Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

Skoro mně je líto, že máme tu svobodu a demokracii. Jak já přijdu k tomu, abych četl takový příšerně demagogický canc. Říkáte, že ho nemusím číst? No Vy taky nemusíte do kuřácké hospody.Ale Vy TAM CHCETE!! A just tam polezete. Tak já úplně stejně chci číst i Váš článek. Ale nesmí být tak odporně demagogický, to bych si vyprosil. Dělá se mně z něj zle a jak já k tomu přijdu?

11 2
možnosti
MB

Moje právo coby podnikatele je silnější než nějaké právo nějakého bolševika na čistý vzduch v mém zařízení které není určeno pro poskytování služeb pro něj ale pro jiné.  

Je potřeba si uvědomit že zákaz kouření v restauracích to je nepřesné vyjádření, ve skutečnosti se jedná o bolševický zákaz poskytovat služby určitým zákazníkům a to prý kvůli jakémusi právu bolševika např. na diskotéce mít právo na komorní tichou hudbu.

Dokud je u nás kouření povolené tak logicky musí být i povolené poskytovat služby pro tyhle vybrané zákazníky.

12 5
možnosti
JB

Správně, je nutné kouření zakázat úplně. Nechápu ale, co to melete s tím bolševikem.

7 3
možnosti
PP

P44e98t25r 46P59r16a64u75s

2. 8. 2014 21:56

Kouření je v restauracích zakázáno už delší dobu, jen se to nepostihuje. Podle zákoníku práce je zaměstnavatel povinen zajistit, aby se na pracovišti nekouřilo. Je přitom lhostejné zda zaměstnanci kouří nebo ne. Takovým pracovištěm je každá hospoda, kde majitel zaměstnává alespoň jednoho číšníka. Personál restaurací ovšem namnoze sám dost kouří a o právo na čisté pracovní prostředí se nehlásí. A kde není žalobce, není soudce.

2 1
možnosti
MB

Jestli takovýhle zákaz je tak to je opravdu velmi hloupé, to by znamenalo že na pracovišti by měli být zakázané i všechny další škodlivé látky nebo škodlivé vlivy. To znamená situaci že by průmysl a zdravotnictví jaksi nemohli vůbec  fungovat.

4 4
možnosti
JN

J61a27n 61N27o10v44á41k

2. 8. 2014 20:26

btw Autobus MHD mi taky dost smrděl a ne tady kouřem - takže kdy město linku pro lidi co nesmrděj.R^

3 0
možnosti
JN

J41a75n 50N18o27v26á54k

2. 8. 2014 20:24

Ja nemám ve své ulici je poměrně asi bych si měl podat stížnost že mám právo ne a radnice by mi měla postavit hospodu ne ?  Pac jinak sem těžce diskriminovan ! ;-D

2 0
možnosti
JN

J76a84n 27N13o15v10á80k

2. 8. 2014 20:25

žádnou hospodu " mi tam vypadlo - omlouvam se D

0 0
možnosti
PK

Mně se zvedá žaludek z lidí, kteří si vedle mne sednou v MHD a jsou načichlý tím sajrajtem. Těm lidem je jedno, že smrdí jako prasátka, ale jsou lidé, kterým se z toho smradu opravdu dělá šoufl. A zase se musím zvednout já a odsednout si. A to nejsem jediný. O restauracích nemluvě .. nemám v úmyslu dýchat ty jedy a ničit si plíce, tak raději už moc nikam nechodím..  ;-D

6 4
možnosti
JN

souhlasím - ovšem s tím rozdílem, že mně se dělá nevolno z lidí, ze kterých silně táhne parfém, to je stokrát horší než cigareta

2 1
možnosti

P29a83v27e11l 59Š24m52í65d

2. 8. 2014 13:50

Chcete po státu, aby odstranil veškerá rizika a zajistil, aby jste byl všude v bezpečí a všude se vám líbilo? Pozor na taková přání. Pokud je stát začne skutečně naplňovat, nemusí se vám to nakonec líbit. Je pár tzv. "nanny" států, kde stát dbá o občany tak důsledně, až jim to není milo. A EU už se tímto způsobem pomalu chovat začíná. Raději se spolehněte na valstní volbu, než žít tam, kde možnost volby nemáte vůbec. Podrobně rozebrat toto téma ovšem přesahuje možnosti zdejší diskuze.

9 0
možnosti

Moje právo na racionální hospodaření je silnější, než vaše právo chodit do mého hospodářství.  ;-)

Vy totiž, za mě složenky nezaplatíte..., autore !!

13 2
možnosti
JH

jestli chcete vydělávat na lidech prachy, tak budete dodržovat hygyenické předpisy, vy racionální hospodáři

2 3
možnosti
Foto

Již nadpis příspěvku je nesmyslný. Právo na čistý vzduch nemá nikdo. Pokud má čistý vzduch, má výhodu - vše záleží na mnoha faktorech (způsob topení v dané lokalitě, dopravní ruch apod.), kterým se zpravidla člověk nevyhne. Ti kuřáci, kteří si zajdou do kuřácké hospody na pivo to ovlivní pramálo - navíc není nic jednoduššího, než se jim vyhnout (podotýkám, že sám jsem nekuřák). Pokud není zákonem zakázáno kouřit, pak si samozřejmě každý (mimo místa s tímto zákazem) má plné právo zapálit.

6 3
možnosti
JL

J47a37n 52L36u60k67á86š

1. 8. 2014 19:53

Ma pravo vozickar vyzadovat, aby soukrome podniky investovaly do bezbarieroveho pristupu?

Nebo ma pravo pouze jezdit venku po chodniku?

Pokud ma na dostupnost sluzeb narok invalida, proc jej nema nekurak, kerych je mnohem vic?

1 0
možnosti
SL

Nezlobte se na mne, ale srovnávat dostupnost služeb, případně povinnost zřídit přístup pro vozíčkáře s kuřáckými/nekuřáckými hospodami a jejich dostupností pro nekuřáky je od vás podpásovka jako hrom. Rv

Jako nekuřák se můžete bez problémů přemístit do nekuřácké hospody o roh vedle, když se vám ta kuřácká nelíbí. Hospod je všude mraky. Na rozdíl se však takový vozíčkář těžko může jen tak přesunout na nákup někam jinam (zkusil jste si někdy na invalidním vozíku přejet jen o jednu ulici vedle???), navíc pokud by tahle povinnost provozovatelů nebyla uzákoněna, taky se mohlo docela dobře stát, že by si prostě vozíčkář nebyl schopen vůbec nakoupit, případně by musel někdo o provedení nákupu požádat. Zatímco vám stačí jít o ulici vedle.

3 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.