Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Komunismus je pavědecká ideologie, která je existenčně svázána se západním společenským uspořádáním v devatenáctém století. Dnes už v platnost marxistických pouček věří jen exoti.

9 1
možnosti
PM

Komunizmus je prirodzenou budúcnosťou ľudstva.

Nedá sa zaviesť, tak ako kapitalizmus.

Komunizmus ešte nikto nezažil, pretože je to bezštátie - bez akýchkoľvek atribútov štátu ako je prerozdeľovanie, mzda, dane, peniaze, armáda, politické systémy .. Neexistujú teda v ňom žiadne politické strany a teda ani komunisti.

1 1
možnosti
Foto

> Vládnoucí třída vytváři zisky tím, že využívá práci dělnické třídy

Zatímco dělnická třída žádné zisky nevytváří neb neví jak na to...

dobrý manažer se nedá vytvořit tak, že se Franta vod frézy posadí do ředitelské sesle

7 0
možnosti
Foto

Franta od frézy zcela jistě umí hájit lepe zájmy vlastníků továrny v ředitelské sesli než Viktor Kožený zájmy svých akcionářů.

0 5
možnosti
JL

Ten slogan o proletářích fakt populární je. Já si ho vybavuji zejména z filnu Pelíšky.

3 0
možnosti
Foto

Velmi kvalitní analýzy, je vidět, že 19.století dalo světu vynikající mozky. Doufejme, že degenerativní fázi máme již za sebou a globalizace porodí nové vynikající mozky, zatím je tu nevidím Rv!!

2 7
možnosti
OK

Co se týče paseky, jež tyto "vynikající mozky" ve světě způsobily, bylo 19. století mimořádně plodné.

4 0
možnosti
Foto

Jednotřídka8-o A VUML.;-€;-D

7 0
možnosti
Foto

František Palacký v brožurce Doslov k Radhostu se ke komunistickému manifestu, který sespal lempl a budižkničemu Marx a Engeles slovy " Národ, který se oněmi svrchu řečenými zásadami bude řídit, upadne již během jedné generace do stavu naprosté zhovadilosti..." Historický vývoj mu dal za pravdu.:-)

13 0
možnosti
Foto

Komunismus v jeho pravověrné marxisticko-leninské podobě, nazývané samotnými komunisty „reálným socialismem", za nejzločinnější systém dějin, za „říši zla", jak o ní mluvil americký prezident Ronald Reagan. Komunismus trval 70-80 let. Za tu dobu vyvraždil podle propočtů historiků několik set milionů nevinných lidí včetně žen, dětí a starých občanů: v Rusku, ve východní Evropě, v Číně, Kambodži, Severní Koreji, Vietnamu atd. To nedokázal během historicky tak krátkého času žádný jiný -ismus. Důvody, proč byli tito lidé hromadně povražděni  vysvětlil Lenin ve svém dekretu z ledna 1918 . Napsal, že Rusko je nutné očistit odrůd škodlivého hmyzu , jak jsou kněží, jeptišky, členové farních rad, pěveckých spolků, reakční univerzitní profesoři, člernové zemdělských komun a tak dál.

7 0
možnosti
Foto

A nemyslel náhodou to Lenin tak, že je nutné všechny ty parazity zapojit do společensky užitečné práce. A musel to tak myslet. Viz Ferda Mravenec. A Golem v císařově pekaři.

Jakou společensky užitečnou práci koná třeba člen farní rady? Vždyť ho musí živit jiní.

1 2
možnosti
Foto

Každá společnost, pokud je její systém alespoň v principech demokratický, je tak spravedlivá, do jaké  míry jsou občané schopni být spravedliví, ohleduplní, soucitní, pozorní k druhým......atd.atp.To, co vyčítáte soudcům, soukromým redakcím.........., tím vaši předchůdci prosluli, takže se dá směle tvrdit, že píšete v potřebě černobílého vidění a používání demagogie  v ignorování poměrně nedávných zkušeností. Černě vykreslujete i vlastníky výrobních prostředků. Čím se vyznačuje ta jejich mocichtivost? Že se ctějí mít dobře? Lépe než ostatní? To je i vlastnost toho proletariátu...Některé těší, že jejich firmy prosperují a zaměstnanci se mají také relativně dobře, není-liž pravda? Tedy: I když nepíšete tak odstrašujícím způsobem jako váš soudruh pan občan Cvalín, nejste přesvědčivý.

5 0
možnosti
LC

Nu dobrá, konstatoval jste všeobecně známé skutečnosti. A tím k něčemu vyzýváte? Tomu vašemu pojednání chybí závěr. Měl jste ještě uvést, že společensko-ekonomické formace se střídaly proto, že ta nová vždy měla lepší organizaci práce a byla tedy ekonomicky efektivnější, produktivnější. Proto také zvítězila. Netvrdím, že ta současná je poslední, ale zatím žádná lepší, produktivnější není na stole. Byl tu samozřejmě pokus, který ovšem zkrachoval. A když to zkonkretizuji do českých podmínek, tak bývalý režim nezkrachoval proto, že Havel, že disidenti, že studenti. To byl jen takový urychlovač o pět, možná deset let. Ten režim zkrachoval proto, že byl méně produktivní, technologicky zaostávající a v konečné podobě nabízel jen rovnost v chudobě.

9 0
možnosti