Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

V každé slušné nálevně je dnes oddělený nekuřácký salonek, odkud si každou chvíli někdo odběhne zahulit do normální hospody.

2 1
možnosti
JU

Podle mně, jako bývalí kuřák, až 60 kousků denně, tak si neumím představit někoho kdo u partičky karet oznámí jdu si zakouřit, nebo u politické diskuse odstrčí pivo a jde si blafnout. Dnes nemám rád, když ldu na svačinku, a někdo v blízkosti si zapálí, doutník nebo fajfka tomu teprve dá říz. DĚKUJI.

1 2
možnosti
AJ

nesmysl. Ac nekurak, tak uznavam pravo majitelu hospod urcit si zda se u nich v putyce smi kourit a nebo ne. Nikdo z nas nema zadne obcanske/lidske pravo/narok na nekurackou hospodu. To opravdu nenpatri do Listiny prav a svobod cloveka.

Navsteva hospody opravdu neni zadne osobni PRAVO.

At stat zakaze koureni na ulicich, ve verejnych prostorach ..., tak jako se uz nesmi kourit ve skolach, v nemocnicich ... .

Ale v soukromych objektech je to POUZE na majitelich.

7 4
možnosti
PS

POUZE na majitelích to není. Nebo snad majitel soukromé nemocnice povolí kouření ve svých prostorách?

1 1
možnosti
PP

Pokud se zakážou auta tak se zastaví a zhroutí život ve městech. A pochybuji, že by hospodští chodili pro pivo do pivovaru  s károu. Jinak všude kde se zakazovalo kouření tak kuřáci i restauratéři řvali a následně se vše uklidnilo. V Anglii je zákaz a netrápí to nikoho a hospody se nezavřely. Za nějakou dobu budeme řešit problém jak uzavřít kluby a provozovny na podávání drog. A připomínám, že jsem kuřák a taky vím, že je to hnus.

3 1
možnosti
Foto

I59v71o 22C23i85l85i47c73h

4. 8. 2014 12:58

Zakažme jen diesely v osobních autech, je jich moc, škodí zcela nejvíc a lidé přece mohou jezdit i benzíňáky, ne? ;-)

3 1
možnosti
JN

driv nez se zakaze koureni v restauracich, mela by se ve mestech zakazat auta - to je stokrat vetsi smrad a nebezpecnejsi

3 3
možnosti
JN

ja jsem nekurak ale musim rici, ze pivo mi v nekuracke restauraci nechutna, ten kour ve vzduchu patri k tomu zazitku

6 5
možnosti
KD

K25a93r35e83l 83D23r57d40a

4. 8. 2014 7:59

Jak snadné, kouření je nevychovanost. Není žádný důvod ho tolerovat, obdobně jako všechny ostatní prohřešky proti slušnému chování. A jak se lze zachovat? Vyžadovat slušnost a případně odejít. Stačí být důsledný.

  Problém je nafouknutý jen dík netečnosti, nevšímavosti a nedůslednosti. Nelze neslušnost tolerovat a pak žádat druhé o řešení. Stačí společnost kuřáků nevyhledávat a netolerovat.

5 6
možnosti
PL

Já si nemyslím, že do kuřáckých restaurací nemůžete chodit. Akorát se musíte smířit s tím, že se tam toho kouře nadýcháte. Když budete chtít posedět u táboráku, tak se taky nadýcháte spousty kouře a je to jen vaše volba jestli to chcete akceptovat a nebo ne. Podotýkám, že jsem nekuřák. Dnes už je tolik nekuřáckých restaurací, tak proč nařizovat, že musí být všechny? I kuřáci mají právo na svůj životní prostor.

10 3
možnosti
MH

Ano dnes je to o poznani lepsi, zvlast u tech lepsich restauraci. Coz  jako nekurak docela chvalim. Presto podle me porad tam jsou ty popelniky. U tech lepsich bych byl proste pro zakaz. Nejaka obyc hospoda nekde na venkove...budis tedy at se kouri tam. Presto porad prevlada vetsina tech kurackych. To mate jako kdyz ja Vam budu celou noc hrat music. Prileti soused a zacne si stezovat. Co mu jako mam rict? Pane kdyz se Vam music nelibi, odstehujte se, nikdo Vas tu se pristehovat nenutil. At se pristehuje tedy ten, ktery ma tu music rad celou noc ;-D  Proste koureni votravuje kolem.

1 3
možnosti
FK

Nechápu proč si sami provozovatelé neurčí jestli se smí nebo nesmí v jejich provozovně kouřit. Kuřáci by jsi chodily do svých podniků a nekuřáci taky. Ale jsme [>-] a necháme si vládnout od bandy zlodějů,lhářů a podvodníků;-OEU;-ORv!!

8 3
možnosti
AJ

majitele si to urcuji. Mame nekuracke a I kuracke hospody. Jen tech kurackychj je vice. Ale I to se pomalu meni

4 0
možnosti
JM

J48i70ř91í 62M67í39k90a

3. 8. 2014 18:04

Tyhle státní zákazy jsou zrádné.

Možná by zákaz tržby nezruinoval a lidi by si chodili zapálit před hospodu, v některých to  tu tak opravdu je. V Irsku se po zákazu rozjel trend místností před hospodou, často vyhřívaných a má to asi něco do sebe.

Ale jsem spíš pro méně zákonů než více. 

Já teda jsem se odnaučil kouřit, ikdyž teda u piva je to nejtěžší, i tak většinou odolávám nebo i případně jednu zapálím. Je to myslím spíš moj eosobí věc a provozovatele.

Ono by se dalo stejně prosazovat právo na menu, kde bude aspoň polovina jídel kvalitní vegetariánská nebo veganská strava, kterou preferuju já. Jako flexiterián si většinou dám ale holt nějaké jídlo s masem, pokud jedinou alternativou je smažený sýr. To je možná i důvod, proč se lidi vegetariánství bojí, protože nemají reálnou představu, jak může být strava bez masa chutná. 

Je to tragédie, jak se tiše toleruje hrubé zacházení se zvířaty, jakoby to byl nějaký produkt. Na jezení masa by ani nebylo nic špatného, kdyby se nejedlo v tak velké míře, že se musí vyrábět tak krutě. Že by člověk u jezení zvířátek potřeboval si vynutit u toho nemuset čichat kouř (zpravidla během oběda jsou v hospodách zákazy kouření ...možná kladný přínos z protikuřáckých kampaní) mi to tedy přijde pokrytecké.A sám pokrytecky leckdy maso nebo vajíčka jím. Ignorace je síla! :-) Přitom by stačilo, kdyby lidé maso prostě omezili. Ne pro nějaké pochybné extravagantství v jídelníčku (a ono vegetariánství se může u někoho zlomit k určitému elitářství) ale prostě že imho není potřeba možná vůbec ho jíst a že tím nepřispívá člověk na zlo. Další věcí, co mě spíš znepokojuje, je stav vzduchu jako takového. Obzvlášť ve městech, jejen z aut, ale i celkově zamoření půdy jedy. Cigaretový kouř z toho asi tolik nevybočuje.

5 1
možnosti
Foto

I51v13o 18C74i79l59i67c38h

3. 8. 2014 18:37

Vegetariánskou stravu ani trošku nemusím a maso nutně potřebuji (nejstarší krevní skupina 0, pokud na té teorii něco je), ale Váš příspěvek se mi líbí R^ Přesvědčujme, argumentujme, ale nezakazujme.

4 0
možnosti
IV

Hezky sepsáno. Militantní kuřáci se sice sesypou jako sršni, ale co už... Mají zatemněný mozek jejich závislostí, takže s nimi v tomto není rovnocenná debata.

5 5
možnosti
Foto

I42v16o 12C54i67l56i86c27h

3. 8. 2014 18:03

Co jsem si tak všiml, tak proti je i velmi mnoho nekuřáků vč. mne.

5 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.