Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Milí kuřáci, uvědomte si, že jste v menšině, a to cca 1:2.... Takže se podřiďte většině a už tady nesmyslně nepindejte ! ;-O

2 5
možnosti
Foto

I74v89o 87C75i36l84i63c96h

4. 8. 2014 21:24

Nejsem kuřák a jsem proti tomu zákazu.

4 3
možnosti
VM

Hluboce se skláním před tímto blogem ! Napsáno jasně, stručně a s dobře volenými argumenty. Osobně jsem za svůj život vykouřil řádově 250 000 kusů cigaret. Po 32 letech se mně podařilo přestat a jsem tomu rád. R^ V

3 0
možnosti
MB

Váš postoj je tak ušlechtilý a "nesobecký"  jako úsilí bývalého alkoholika zakázat všem pívo, s nesobeckou myšlenkou když já nemůžu teď chlastat tak nebude chlastat nikdo. ;-D

7 2
možnosti
MN

Co je důležitější: zdraví nekuřáků nebo pohodlí kuřáků??

Kuřáci ne a ne pochopit, že hospoda není soukromým, ale veřejným prostorem. Soukromý je soukromý, veřejný však sdílím s dalšími lidmi, proto si v něm, na rozdíl od soukromého, nemohu dělat, co se mi zlíbí. Veřejný prostor NIKDY nebude čistě MŮJ - je NUTNÉ, abych za prostředí v něm nesl odpovědnost, měl jisté povinnosti. Například: 1) Nemůžu se rozhodnout, že tam budu pouštět jen bílé lidi. Ať jsem jakkoli zarytý rasista, ať je mi to jakkoli nepříjemné, i když je to MŮJ podnik, prostě nemůžu - lidé mají právo být neomezováni kvůli barvě kůže, co se týká přístupu do veřejných prostor. 2) Nemůžu dopustit, aby v nich bylo ohrožováno jejich zdraví. Nemůžu jim servírovat prošlá jídla, ani pití ve špinavých sklenicích. I když je to MŮJ podnik. Lidé mají právo, aby ve veřejných prostorách nebylo poškozováno jejich zdraví. Bohužel si zatím mohu dovolit, aby jim tam bylo ničeno zdraví kouřením.

A argumenty typu: však vás nikdo nenutí tam chodit? To samé, jako kdybych řekl, že nikdo nenutí lidi žít ve městě se špatným ovzduším (ať se odstěhují!), chodit k doktorovi, na úřady, jezdit dopravními prostředky, čekat v čekárnách... vždyť kouření by nakonec mělo být povoleno úplně všude, ne?? Pravdou však je, že lidé do hospod nechodí primárně se ožrat a vykouřit 2 balíčky cigaret, ale pobýt s lidmi, mezi lidmi - v tom je jediný rozdíl - jinak by samozřejmě mohli zůstat doma! Tak proč by měli být omezováni a nuceni si vybírat mezi svým zdravím a společností druhých?

Máme tu 3 skupiny lidí - nekuřáky, ohleduplné a neohleduplné kuřáky. Pokud se upraví zákon, první skupina bude potěšena, druhá nebude nic namítat. Bude to vadit pouze té třetí. A, upřímně, je pohodlnost těchto sobců opravdu tak nedotknutelná?

Navíc, např. v Británii to funguje naprosto bez problémů. Žádná ztráta svobody, totalita, fašismus, žádná válka mezi kuřáky a nekuřáky. Kuřáci si dokonce pochvalují, že jim nesmrdí oblečení a vykouří méně cigaret.

9 3
možnosti
Foto

I58v24o 82C62i51l11i92c94h

4. 8. 2014 20:53

Zákon zná jen veřejné prostranství:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ve%C5%99ejn%C3%A9_prostranstv%C3%AD

Nechápu tedy proč zde kde kdo u soukromého prostoru argumentuje nějakým prostorem veřejným :-/

4 3
možnosti
JG

J12a35n 73G96o54r95a31s

4. 8. 2014 18:47

;-O;-O[>-]jednoduše řečeno - vadí ti kouření? Tak nelez tam kde se kouří! A protože pivečko chutná lépe s cigaretkou najdi si ujetou hospodu kde majitel takovéto instituce podporuje nekuřácké prostředí  a neomezuj kuřáky svými kecy o škodlivosti. Kuřáci sami ví co dělají.

Takže můj názor - moje hospoda - moje pravidla - moje rozhodnutí zda se v mém baráku bude kouřit či nikoliv - a tím pádem záleží jen na samotném člověku zda zde bude sedět a popíjet či ne! To za chvíli můžeme nasadit zákon, že se nemůže kouřit ani doma, protože se znečišťuje již tak znečištěný vzduch. Dýcháš zplodiny a nevadí ti to, ale kouř z cigarety ti vadí? Tak mi to nějak připomíná doby nedávné - červená knížka se srbem a kladivem a slovy "poručíme vodě,větru...atd"

4 11
možnosti
Foto

Chudáci Srbové, co vám udělali, že je dáváte na červené knížky. ;-):-P

0 0
možnosti
Foto

Citát: "Námitka č.1 zní - nikdo vás nenutí chodit do restaurací, kde se kouří. Svatá pravda. Jenže problém není v tom, že mě tam někdo nutí chodit. Problém je, že tam nemohu chodit. Kuřák může navštěvovat jakákoliv zařízení, já jen ta nekuřácká. Kuřáci jsou vůči mně tudíž de facto zvýhodněni. Jejich svoboda kouřit omezuje moji svobodu volby."

Co je to za argumentaci, že do kuřáckých restaurací nemohou nekuřáci chodit. Klidně - nikdo z kuřáků, kteří tam v klidu pokuřují proti tomu jistě nic nebude mít. I nekuřák může navštěvovat místa, kde se kouří, kdykoli se mu zachce. Takže jaképak omezování osobní svobody nebo "znevýhodnění"...? Když vím, že pole je osazeno minami a nechci, aby mi to utrhlo nohu, tak tam nelezu. A když mi smrdí kouř, tak svobodně!!do takového lokálu nejdu. Sám jako kuřák rád jím v restauraci, kde je kouření zakázáno. Bylo by na čase, aby se tato diskuze vedla bez emocí a aby nekuřáci opustili ty mesiášké pokusy o regulaci společnosti. Najít řešení pro obě strany - společně a ne proti sobě. Co se toho týče, jsou kuřáci daleko tolerantnější.

6 5
možnosti
Foto

I77v67o 61C64i90l19i19c84h

4. 8. 2014 17:22

Jak jsem už několikrát psal, když už má stát kdovíproč pocit, že musí vychovávat občany k nekouření, tak ať zvýhodní nekuřácké restaurace nějakou slevou na dani.

4 2
možnosti
KN

Asi to není žádná pohroma když to kouření zakážou, nakonec do některých restaurací chodí i děti a psi, pro obsluhu to také není zdravé, ovšem když je to odděleno jak jsem třeba viděl na Slovensku, část s televizí a obsluhou byla nekuřácká a vedle se zvláštním vchodem byla kuřácká místnost, bylo to zřejmě vyřešeno. Mají to tam také jednodušší s obsluhou neboť tam je to poněkud horší přístup k zákazníkům, tam konkrétně si museli kuřáci pro pivo chodit sami a platit napřed. Obsazenost byla přibližně stejná v obou prostorech. U nás jsou ovšem také restaurace s klimatizací kde je celkem čistý vzduch i když se tam kouří, je to ovšem nákladnější, zase obsazenost je lepší. U nás asi nezbude než to zakázat plošně neboť se bude stále vymýšlet a hledat výjimky a jak to obejít.:-)

1 0
možnosti
PH

P97e63t13r 89H98a69h50n

4. 8. 2014 16:48

Jestli chce čistý vzduch, ať brojí za zákaz automobilů! Tyhle debilní zákazy mě už lezou jako nekuřákovi krkem...

5 2
možnosti
JH

At uz to zakazou, a problem je vyresen...

4 6
možnosti
JS

Dovolím si s autorem nesouhlasit. Ač sám nekuřák (s nekompromisním přístupem ke kuřákům v místech, kam nepatří), jsem proti podobným nařízením. Jestliže si zřídím hospodu za své peníze, je pouze na mém rozhodnutí, zda bude či nebude kuřácká. Stát, který dnes rozhoduje o mém majetku tímto způsobem, bude brzo rozhodovat i o dalších oblastech života. Tvůrci obecného blaha budou příště požadovat, aby se v hospodách přestaly prodávat tučná jídla, pak omezí slazené nápoje. Paradoxní je, že omezují lidi či firmy, kteří (které) ten zatrolený stát financují ze svých daní.

7 6
možnosti
MK

Ja jsem zastancem nazoru ze se ma provozovatel rozhodnout jestli kurak nebo nekurak, zadna polovicata reseni jako stavebne oddelene prostory apod. Nemyslim si ze vyhnani kuraku z hospod na ulici neco vyresi. Stejne jako nemuzete zakazat vasemu znamemu kurakovi aby doma kouril, aby kdyz vy prijdete na navstevu abyste mel cerstvy vzduch, tak zrovnatak tezko se muzete domahat, aby v hospode kde vsichni krome vas kouri bylo nezakoureno, to byste mohl zacit chtit regulovat hlucnost hostu, uroven osvetleni, pohodlnost zidli vse mereno pochopitelne podle vaseho vkusu. Takhle se nikdy nic nevyresi. Stat ma do techto veci zasahovat co mozna nejmene, jakmile zacne zasahovat tak plete bic na podniky, kterym bude samozrejme umet zapraskat jenom ten komu se to bude hodit, zajmy obcanu jdou uz jaksi stranou. Ja z napadu ze na kazdem druhem rohu bude postavat hlucici skupinka opilcu kouricich cigaretu nadseny nejsme, vy zjevne ano. Btw. jak do hospody nakonec projdete kdyz budete muset projit mlznym oparem venku stojicich kuraku? Nebo budete pozadovat ze musi stat minimalne 50m od vchodu?

3 3
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.