Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Přesně tak to vidím i já, souhlas. Bohužel pravda dnes nikoho nezajímá. Pikantní je, jak si na pochoutkách servírovaných novinářskou žumpou dokáží někteří i velice pochutnat.

4 0
možnosti
VS

S poslední větou souhlasím. Stejně jako svého času "pan Chrástek" i Jaroušek všechny páně Olšerovy blogy udatně karmuje.

2 1
možnosti
Foto

Ještě jedna drobnost. Autor označil Banderu za nacistu. Hlavní myšlenkou nacismu byla nadřazenost árijské rasy nad jinými. Bandera, který těžko může nést zodpovědnost za činy, kterých se dopustila UPA v době, kdy byl v koncentráku, nechtěl vládnout jiným národům ani nehlásal nadřazenost ukrajinského národa nad jinými, on chtěl, aby si Ukrajinci vládli sami. Nebyl tedy nacista, ale nacionalista, byť radikální.

5 6
možnosti
VH

Pane Polanecký, Vy jste jistě také zblblý novináři! 

     Víte, jaká žumpa jsem byl, když jsem v diskuzi před nějakou dobou konstatoval, že celá UPA a jeden z jejích (o moc se peroucích) vůdců Bandera byli odezvou na Stalinův genocidní režim?  Že jsem si dovolil poznamenat, že to byla stejná odbojová skupina proti teroru (zde bolševickému), jako jiný odboj proti vrahům.  Že příchod Němců vyhodnotili (chybně) jako příchod osvoboditelů? Konec konců my jsme rudou armádu taky vítali s naivní vírou.

   Ale takové věci soudruhům neříkejte. Jak někdo mohl bojovat proti vládě, která zajistila, aby včera bylo teprve předevčírem?

2 0
možnosti
Foto

Nemá smysl kritizovat Banderu za to, jaké prostředky použil v boji proti nenáviděným okupantům. Má smysl vyrvat ho ukrajinským oligarchům, aby se jím nemohli zaštiťovat.

2 1
možnosti
PS

P72e71t50r 34S58k46á86l24a

7. 1. 2015 9:22

Kromě jiného o kvalitě a objektivitě  Vašeho článku vypovídá i to, že nejprve uvedete "doslovný"  překlad názvu skupiny Pussy Riot a hned poté citujete anglicko český slovník, kde onen vulgární výraz takto uveden není.

0 2
možnosti
Foto

Tak překlad uvedený v III. díle Velkého anglicko českého slovníku od pánů Haise a Hodka vydaném v r. 1992 v Academii já se bojím ocitovat, abych nebyl smáznut za vulgaritu. a to u obou výrazů.

3 0
možnosti
Foto

články pana Olšera jsou ventilací přetlaku nenávisti v autorově nitru.

Smutný úděl starého člověka.

3 1
možnosti
JS

"trapných a špinavých praktik análních žurnalistů" - píšete o sobě, autore ?

4 2
možnosti
PK

Tak nevím, ta poslední fotka - to tam máme hledat první dceru, nebo co8-o?

2 2
možnosti
RH

Proč jsou vaši proruští soudruzi nuceni argumentovat lží? Ma taková ubohá propaganda vůbec nějaký účel?

1 1
možnosti
Foto

Mohu-li v krátkosti shrnout nosnou myšlenku autora, není důležité, jestli na Ukrajině křičeli to, co Zeman veřejně prezentuje, ale že to křičet mohli, vrazi jedni...

3 0
možnosti
Foto

V roce 1939 bylo v Sachsenhausenu internováno cca 12000 vězňů. Na začátku roku 1945 až 70000. Celkem prošlo koncentrákem v letech 1936(!) - 1945 cca 200000 lidí, zahynulo v něm okolo 60000. Hlavním "úkolem" vězňů byla zničující práce pro podniky SS, stavební a později i zbrojní průmysl. Velice obávaným pracovištěm byla tzv. Klinkerwerk, největší továrna na cihly a další stavební materiál v Evropě, postavená vězni za velmi primitivních podmínek v těsné blízkosti tábora. Stavební materiál měl být původně použit pro výstavbu Hitlerova hlavního města Říše - Germánii. Vězni v Sachsenhausenu byli také často používáni jako předměty četných pokusů pro potřeby medicíny, Wehrmachtu a průmyslu. Životu nebezpečné bylo tzv. Schuhprüfkommando, jež mělo jediný úkol - testovat boty z náhražky kůže pro Wehrmacht a SS. V táboře byla proto vybudována v půlkruhu speciální trasa s různorodým povrchem (kámen, asfalt, písek apod.), která je dodnes zachována a na které museli vězni denně uběhnout v různé obuvi s pískem na zádech až na 40 kilometrů. Jojo, vězni se tam rekreovali...

2 0
možnosti
SS

A kapa tam delal Zapotocky ...

0 0
možnosti