Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou dvě různé věci - co si myslím a z čeho si dělám srandu. Příspěvky z FB stránky ve vašem článku mě dost pobavili. Proč autor neodhalí svoji identitu nevím, neznám ho a pravděpodobně pro to má nějaký důvod. Každopádně si myslím, že nevyprávění takových vtipů rozhodně nepovede k vymícení rasismu. Stejně jako jejich vyprávění jej nijak nerozšiřuje.

Černý humor je jako nohy... Ne každý ho má.

13 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 7
možnosti

To není vtip, ale uryvek jednoho z Reznikovych textu. Konkretne song s nazvem: Nez se rozedni.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 4
možnosti

Tak o tom zadna, ze ten text je docela masakr. Rozhodne to nepatri sem nebot to neni zadny vtip ani cerny humor. Nicmene i tak se mi ta songa proste libi. A nejak sem si nevsiml, ze by me tyto songy nejak zkazily nebo ve me pestovaly agresivitu.

2 0
možnosti

Předem se musím omluvit, protože nemám moc rád "agresivní" příspěvky, ale tohle byla první věc, která mě napadla a myslím, že to vystihuje alespoň z části.

Takže každý, i sebehroznější, čin se dá zlehčit tím, že o něm někdo vymyslí vtip? A co když něco provede skupinka výtržníků, každý vymyslí jeden vtip - tedy jich bude hodně? To potom bude taková věc lehčí než vzduch?

Vtip slouží v první řadě k pobavení, v druhé řadě často k upozornění na nějaký problém. Ve vtipu se z jeho podstaty nijak neřeší co je správné a co ne a tedy ani jeho šíření neovlivní závažnost tématu, nenabídne řešení a nepodpoří ani jednu názorovou stranu.

Pokud si někdo na základě vyvrcholení příběhu ve vtipu vytváří názor na dané téma, tak k tomu nemůžu říct nic jiného než "co naděláme i takoví jedinci jsou"

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 6
možnosti

Myslím, že je to věc osobního pocitu. Ve mně takový vtip (ať už anonymní, nebo konktretizovaný pachatelem nebo obětí a to buď jménem nebo obrázkem) rozhodně nevyvolává pocit že takové události byly méně zvrácené nebo dokonce vtipné. Jde o jakési odosobnění té situace o odhlédnutí od podstaty takových událostí a zaměření se na - bylo by vtipné, kdyby se v tomto kontextu řeklo tohle.

Chápu, že takové odosobnění se nemusí všem líbit, obzvláště pak lidem, kteří podobnou situaci zažili, nebo je vtip dokonce přímo o nich.

Nikdo mi však nemá právo přikazovat, abych takovou věc bral osobně také. A to minimálně z toho důvodu, že se to zkrátka přikázat nedá - je to pocit. Stejně jako nejde dítěti přikázat, aby se nebálo tmy, nejde někomu přikázat aby bral něco vážně. Na venek to možná pod různými pohrůžkami brát vážně bude - nebudou takové stránky a nebudou ošklivé vtipy (veřejně), ale nic to nezmění na tom, že to někomu příjde vtipné (a ještě jednou připomenu - ne to co se stalo, ale komentář zasazený do kontextu - ona odosobněná situace).

Můžeme se bavit o nějaké citlivosti k obětem atp., ale ty na takové stránky chodit nemusí...

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/