Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K88a19r75e76l 92D40u84b

9. 6. 2014 15:34

Nejhorší znečištění zeměkoule je přelidnění neschopným, nevzdělaným a nevzdělatelným obyvatelstvem.  Club of Rome kdysi odhadl optimální počet lidí na zemi na 0,4 miliardy.   Dnes tu je 7 miliard.  V těch nejméně kvalitních zemích se obyvatelstvo zdvojnásobí za 20 let.

2 0
možnosti
SB

Dal jsem Vám karmu, avšak dodávám, že konec této civilzace bude mít samozřejmě mnohem dalekosáhlejší následky než konec předchozích civilizací.

Konec předešlých civilizací totiž byl zpsůoben v podstatě společenskými krizemi, ale nepřicházely v úvahu takové věci, jako vyčerpanost přírodních zdrojů nebo přemnoženost planety.

Jestliže to povede ke kolapsu naší civilizace, tak si tím stejně nikdo nepomůže, lidstvo nadále zůstane přemnožené. V Evropě a Severní Americe jse asi miliarda lidí, tedy tolik, kolik na planetě přubývá obyvatel každých přibližně dvanáct let. Takže i kdyby Češi, Američané, Italové, Maďaři, Rusové a další lidé ze severní civilizace zmizeli jako mávnutím kouzelného proutku, tak za nějakých dvanáct nebo patnáct let by to tady zalidnili na ůvodní úroveň a za nějakých třicet let by jich bylo ještě o miliordu více.

2 0
možnosti
MK

Vlastně jste nenapsal nic nového (ale ta studie je samozřejmě zajímavá). Já vidím největší problém v tom, že lidi jsou přemnožení jak potkani a to ještě v místech, kde by tomu mělo být spíš naopak a vice versa (viz Evropa x Afrika).

Otázkou je, co je to vlastně ta "naše civilizace". On ten Islám taky není černobílý. I v tom údajně konzervativním klerikálním Íránu probíhá vědecký výzkum na poměrně vysoké úrovni.

http://www.youtube.com/watch?v=qL41gX0fJng

Nevěřím, že by v Evropě zavládla nějaká radikální forma Islámu. Spíš se rozmělní a možná i smísí s křesťanstvím (a vznikne "křeslám" :-P)

3 2
možnosti
MK

Pane Krejčí, jste příliš velký optimista a řadíte se ke snílkům o multikulturní Evropě. V každé, byť sebemírumilovnější komunitě muslimů, se nejde radikální křídlo, na které svou mírumilovností ti ostatní stačit nebudou. Evropa jen s polovinou islámské (jakékoli) populace je konec demokracie a euroatlantské civilizace vůbec. Už dnes je to i (poučenému) laikovi zřejmé z vývoje v některých západních zemích. Pokud se nenajde (pravděpodobně silové) řešení, nezbude ani už čas se zabývat stále se rozevírajícími nůžkami mezi bohatými a zbytkem populace.

5 0
možnosti
Foto

Jedna veliká karma! R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.