Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Spíš bych řekl kdy a jak se rozpadne eu a jaké to bude mít plusy a mínusy, ohrožení demokracie vidím hlavně ze směru Brusele, než z východu.RvEU

4 3
možnosti
PF

Udělal byste nejlépe, kdybyste nechali Putinovi tu jeho Euroasii vytvořit. Pokud ji povede jako Vy EU, zničí se sám....

7 4
možnosti
Foto

Ona už se ta Euroasie jednou zničila, jen se to jmenovalo SSSR a jeho východní blok. Dvakrát do jedné řeky vstoupiti se nevyplácí.

Autor má vcelku pravdu v tom, že po vzoru Běloruska se od Putinostanu odklánějí i ostatní jakž-takž spřátelené státy. A ty, které ještě drží Puťka v drápech, čekají na příležitost.

Putinův pád patrně přijde zevnitř, oligarchové mají raději své peníze, než trpaslíka na trůnu.

8 3
možnosti
PK

Ukrajinců je 45 milionů... 3 miliony jich jezdí pracovat do Ruska (převážně z východu a jihu) 10 milionů jich dělá v průmyslu zcela závislém na ruských surovinách s tím že 95 procent jejich produkce kupují rusové... plus tihle lidi živí rodiny a spoustu lidí ve službách- opět na východě země.

Asociace s EU pro ně znamená cla, víza ztrátu živobytí kterou mají TEĎ a TADY. Vláda je neposlouchá a jejich ekonomické zájmy nehájí...

Těm lidi na východě (kromě toho že ze srdce nenávidí pravý sektor- dominantní sílu současné vlády) jde především o jejich současné živobytí které asociace s EU vyžadující cla a víza vůči rusku (co jim rusko oplatí).

chcete vyřešit současný problém na ukrajině? zrušte všechna cla a víza s ruskem... neobtěžujte je nějakými emisními limity, povolenkami a výrobními kvótami a normami... pak padnou veškeré důvody proč těm na východě vadí asociace

6 0
možnosti
JT

Nebo tam poslete Klause s Meciarem, at to rozdeli jako rozdelili Ceskoslovensko. To myslim bez ironie. U nas se to podarilo civilisovane bez jedineho vystrelu.

2 0
možnosti
MP

Soudruhu Roučku, nevměšujte se do jiných států. To už tady jednou bylo. A dopadlo to velmi špatně. Napomáháte vzniku třetí světové, jestli vám to nedochází!!!

4 3
možnosti
JT

Nedochazi mu to protoze to je ubéčko.

1 0
možnosti
PH

Putinův režim možná dozná nějaké změny, ale horší je to s naší západní společností. To co prezentujete je Vaše zbožné přání. Naše společnost je v dekadenci, bohužel.

5 1
možnosti
JT

Az Evropu zachvati islam, tak z nasi civilisace zbyde uz jen to Rusko.

4 0
možnosti
JT

To byste asi chteli. Mit v Rusku za presedenta ozralu, ktery odkyva vsechny vymysly EU. Nechte Rusku, co je jeho.

4 1
možnosti
IO

I60v96a90n 86O47v15c46a27r

5. 5. 2014 13:06

A nechte ho vzít i to, co jeho zatím ještě není. Myslel jste to takhle?

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik