Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Popravdě se vždy bavím, když na pány poslance dopadnou důsledky toho, co sami způsobili - a s čím pak "normální" lidé bojují dnes a deně.

Zeptejme se - kdo dal městským strážníkům takové pravomoci? Díky komu jsou dnes městské policie mnohde čistě výběrčí místních daní k naplnění obecního rozpočtu (službou u radaru na 3 směny, nebo odtahováním jak na běžícím páse)?

MP Praha je svým fanatickým přístupem k odtahům, a absolutně arogantní a realitu nerespektující kartovou politikou známa už mnoho let, ovšem dokud nezačali odtahovat i auta poslanců - nikoho z našich volených zástupců to nezajímalo.

A co se týše problémů s přestupky a jejich zpětného přezkoumávání - většina problémů v téhle oblasti je způsobena tím, že na přestupkových odborech pověřených obcí bývá právník jen jeho vedoucí a zbytek osazenstva má sotva Bc. z veřejnosprávní činnosti, nebo pseudotitul DiS. z něčeho podobného. Podle toho samozřejmě i kvalita jejich rozhodnutí (a možnost je napadnout skutečným právníkem) vypadá. Tam by se mělo začít a pak teprve řešit následky.

1 0
možnosti
Foto

S tím úvodem víceméně souhlas. K těm právníkům. Do bodového systému se zapisují všechny relevantní delikty. Ať jsou vyřešeny blokově nebo ve správním řízení. Do systému to nemusí vkládat právník. Stačí středoškolák. Dostane papír, kde je něco napsáno a on to přepíše. Problém nastane v momentě, kdy po 4 letech někdo zjistí, že má 12 bodů a jsou tam přestupky, které nespáchal nebo se staly jinak, než jak jsou zapsány. A žádá spis. Z policie, nebo z úřadu kterékoliv obce po celé republice. A spis není. Nebo je a vy rozporujete chybu a bum. Přezkum, ani obnova není možná. Vybodování znamená rok bez řp a já to považuji za trest. A abych někoho potrestal chci důkaz, že něco spáchal.

0 0
možnosti
HB

Podle mne není primárně špatně praxe oddtahů, ale to, že z toho mohou mít obce nějaký zisk. To mi přijde naprosto zcestné. Mám kamaráda u MP v Teplicích a ten tvrdí, že mají měsíční normu na vybrané pokuty a oznámené odtahy, jinak nedostanou pohyblivou složku mzdy. Samozřejmě, že se to snaží tím pádem plnit, musel by být blázen, aby ne. Ale jak sám říká, snaží se pokutovat hlavně Němce, protože ti na to prý mají. Což je sice pravda, ale o to hnusnější tento systém je.

A pak co se týče pokut - zkuste si najít sazebník pokut v Německu a srovnejte s jejich platy. Například nedávno právě tady proběhla taková informace, že v Německu radikálně zvyšují pokuty, například u telefonování za jízdy až na 70 euro.:-P Možná si to se svým příjmem nejste schopen uvědomit, ale pokut někdo s příjmem 10-12 tisíc dostane pokutu 2.5 tisíce, tak to pro něj může být i likvidační. Nikoliv výchovné, ale opravdu likvidační.

(nebojte, článek jsem četl a dal karmu, jen vím, že těch problémů je tady mnohem více a ty vaše návrhy řeší opravdu minimum a to ještě jen proto, že se vás to osobně dotklo)

3 0
možnosti
Foto

Díky za slušnou diskusi. A souhlasím. S procentem z příjmů jsem však tvrdě narazil. Je spravedlivý, ale nepopulární. Jen jsem tu myšlenku hodil do prostoru a měl jste vidět, jak jsem byl vláčen médii.

0 0
možnosti
JK

V tomto případě se nebavíme o běžném občanu Prahy,ale o poslancích u kterých jak je známo když jde o věc tak si odhlasujou zákon přímo na "tělo" ať se jedná o platy a jiné výhody! Právě proto "obyčejným" občanům doporučujete...zaparkujte na záchytných parkovištích a využijte metro a jiné dopravní prostředky a vyhnete se represím...sám to znáte,ale poslanec využije všech dostupných prostředků ve svůj prospěch s odůvodněním na pracovní vytížení až po imunitu...už vím jak to dopadne:-P!!

2 0
možnosti
Foto

Josefe, prosím přečtěte si pod co píšete než začnete reagovat.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 1
možnosti
Foto

A další ;-D;-D. Vy taky raději píšete než čtete. Jste úplně od věci. Teď si přečtěte článek pod kterým diskutujete, ať víte jakou ptákovinu jste napsal.

1 3
možnosti
JS

Divím se Vám pane Huml, že se pouštíte do takové diskuze. Ve vašem věku už by jste měl vědět, že cokoliv politik řekne je špatné. A je to tak v celé východní Evropě. Nejchytřejší lidé jsou tady na diskuzích akorát je nikdo nevoli.

0 3
možnosti
Foto

Josefe, to už dávno vím. Musíte napsat něco populistického, jednoduchého, jako třeba nejsem politik makám. ;-D

0 4
možnosti
KJ

Pane Huml, jste bývalí policajt. Takže jistě dobře víte, že pro svá tvrzení musíte mít důkazy. Jste schopen dokázat, že odtáhli sanitku a policejní auto ??? nebo jen tak plácáte bez důkazů a na základě jedna pání povídala druhé a ta to řekla mojí manželce??? Spíše si myslím, že se snažíte zakrýt těmito řečmi Vaši bolístku s odtažením vašeho vozidla....8-o

5 1
možnosti
Foto

bavíme se o pravomocích policie, které můj návrh mírně snižuje ve prospěch všech. Zkusil by jste přeformulovat otázku nebo napsat nějaký podnět k věci?

0 1
možnosti
KJ

Tu fotku s fajfkou jste odkoukal od ofic portrétu našeho dělnického prezidenta K.Gottwalda ??

2 3
možnosti
Foto

Má to nějaký význam pro index na burze?

1 1
možnosti
Foto

A k tomu návrhu .... proč myslíte, že bych si měl nechat líbit, aby mi na vyhrazeném parkovišti, za které si platím, kdokoliv stál neoprávněně 24 hodin a je jedno jestli má botičku nebo ne?

1 0
možnosti
Foto

bavíme se o pravomocích policie a jejich nástrojích.

0 0
možnosti
Foto

Zeptám se, proč s tímto návrhem přicházíte až teď, poté co se rozpoutala diskuze kolem návrhu hospodářského výboru, který řešil pouze a jen auta poslanců a na žádné případy odtahů sanitek ani policie si během projednávání nikdo ani nevzpomněl.

7 0
možnosti
Foto

n ejsem členem HV, proto.

0 1
možnosti
JR

Vážený pane poslanče jestli Městská policie ztratila soudnost, tak jako poslanec udělejte všechny kroky, pro to aby se jí soudnost zase vrátila. Váš návrh spěje  k tomu, že část občanů - těch rovnějších - bude před Městskou policií chráněna a normální občan ji bude vydán na pospas.

A chtěl bych vidět jednu jedinou sanitku nebo policejní auto, které bylo odtaženo. Nemluvím pochopitelně o automobilech, které mají za předním sklem lísteček lékař ve službě a manželka lékaře takovým autem jezdí nakupovat, takové auto nechť je odtaženo.

5 1
možnosti
Foto

taky jste nečetl obsah. Není to o imunitě. A policie používá i civilní auta.

1 3
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik