Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

No, když píše člen strany Zelených o jaderné energii je to prakticky totéž jako kdyby pouštní beduín psal o hlubokomořském potápění.

8 2
možnosti
ZK

Tento váš myšlenkový pochod mě zaujal. Proč myslíte? Člen Strany zelených nemůže rozumět energetice nebo jen základním počtům, které konec konců na zpochybnění smyslu výstavby Temelína bohatě stačí?

1 5
možnosti
SN

:-)  Málem jsem skončil s infarktem, když jsem spatřil, že Šimoník, má konečně jeden kloudný blog. Ale jméno jiné...supéer! Souhlasím s Vámi. Teď prodáváme, úsporné technologie se vyvíjení, proč by si měla některá vláda zahrábnout miliardy na provizi, na stavbu, která může být zbytná a ještě necháme proti sobě manifestovat Rakušany  !!!R^R^R^

1 2
možnosti
JS

Ono to není tak jednoduché. V současné době se sice výstavba nového jaderného zdroje zdá zbytečná. Ale odklad může znamenat zásadní problém v teplárenství. Zásoby uhlí jsou omezené a pokud se odálí výstavba nového jaderného zdroje, dojde uhlí dřív a nebude ho čím rozumně nahradit v teplárnách.

8 0
možnosti

Potenciál úspor je mnohem větší než množství uhlí po prolomení limitů. Zkuste kouknout na tento graf z výsledků první Pačesovy komise http://bit.ly/19sMoF7. A teplárenství se stejně nevyhne podstatné redukci a přeměně a CZT uhlí/spalovny prostě zůstane jen ve velkých městech. Třeba v Brně si Teplárny pronajímají střechy paneláků, aby tam mohli instalovat ohřev TUV, nečekají než se bytové domy a sídliště začnou odstřihovat úplně.

1 2
možnosti
Foto

"Miliardy ušetřené zastavením stavby Temelína je vhodné investovat do rozumné podpory OZE"...kvůli jedné větě tak dlouhý článek?

0 0
možnosti

Jenže uhlí a jádro dostává různé otevřené a skryté dotace taky a má externality, proto dotace OZE jsou fakticky je vyrovnáváním podmínek. Vláda chce totálně zrušit i haléřovou podporu malých vodních elektráren, větrných, bioplynek na odpad z živočisné výroby, prostě se zase populisticky vylévá s vaničkou dítě.

A u FV už dávno nejde o 12 Kč/kWh, nyní byla při rozumné návratnosti 15 let nutná podpora pouze 1,8-2,4 Kč/kWh, to už opravdu nehrozí další solární tunel. Třeba v Německu se od r.2018 už podpora FV vůbec neplánuje.

Více zde: http://www.komoraoze.cz/Komora_OZE/Aktualne_files/Prezentace_6-8-2013.pdf

0 3
možnosti
AF

Páni politici asi neví, že zhruba polovina u nás vyrobené elektřiny jde na export, převážně do Německa, do Francie, ale i jinam. Pravdou je, že zásoby uhlí se tenčí. Vydržely by sice déle, ale opět je velký export - hlavně Německo a Polsko. Nyní, aby si páni z Czechcoal mohli dál nezřízeně mastit kapsy, chtějí zlikvidovat Horní Jiřetín - tak jako za totáče zlikvidovali stovky krásných obcí na severu.

2 2
možnosti
PK

P90a29v77e75l 30K57u57r41a72l

14. 8. 2013 18:04

A co je špatného na tom exportovat elektřinu? zejména když prakticky všichni kolem nás musí dovážet minimálně ve chvílích kdy jim nesvítí slunce a fouká buď moc a nebo málo?

Něco tahle republika prostě vyvážet musí aby si vydělala na nákup nezbytných surovin které se zde nenacházejí a zboží se tu nevyrábí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
O světě kolem nás.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky