Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

"ANO, vím, že tací existují. Mohla by tak vzniknout vláda nikoli úřednická, nikoli vláda „odborníků“, ale lidí, kteří dají svoje prokázané schopnosti do služeb země, ve které žijí a budou pracovat pro své spoluobčany."

Ano, to je moc hezké... Ale jak dlouho jim to vydrží? 

Do té doby, až jejich vděční spoluobčané začnou hltat zprávy o tom, že ten a ten vůbec není takový Pan Čistý, protože... (jel načerno, přejel sousedovi slepici, nepustil v tramvaji babičku sednout... Doplňte si, co chcete).

Do té doby, než se někdo z jejich podřízených začne nezřízeně pakovat ve své funkci. Bohužel funkcí je a musí být moc a všechny se uhlídat nedají.

A i kdyby se nikdo pakovat nechtěl, tak se tomu pomůže. I kdyby se to mělo narafičit. Blesk, Nova, Aha a další se přece musejí prodávat...

Mějme na paměti to, co kdysi řekl kdosi moudrý (tuším, že Vysockij, ale nejsem si jist): "Pravda zvítězí nad lží, ale až dokáže to, co ona". Sladké lži se tak hezky věří a na každém šprochu... Závěr: Slušní a poctiví lidé se budou držet od politiky hooooodně daleko, protože jsou to právě ti, kterým by měli sloužit, kteří je pohaní a pošpiní hned, jak to jen bude možné. Tak to je.

4 2
možnosti
Foto

V něčem s Vámi souhlasím. Záleží však na celkové politické vyspělosti národa.

0 0
možnosti
LV

Vy máte názory hodné pátera Vrby... Jenomže k Vaší smůle jsme o nějakých 200 let dál.

Národ je, jaký je, a do voleb se nezmění.

1 4
možnosti
Foto

Mám rád jednu větu Jacka Nicholsona v roli Randala Mc Murphyho v Přeletu nad kukaččím hnízdem. 

"Aspoň jsem to zkusil".

1 0
možnosti
Foto

Pěkná věta. Nejlépe to však vyřešil ten ten Indián v závěru, který s nimi moc nediskutoval, rozbil skleněné dveře a utekl.

Sám jsem emigroval ze socialistického Československa v r. 1977. To se mi zdálo osobně nejlepší řešení. A neemigroval jsem ani tak kvůli sovětům, ani kvůli vládním českým komunistům, ale kvůli tomu, že si to většina národa nechala líbit.

Kdybych by znovu mladý a zdravý a chytrý a žil teď v Česku, tak bych asi emigroval opět. Ne kvůli Kalouskovi a spol., ani kvůli Paroubkovi a spol., ani kvůli ODS a spol., ani kvůli čSSD a spol. ale kvůli tomu, jací jsou mnozí Češi. Jen nadávají a do sami moc politiky nejdou.

I když se mi zdá, že politická vyspělost se začíná zvyšovat.

5 0
možnosti
AT

Pane Chudáčku, v zemi, kam jste emigroval se lidé chovají politicky aktivněji, nebo je to podobné jako u nás a vy jste se jen držel hesla Co oči nevidí, to srdce nebolí?

0 0
možnosti
Foto

Emigroval jsem do Nizozemska. Není to pochopitelně černobílé. Myslím si však, že lidé jsou tu v průměru politicky aktivnější, o politiku se více zajímají, lépe ji chápou a více o ní vědí. Naštěstí tu nejsou moc politické extrémy a je tu méně populismu, což je důsledek politické vyspělosti národa.

Když jsem učil na universitě v Amsterdamu, tak mne jednou překvapilo, když jsem šel domů a viděl fakultní schůzi jedné umírněné pravicové strany. Vypadalo to spíše jako oslava, bavili se spolu pili víno a limonády a jedli ňamky. V diskusích mezi sebou si však kultivovaně věci vyjasňovali.

Ne každý může a musí do politiky jít. Politické strany by však měly mít širší zázemí. A to zázemí tu má vliv na vedení stran, poslance i vládu, pokud jejich strana ve vládě je.

1 0
možnosti
AT

Tuhle větu začínám nesnášet. Ne každý pokus je adekvátní cíli, ke kterému směřuje o vedlejších důsledcích ani nemluvím.

0 0
možnosti
Foto

Víte, nadávat jak je vše špatně dokáže každý blb. Tím samozřejmě nemyslím vás, ale ty, které kolem sebe slyším neustále nadávat na politiku a když se jich zeptám koho teda volili, řeknou v lepším případě ODS nebo ČSSD a v tom  horším, že není koho volit a tak k volbám nechodí. Politika je taková jaká je právě proto, že jsme sice v roce 1989 zamávali klíčemi, ale drtivá většina se dál nestarala a spoléhala, že za ně vyřeší všechno ti druzí. Politika je svinstvo, protože ji necháváme pouze grázlům, kteří se neštítí žádných sviňáren. To lze vyřešit jen tak, že ti co si myslí o sobě že jsou slušnější, to těm okolo sebe také dokáží a udělají z politiky zase službu veřejnosti. Dnes to již není žádná oběť. Služba veřejnosti je již velmi dobře placená i bez sviňáren. Jen těch slušných se nám nějak nedostává. Zato blbců, co umí jen nadávat máme přespříliš.

3 0
možnosti
PS

P22e71t69r 90S94k25á12c98e22l

29. 6. 2013 22:50

Souhlas. Nenadávat a konat. Jsou pokorné NEparlamentní strany, stačí si již nyní vybrat. O volbách všichni jít a dát hlas jen těm. Jinak změny nenastanou tak brzy....R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 29,30
  • Průměrná čtenost 4917x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik