lidé" diskutoval s řadou křesťanů, jeden z nich, tajně vysvěcený kněz se stal mým blízkým přítelem. A je to tedy přesně naopak - právě z důvěrné znalosti obou náboženství vyplývá poznání, že islám je nutno u nás potlačovat již v zárodcích. Neb je to především nelidská ideologie.

Pochopil jsem přesně to, co tu vyčítáte. A sice, že běžný člověk v praxi násilné příkazy pro jejich nepraktičnost a obtížnost plnění v praxi ignoruje.

Ale to přece vůbec neznamená, že když budou mít muslimové tu možnost, že je naplňovat sami, či prostřednictvím svých a jimi podporovaných "mučedníků" nebudou plnit.

Vím, ýr nemáte ambice mne přesvědčovat. Asi jste sám vycítil, že k tomu nemáte dostatečné znalosti. A jen povrchní dojmy typu - ona zatím většina muslimů nikoho nevraždí.

Ano - nevraždí, ale to nač věří jim k tomu dává mandát.

31 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
TP

T87o62m89á72š 61P53í93c50l

28. 2. 2015 12:47

Co tady pan Kubásek v tom článku píše, je to, abyste si přečetli Korán, Život proroka a třeba i další prameny. Z toho člověk pozná, na jakých základech islám stojí, jakým způsobem se šíří od počátku a jak je možné (a bohužel i logické), že na sebe nabaluje všechny patologické jevy. A také jak je možné, že muslimové jsou v jeho naplňování tak důslední (i přesto, jak absurdní ta ideologie v podstatě je, i přes osobnostní profil jejího zakladatele atd.). Kdyby tomu každý věnoval aspoň trochu času, nemusela by se tady donekonečna vysvětlovat základní fakta a přesvědčovat lidé, kteří vycházejí pouze z přesvědčení, že "náboženství přece nemůže být tak zlé, jak jej tady ti darebáčtí islamofobové prezentují".

28 1
možnosti
LN

..tohle máte marný pane kolego....pro některé se jakýkoli protinázor proti (třeba) cikánům nebo muslimům....jeví jak projev absolutní nenávisti....

...obdobně se zde vyskytuje skupina debatérů...pro které znamená jakákoli kritika zemana automaticky závěr....že kritik je bezmezným obdivovatelem knížete....

25 0
možnosti
Foto

Bohužel, pane Raštico, asi nemáte to, co je nutné proto, abyste pronášel takové soudy. Znalosti, zkušenosti a nadhled. Jste úplně ve stejné pozici, jako prostý, nevzdělaný muslim někde v horách, za kterým někdo přijde a řekne mu: ti a ti jsou proto a proto špatní. Vy ovšem nejste nevzdělaný muslim kdesi v horách, vy máte vzdělání i přístup k informacím. Pro to je velmi těžké vaše názory omlouvat.

5 25
možnosti
LR

Nemám názory, mám poznání fakt.

Koho lze těžko omlouvat je ovšem někdo jako Vy.

Člověk, který si může poměrně snadno příslušné informace obstarat. 

Nejste ve stejné pozici jako prostý, nevzdělaný muslim někde v horách, za kterým někdo přijde a řekne mu ti a ti nejsou tak špatní, protože právě zatím nás nevraždí.

Můžete si ověřit, že Korán, sůry, šaria jsou v ostrém rozporu s našimi zákony, lidskými právy a přesto je relativizujete.

------------

2:216A je vám předepsán také boj, i když je vám nepříjemný. Je však možné, že je vám nepříjemné něco, co je pro vás dobré, a je možné, že milujete něco, co je pro vás špatné; jedině Bůh to zná, zatímco vy to neznáte.

---

Četli jste závazný pokyn boží

20 1
možnosti
JL

Tak jsem se dočetl, že Bagdád má starostku. Já jsem tady mockrát četl, že podle Koránu se má žena starat o manžela a děti a prakticky nic jiného. A teď najednou tohle.

2 0
možnosti
LR

Nevím, že by korán zakazoval starostkování. Ale jen má poloviční mozek

12 1
možnosti