Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J97i55ř73í 55H40o37l33ý

18. 10. 2013 12:20

Jakýpak Romové, Cikáni to jsou.

39 0
možnosti
AF

Označení " cikáni " nesou těžce a uráží je to,

bude lepší je nazývat Zigeunere,

jak ve všech německy mluvících zemích,

na to jsou zvyklí a nevadí jim to ;-D

5 0
možnosti

Samozřejmě, že chtějí. Tak. jak to funguje převážné většině z nich vyhovuje. Akorát jim vadí, že demokracie v jiných státech by jim dávala víc, A protože jsou praktičtí, tak to zkoušejí. Je jim to umožněno, protože když se vrátí zpět (nebo jsou vráceni), tak dostanou dávky se zpětnou platností.

14 1
možnosti
DK

Me stve na tech aktivistech nejvice to pokrytectvi. Naprosto nejsou schopni priznat pravdu (ostatne treba Samkova vylozene razi heslo, ze Rom nesmi priznat pravdu, pokud je pro nej negativni, za coz zkritizovala i Patrika Bangu). Tragikomicke bylo, kdyz eurokomisarka Viviane Redingova prohlasila, ze se stydi, ze byla pritomna nekterym komentarum v Evropskem parlamentu, pricemz ty komentare byly naprosto korektni, pouze kriticke k Romum (napr. belgicky poslanec prohlasil, ze si za mnohe Romove muzou sami a ze by se na ne melo prestat nahlizet jako na obeti)...Pokrytectvi Redingove je tak tvrde, ze by se po nem dalo chodit...

52 0
možnosti
OF

Romové se za komunistů měli lépe než teď, tak proč by se ozývali ? Dnes se  sociálně vyloučeným Romům  dají dávky, ty jsou trnem v oku "pracující většině " a to vše jen proto aby "ti chytřejší" mohli v klidu krást a manipulovat s nemyslícím stádem.

Dnes jsou na paškálu cikáni, polské potraviny / ty jsou stejné už 50 let/, lékaři a hlavně LOK. Divide et impera. Mám tu čest pracovat ve zdravotnictví a být polské národnosti.

Kdybych byl ještě cikánem, tak mi nezbývá než skočit do Černého potoka v Bruntále, kde bydlím. Rv

16 5
možnosti
ZD

četl jsem Vaše názory již několikrát...a myslel jsem ...že si děláte srandu a chcete naštvat ostatní...nu... nevím... zda jste lékař nebo sanitář a třeba můžete i mýt nádobí v nemocnici...ale evidentně Vás to v této republice nebaví...proč neskočíte za hranice a v Polsku se můžete zastávat koho chcete...ale tam jsou lidé prudčí..nevím nevím...jinak přece odborných zdravotnických kádrů není ve světě nikde dost....hezký den a pevné nervy... pane Filipczyk...;-);-)

15 0
možnosti
MK

Nechápu proč pokládat podobné otázky lidem, kteří to sami dopracovali nejdále do doby železné a kmenovému zžízení.

22 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.