Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Pro autora platí: Léčit se, léčit se, léčit se.

17 4
možnosti
LJ

To je clanek jak z Rudeho prava. Komunisticky mix demagogie , polopravdy a vylozenych lzi je dnes k videni (bohuzel) dost casto u priznivcu Ruska.

15 5
možnosti
VO

To je clovece clanek jak vino - jeste tam chybi tvrzeni, ze do dvojcat na Manhattanu si amici napalili sami, aby mohli jit pekne po chlapsku proti Saddamovi a Usamovi :-) Teda mozna to tam je - po habadure c. 3 jsem to prestal cist

12 4
možnosti
PS

My se pravdy o pádu dvojčat nedožijeme...archívy se odtajní až po mnoha letech, ale pravdou je, že pád dvojčat a pád letadla do Pantagonu (které se nikdy nenašlo) zavání a hooodně zavání...... a k tomu co se děje na Ukrajině by se asi neměl vyjadřovat nikdo: nikdo z nás tam nebyl, nežije a dozvídáme se jen kusé informace a jak známe novináře, rádi si barvitě své články zkrášlují:-/

1 0
možnosti
Foto

Zbignew Brzezinsky uz v roce 1997 napsal ve sve knize "Velka Sachovnice" o tom, jak je pretahnuti Ukrajiny do zapadni sfery vlivu dulezite ke svetove nadvlade USA.

Tato kniha je mimochodem vseobecne povazovana za neoficialni prirucku zahranicni politiky Americke vlady a za bibli neo-conu:

http://www.globalresearch.ca/the-eurasian-chessboard-brzezinski-mapped-out-the-battle-for-ukraine-in-1997/5373707

Brzezinski delved into the importance of little known Ukraine by explaining in his 1997 book: “Geopolitical pivots are the states whose importance is derived not from their power and motivation but rather from their sensitive location, which in some cases gives them a special role in either defining access to important areas or in denying resources to a significant player.”“Ukraine, Azerbaijan, South Korea, Turkey and Iran play the role of critically important geopolitical pivots,”

Brzezinski se vyjadril o dulezitosti tenkrat malo zname Ukrajiny vysvetlenim v jeho knize: "Geopoliticke paky jsou staty, jejichz dulezitost neni dana jejich silou ale jejich sensitivni polohou z toho duvodu, ze tyto staty hraji klicovou roli, ktera definuje pristup k dulezitym oblastem, ci k upreni zdroju pro dulezite hrace.

Ukrajina, Azerbajdzan, Jizni Korea, Turecko a Iran hraji roli tehto kriticky dulezitych geopolitickych pak" O Ukrajinu uz se jednou pokouseli prostrednictvim takzvane "barevne" revoluce v roce 2004 (oranzova), na Iran uz si delsi dobu brousi zuby, Jizni Korea je v jejich sfere influence a Turecko je v NATO....Azerbajdzan je clenem PIP (Partners for Peace, cesky partneri za mir), coz jednim z programu NATO. Staci jen trochu kriticky premyslet a cela tahle saskarna zacina davat smysl...tez doporucuji "7 zemi do 5 let" od byvaleho generala Wesleyho Clarka: https://www.youtube.com/watch?v=LXrnprlMyB8

7 2
možnosti
JM

Nedelejte z toho kovbojku, pane Tichy. Ono to spis bude v tom, ze lide  na Ukrajine nebo v te Jizni Koreji chteji zit ve svobode a v demokracii. A ze nechteji, aby jim vladl nejaky kagebacky zmetek. Nebo treba lide jako jste vy…. :-P

13 8
možnosti
MB

Ano, ano je potřeba používat správnou terminologii, hnusní amíci sestřelili naprosto schválně iránské civilní letadlo,  kdežto pohádkový Sovětský svaz rozhodně nic nesestřelil ten jen "zastavil" let hnusnému špionážnímu korejskému letadlu plnému civilistů.

No a teď ještě není vůbec jasné jestli hnusní ukrajinci sestřelili civilní letadlo nebo pohádkový "domobranci" "zastavili" let hnusnému špionážnímu letadlu plnému civilistů, tohle se musí teprve řádně vyšetřit. ;-D

7 5
možnosti
Foto

Zajimava strategie pane Beranek...nejprve nekomu vlozite do ust slova ktere nerekl a pote se snazite pomoci sarkazmu proti tomu vytvorit jakysi protiuder ...;-)

Je to asi neco podobneho, jako clanek IDnesu, ve kterem se pred nedavnem Ukrajinsti vojaci hrdinne branili podlemu prepadeni separatistu "za zvuku Ukrajinske hymny", ktery byl bohuzel myslen smrtelne vazne...

4 1
možnosti
Foto

I12v30a28n 15M69a58r28e13k

20. 7. 2014 18:50

Je zvláštní že pokud dosáhne "karmování" počtu okolo 44000 bodů vyšší počet se nikdy ! nezobrazí,je toto snad maximální hranice které lze dosáhnout a nebo vyšší "popularita" by škodila ? ! ? ! 8-o

0 3
možnosti

Nejvíc se mi líbi ta hláška o tom, že Ukrajinci chtěli separatisty "namlsat" a tak si schválně nechali sestřelovat letadla :-)

To lepší než starý cítát : Nepřítel barbarsky zaútočil na na naše letadla, která pokojně bombardovala jeho města :-D

17 3
možnosti
JM

J57i53r54i 61M85a91l59i96n80a

20. 7. 2014 19:37

Typicky pripad komunisticke paranoie. Ukrajinci podle Olsera se vsemi temi vrtulniky, letadly a vojaky obetovali i generala. 

A Chocholousek nikde…...8-o

8 8
možnosti
JK

Je to strašně smutná událost, a je mi moc líto obětí, které s tím konfliktem neměly nic společného. Když už se stalo, věřím, že to byl jen chybný cíl, ne záměr. I když zatím není zcela vyvrácena možnost třeba i provokace za účelem eskalace. Že by to MOŽNÁ mohlo otevřít cestu k vyhlášení „bezletové“ zóny nad Ukrajinou, kterou by "zajišťovalo" NATO..

Nejhnusnější na tom všem ale je návrat do stavu, kdy jsou mezinárodní vztahy řízeny výhradně silou, místo ochotou k jednání a dohodě. A ty mediální štvanice.. ve jménu politických zájmů, ne lidí.. ne VŠECH občanů dané země..

Tzv. “levobřežní Ukrajina”byla začleněna do Ukrajinské SSR administrativním rozhodnutím komunistů. Stejně, jako později Krym. Ukrajinci (národnost) tam NIKDY nebyli, žijí tam i dnes většinově Rusové, mluví se tam rusky, mentalita je tam ruská. Jídelníčky jsou tam ruské. Minimálně od roku 1667. Předtím to patřilo dílem Tatarům, dílem Rusům. Tak proč to nebylo bráno jako realita a potřeba respektovat tamní přání, požadavky? Alespoň částečně a jednat, jednat, jednat, a nejspíš přistoupit na federativní uspořádání ? Což od počátku ukrajinské krize východní část chtěla !

To jsou v tom Kyjevě OPRAVDU takoví autisti a věří, že řešení silou a krví jim přidá na respektu, úctě, sympatiích všech občanů jejich země ??? 

Příčiny a důsledky ! Místo jednání poslal Kyjev vojsko ... a důsledky... ?

Cui bono ?  Kdo poradil takovou strategii ? Není až tak důležité, kdo zmáčkl spoušť.  Ruce od krve mají ti, co rozdmýchávali vášně na Majdanu.

8 13
možnosti
JK

Po rozpadu SSSR se nezdařil pokus o rozložení Ruska, o získání přístupu k jeho přírodním zdrojům. Snaha získat Ukrajinu je snahou oslabit Rusko, získat zdroje, získat hospodářský prostor v představě zastavení hospodářské krize, jejíž nástup byl odložen expanzí do východní Evropy, jejíž potenciál se již vyčerpal, získat kontrolu nad ruskými zdroji kontrolou jejich transferu, znemožněním alternativních tras a naopak ovládnutím možných tras transferu zdrojů z bývalých sovětských republik, například Turkmenistánu, zrušením “cordon sanitaire” a naopak vojenským obklíčením a hospodářskými sankcemi donutit Rusko k vyšším výdajům na armádu na úkor infrastruktury a užitečné spotřeby. V představě, že opakování někdejšího scénáře s akcentováním “demokracie, svobody a lidských práv” povede nakonec k vážné vnitřní krizi a rozpadu Ruska. Jenže situace je jiná, Sovětský svaz je minulostí, třebaže leckteří mají potřebu ho vidět v Rusku, jenže ono není režimně ideologicky izolovanou zemí. Kontruje silnou aktivitou v rámci BRICS mající téměř tři miliardy obyvatel. Hrozí vznik nové světové měny nezávislé na USA. Proti tomu USA s nějakými třemi sty padesáti miliony spotřebitelského trhu ztrácejí význam, přestože si dosud udržují technologickou převahu. I když i pro ně platí, že “vsjo sdělano na Tchajwaně”. Jsou v pozici velmoci, jejíž světový vliv se snižuje a které hrozí, že USD přestane být “světovou měnou” kontrolovanou FEDem a tištěnou ad hoc bez jakéhokoli krytí. To je vnímáno jako největší ohrožení. Třebaže navenek dávají najevo spojenectví s EU, ve skutečnosti se obávají jejího vlivu a především dobrých vztahů a obchodní spolupráce s Ruskem. Jediným “vážným” spojencem zůstává tradičně Velká Britanie. Zdánlivou podporou snah EU o získání Ukrajiny sledují vlastní zájem spočívající v narušení vztahů Rusko-EU-Ukrajina.

Tohle vůbec není k problému sestřeleného letadla (které je jen důsledkem nesmyslného jednání na Ukrajině)

10 15
možnosti
KP

tento soudruh je zrejme vsevedouci. Jde o to, cemu verite. Muze to byt, jak rikaji Ukrajinci. Pak ale ti hosi, kteří stiskli spoust, jsou uz mozna davno po smrti. Rusaci klidne zabiji i vlastní, o tom at nikdo nepochybuje. Bude to zazrak, jestli se to vysetri.

5 2
možnosti
JK

Není až tak důležité, kdo zmáčknul spoušť.  Ruce od krve mají ti, co rozdmýchávali vášně na Majdanu.

Příčiny - důsledky - řetězení událostí..

6 15
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
důchodce