Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

Lépe bych to nenapsal. R^

3 0
možnosti
MZ

O kuřácké bezohlednosti bych tu mohl psát dlouhé hodiny. Jako jeden z nejnázornějších příkladů bych dal jistou postarší dámu, která si v cukrárně v jednom lázeńském městě sedla k vedlejšímu stolu a začala vypalovat. Bylo jí zcela jedno, že nablízku jsou tři malé děti a navíc byl prostor označený jako vyhrazený pro děti (vč. herního koutku). Na naši žádost, zda by toho nemohla zanechat nebo se alespoň přesunout jinam (většina stolů byla volných) nám odpověděla s nakyslým výrazem, že tohle je její stůl, chodí sem už X let a nevidí důvod, proč by se měla obtěžovat jinam. Jak to dopadlo? Museli jsme s dětmi odejít my.....;-€

8 0
možnosti
LS

Myslím, že hodně dělá i to, že když má někdo kouření jako každodenní zvyk, už si jen těžko uvědomuje, jak moc obtěžuje nekuřáckou část společnosti. Jak moc je to protivné a nebezpečné. Chybí mi trochu apel na slušnost kouření ve společnosti - přisednutí si hned vedle těhotné holky nebo maminky v kočárku a zapálit si už je pro mě třeba mimo chápání a přesto se to děje každý den. Myslím tím, že lidé by se neměli řídit jen zákazy, ale snažit se i mezi s sebou najít hranice a zhodnotit své chování, kdy je ještě přípustné udělat "to a to", třeba zde zapálit si, a kdy už tyto hranice na úkor někoho vědomě překročím, jen pro své pohodlí. S vědomím, že to tomu druhému dělám v podstatě naschvál. To samozřejmě neplatí jen o kouření a rozhodně ne všech kuřáků, ale zrovna u téma kouření versus nekouření mi chybí tento rozměr občanské slušnosti.

12 0
možnosti
JP

ono ta slusnost do znacne miry i funguje ... akorat ze pozadavky nekuraku (neo lepe receno, te militantnejsi casti nekuraku) se neustale stupnuji. drive ti, kterym vadi zakourene prostory, se podle teto skutecnosti i chovali a nevyhledavali zamerne prostory, kde je pravdepodobnost toho koure podstatne zvysena. dneska neni vyjimkou, kdy do lokalu plneho dymajicich chlapu prijdou dva kocarky s matkami (ano, ta souslednost je spravna ... protozte ten kocarek ma v takovemto pripade iq podstatne vyssi, nez obe zminene matky dohromady) a zacnou se domahat toho, aby pritomni hoste prestali kourit, hospodsky aby zajistil vymenu vzduchu za nezakoureny, a jeste remcaji, ze v takovem lokalu neni zadny vyhrazeny prostor na prebaleni deti ...

2 2
možnosti
JP

dovolil bych si jeden citat:

"je tezke byt liberalem, kdyz je kolem tolik veci, ktere by se daly tak krasne zakazat ..."

3 0
možnosti

Po přečtení zdejší diskuze nabývám dojmu, že normální je kouřit, mé jedení smažených jídel, steaků a pití alkoholu je pro okolí naprosto stejně obtěžující jako vyfukování kouře z cigaret a také to, že nekouřením nepřispívám k zábavě a jsem daleko více labilní než kuřáci. Možná by cigarety měly být předepisovány v ordinacích praktických lékařů.

9 0
možnosti
Foto

No, jsou lidi, co se jim zvedne kufr při pohledu na steak. V čem se to liší od averze na cigaretový kouř?

1 8
možnosti
AK

Další zakuklenej komouš. Nic dalšího nemá cenu říkat, je to ztráta času.

1 5
možnosti
PJ

Smraďoši, už se vám to krátí!! I náš zaostalý stát se snad probere a vyžene vás smrdět na mráz!!

3 2
možnosti
Foto

Jo, a pak si posvítíme na ty naparfémované smraďochy. Poté na majitele aut, bezdomovce, zpocené dělníky, pak třeba milovníky hranolků a řízků, protože kdo má furt čuchat ty přepálené omastky.

2 4
možnosti
MZ

Nezbývá, než abych dal článku karmu. Stát se totiž k tomuhle problému dosud staví jak z éry před 40-50 lety. Kouření v restauracích je zhouba, kuřácká bezohlednost v tomhle směru nebetyčná a není mi dost dobře jasné, proč musím v případě, že jdu někam s dětmi na oběd, smrdět po odchodu z restaurace jako uzená makrela a moje děti mít náběh na bronchitidu.:-/

5 1
možnosti
JN

Ve Francii kouří každý od 13 pomalu, přišel zákaz kouření a prostě se přestalo kouřit. Nikdo nezkrachoval, lidi se přizpůsobili a v restauracích není zahuleno. V Irsku se báli, a ono nic, kouří se venku a pohoda. Švýcaři to samé atd. Ale v ČR, slavné to zemi, je kouření podmínkou pro to, aby hospody ekonomicky přežili. Je přeci jasné, že v okamžiku, kdy se zakáže kouření v restauracích, miliony čecháčků, co jsou zvyklé do hospod chodit, tam okamžitě chodit přestanou že? A kam tedy budou chodit? Nikam? Budou se scházet u někoho na lahváče, protože si tam mohou vypalovat? To snad ne? Zkrátka by se nic nezměnilo, kuřáci by si jako všude jinde zapálili venku a vše by jelo dál. Akorát by v restauracích byl příjemný vzduch.

8 0
možnosti
AK

Velký kulový. Ve všech těchto zemích se ozývají hlasy, aby se kouření zakázalo i na zahrádkách a před restauracemi, protože nekuřáci přeci nemohou být obtěžováni ani venku. Proto jsem proti těmto zákazům, protože jak se k nim jednou přistoupí, nezná to míru.

1 0
možnosti
PJ

Zajímavé, všude v Evropě to funguje, jenom u nás je zákaz smrdění chápán jako strašná nesvoboda. Jsem teď v Anglii a je to super, po návštěvě pubu mi nesmrdějí hadry ani vlasy!! Už aby to bylo i u nás!!

7 1
možnosti
JN

Naprosto přesné. Všude kde je zákaz kouření toto oceňují i kuřáci sami.

5 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.