Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

S autorem většinou souhlasím, ale tenhle článek mě dost nepříjemně překvapil.

Existují lidé, kteří proklamují demokracii,  příznivci svobodné volby, ale kupodivu když jim zákaz může přinést osobní prospěch, rádi dělají výjimky.

To si opravdu neuvědomují, že přikazování ,co majitel ve svém soukromém podniku může provozovat (míním legální věci, aby nedošlo k nedorozumění) může být nebezpečným precedentem a že příště v zájmu "blaha lidu" může dojít na něco, co omezí pro změnu je?

Žádná soukromá osoba není povinna designovat svůj podnik dle přání jiné soukromé osoby pro její větší možnost výběru. Platí, "ber nebo neber".

9 1
možnosti
JL

J97a41n 45L22u76k61á21š

1. 8. 2014 19:47

Takze zadna soukroma osoba neni treba povinna vybavit svuj podnik bezbarierovym pristupem pro vozickare, ano?

1 1
možnosti
PO

Jsem kuřák. Kouřím málo, ale přece.

1. Kupodivu, když nechci smrdět, taky nemohu do každé restaurace. Nemohu do té, kde je těžce zahulíno, nemohu do té, kde výpary z kuchyně pouští mezi hosty. Dokonce nemohu ani do té, která neexistuje, což je potíž řady menších obcí.

2. Salmonelu nevidím. Cedulku "zde se kouří" vidím. Pokud budou cedulky "zde kašleme na hygienu v kuchyni," tak souhlasím s tím, aby tam hygiena kuchyni nekontrolovala.

---

Obecně je mi ale zákaz kouření jedno, i když bych místo něj raději uvítal limity na obsah škodlivin ve vzduchu ve společenských místnostech. Ten by řešil i jiné škodliviny, než jen z cigaret, ale třeba také prach. Také by řešil "nekuřácké" podniky, kam ale od vchodu z ulice, obestavěnoho huliči, proudí mohutný čoud.

1 0
možnosti
KS

Mám právo na čistý vzduch, řidiči automobilů, majitelé továren a chemiček, atd. R^ Všechno zrušit a zakázat a bude nám (tak nějak po orwellovsku) dobře. :-P

8 3
možnosti
Foto

Ale to všechno, co jste vyjmenoval, přináší lidem nějaký užitek. Jaký užitek prosím přinášejí cigarety?

2 1
možnosti
OH

Máte právo na čistý vzduch všude, kam chodit musíte (úřady, školy, doprava, zastávky, obchody, nemocnice, zdravotnická zařízení ...). Ale i tam může být vyhrazený prostor pro kuřáky, tam ale nemusíte.

Tam, kam chodit nemusíte, je to na majiteli jestli tam dovolí kouřit.

Vaše potřeba lézt kamkoliv kam nemusíte a nelíbí se vám tam a pak si stěžovat, že se vám tam nelíbí je jen ukázkou bezmyšlenkovitého sobectví a zoufalé snahy všechny nivelizovat podle vás.

Nekuřácké podniky vznikají na základě poptávky, takže si je nevynucujte.

Kuřák si v nekuřáckém podniku nezapálí, ale nekuřák do kuřáckých chodí pořád aby měl o čem kázat. Tak kdo je tu normálnější a tolerantnější?

14 4
možnosti
VH

Normalnejsi je a bude vzdy ten, kto si vedome a schvalne nenici zdravi. Kdo si vedome nici sve zdravi je hlupak, koureni prokazatelne nema zadne pozitivni ucinky na zdravi.

7 4
možnosti
PS

Ikdyž si zapálím, tak autor článku má samozřejmě pravdu. Ani kuřákovi není příjemné když celý načichne a smrdí jak pytel vajglů R^

3 0
možnosti
JH

Vás či nekuřáky někdo násilím nutí chodit do kuřáckých hospod?

6 1
možnosti
ŠČ

I když sama kuřák, tak klidně chodím do míst, kde je kouření zakázáno a vydržím to, naopak mi taky vadí restaurace, kde se při podávání jídel kouří. Když je nejhůř, tak většina nekuřáckých zařízení má stejně venku před dveřmi postaven popelník (a to i v zahraničí):-). Jinak mi pořád nejde do hlavy, že když je kouření škodlivé (i s tím souhlasím jako kuřák), tak proč se to prostě nepostaví mimo zákon a musela bych se s tím smířit a definitivně přestat kouřit.

1 0
možnosti
Foto

I29v34o 91C60i31l62i12c60h

1. 8. 2014 15:45

Pokud nechcete přestat kouřit z vlastní vůle a potřebujete na to zákon, který to zcela zakáže nejen Vám, ale všem, tak nepřestanete kouřit ani po případném úplném zákazu a budete využívat produktů z nelegálních pěstíren stejně jako je to nyní s jinými drogami anebo jako to bylo v době prohibice v USA s alkoholem.

4 0
možnosti
RJ

Autor článku si plete pojmy "právo" a "přání". Takže nemá žádné právo na čistý vzduch, ale pouze své (zbožné) přání. Což znamená, že musí respektovat danou právní úpravu ohledně kouření v restauracích a barech. 

Může pouze doufat, že onen Babišovský návrh zákona bude schválen, což ale není vůbec jisté. Věřím, že většina voličů hnutí ANO, již prohlédla laciný a podbízivý  Babišovský populismus a v nejbližších volbách (na podzim) se vrátí zpět k pravicovým stranám či hnutím. A pak uvidíme, jestli bude ANO dál vehementně novou zákonnou úpravu ohledně kouření v restauracích a barech prosazovat...:-)

1 1
možnosti
KS

Až na ty pravicové strany - pokud tedy máte na mysli tu verběž z ODs a TOP.

0 0
možnosti
Foto

PS. Moje svoboda končí přece tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Moje nekouření nikoho neotravuje. Vaše kouření (kuřáci) otravuje nás zbytek.

7 1
možnosti
Foto

I61v53o 28C35i74l85i17c34h

1. 8. 2014 15:05

Mne zase otravuje Vaše voňavka ;-) Co s tím mám podle Vás dělat?

3 5
možnosti
Foto

Stoprocentní podpora autorovi!

PS. V místech, kde zakázali kouření v hospodách/restauracích došlo k obrovskému úbytu infarktů (a to díky omezení pasivního, tedy nedobrovolného, kouření).

Např. 

Pueblo, Colorado - pokles o 27 %,

Helena, Montana - pokles o 40 %,

(zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_ban#Effects_upon_health)

6 2
možnosti
KS

Přesně tak. V nekuřáckých hospodách došlo k výraznému úbytku infarktů...

3 1
možnosti
RJ

Zákaz kouření v restauracích a barech navrhují Babišovci. Drtivá většina těch, co je volili jsou bývalí voliči ODS. Je velice pravděpodobné, že podobné levicové, populisticko eurohujerské návrhy zákonů spolehlivě vrátí voliče zpět k rekonstruované ODS či k jiným pravicovým stranám či hnutím. Babiš to pozná už při podzimních senátních a místních volbách. Uvidíme, jestli bude i potom protikuřácký zákon prosazovat...;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.