Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Naprosto skvěle zpracovaná argumentace R^

6 3
možnosti
JV

Ta argumentace je naprosto zcestná, a to už hned v prvním bodě. Je založena na tom, že nekuřák nemůže jít do kuřácké restaurace, a je proto znevýhodněn. To je sice pravda, ale je to logické. Stejně tak je zvýhodněn člověk, který nemá příliš velké nároky na jídlo, podobně je ve výhodě člověk, kterému nevadí nepohodlí při  dopravě, apod. Prostě nekuřák má omezený výběr - má proto právo chtít zužovat výběr i ostatním? To je totiž přesně to, co autor navrhuje.

Jinak ta argumentace, že kuřák může navštěvovat jakákoliv zařízení, kdežto autor jen nekuřácká, je nesmyslná. Oba mohou navštěvovat jak kuřácké, tak nekuřácké. Jen kuřák nepůjde do nekuřáckých (protože si bude chtít zapálit) a nekuřák do kuřáckých. Kdo je v momentální nevýhodě, záleží na situaci na trhu a počtu lidí, kteří v dané lokalitě dávají tomu či onomu přednost.

7 3
možnosti
MD

To jsou fakt argumenty. Těžko porovnávat (ne)kouření ve veřejné dopravě MHD a těžko kouření v restauracích. A to prosím bych klidně nekouření v restauracích uvítal.

1 1
možnosti
MK

ja si budu kourit kde chci a vy si nekurte kde chcete ok? 

Fair enough.

4 9
možnosti
MS

A při tom kouření se alespoň naučte psát správně česky ;-)

1 0
možnosti
TH

Ve 32 evropských státech se nesmí kouřit ve veřejných zařízeních vč. restaurací a hospod. K tomu navíc i v Rusku a na Ukrajině (?!). Tak já nevím, co je pořád za problém u nás...Rv

6 4
možnosti
RJ

Problém je v tom, že striktní zákaz kouření ve všech restauracích a barech je jen ve 14 zemích EU...

2 0
možnosti
PP

Už u titulku jsem se bál, že článek bude nesmyslný. Bohužel oprávněně...

9 6
možnosti
KV

Každá akce vyvolá reakci,např.kdybych měl klasickou hospodu pro štamgasty,po zákazu kouření bych ji přeměnil na klub-vstup jen pro členy.Označený nenápadnou cedulkou.Námitka proti "kouřové cloně" a reakce by byla jasná-je mi líto,nejste člen klubu,odejděte prosím.Není námitek-jste přijat.Je to v rozporu se zákonem?

1 2
možnosti
PZ

Asi není, ale bylo by to v rozporu s tím, o co asi provozovateli restaurace jde. Přilákat co nejvíce hostů. Víra v to, že hospodu živí štamgasti, je něco jako iluze. Štamgasti by totiž hospodu neuživili, takže by si museli platit členské příspěvky...

2 3
možnosti
VV

Tak v tom je nejdál určitě Amerika, kde se téměř nekouří v porovnání s Českem a něěkolik jiných dost primitivních zemích. Ostatně odkaz na pořadí je v závěru příspěvku.

V Americe kde se před 30 lety smělo kouřit i v obchodech, si dnes nezapálíte krom veřejných míst a zastávek MHD nikde. Ve školách se kouření trestá tvrdě, na pracovišti se kouřit nesmí nikfr, v restauracích i barech..v prostředcích MHD, nikde na úřadech a veřejných budovách.

Žádné místnosti pro kuřáky. Ti mohou kouřit 2 metry od vnějších okrajů budov. (Za každého počasí).

To přijde i do Čech.  Zákaz kouřeni na veřejných prostorách třeba zastávkách je ovšem evropský nesmysl.

3 4
možnosti
VV

Česko je na 12.místě na světě v počtu vykouřených cigaret, přičemž ta plejáda několika zemí ještě prokouřenějších ukazuje na ynteligenci těchto národů.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_cigarette_consumption_per_capita

2 0
možnosti
VR

osobně bych pána nastěhoval do Ostravy a má 100% jistotu že si ani zapalovat nemusí čistý vzduch má tady 365 dní v roce .:-)

4 1
možnosti
MZ

Co byste si mysleli o bábě, která je schopná čoudit v nemocničním pokoji na lůžku, kde jsou vedle ní další 4 pacienti po operaci a kouření je ve špitále zakázáno pod pokutou 10 000 Kč?

Osobní zkušenost. Čadila během návštěv a příbuzní stáli okolo ní - dělali zeď, aby to ostatní neviděli (bohužel to bylo cítit). Zavolali jsme personál a pak slyšeli poněkud infantilní a hloupoidní argumenty dotyčné, že ona nic, ona muzikantka...;-D

3 0
možnosti
PJ
MZ

Vzhledem k tomu, že kuřáci jsou jako celek dost bezohledná skupina lidí, není jiné cesty než jim to obtěžování okolí blokovat nebo alespoň ztížit např. zákonem. Bohužel.:-/

14 7
možnosti

Vy mate tak krasne zjednodusujici pohled na svet. To by vam jeden zavidel. Hlavne aby nekdo neco zakonem zakazal. A postaral se o vas. Ja jsem obcasny kurak, kdyz kourim, snazim se to delat tak, abych nikoho neobtezoval. Doma nekourim, v aute nekourim, kdyz si zapaluji, snazim se byt stranou, kdyz vidim deti, klidne poodejdu par kroku. Kdyz jdu do nekuracke restaurace, nekourim, nebo jdu ven. Nemam rad prokourene obleceni.

 

ALE.

 

Co ma stat a militantni nekuraci co nakazoval lidem jak maji provozovat jejich podnik. Jak mohou podnikateli nakazovat co smi a co ne "prodavat". Je to jako kdybyste prisel do obchodu a tam si nemohl koupit maso. Vegetariani si prosadili zakaz prodeje masa. Pohled na mrtve zvire na kousky je obtezuje. A povazte, v masnach se prodava spousta uzitecnych veci - i tam chteji chodit. Takze provozovat masnu smite, ale prodavat v ni maso ne.

  A takovy pohled na vec tu presentujete. Me to vadi, tak to zakazte. Je mi jedno co ostatni. Jste vegetarian? Pak mozna brzy budete volat po zakazu prodeje masa. Nejste? A jak by se vam libilo, kdyby vegetariani zacali prohlasovat, ze chteji zakaz prodeje a konzumace masa na verejnych mistech a v restauracich, protoze je pojidani ubohych zviratek strasne trapi a je jim z toho spatne?

4 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.