Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Jeden početní fakt. Za bolševika se dal dolar na černém trhu koupit za cca 30 Kčs. Volně jej koupit nešlo, s výjimkou pár šťastlivců, kteří si mohli koupit pár dolarů na tzv. "devizový příslib". Při průmerné mzdě 3000 Kč si mohl tedy koupit asi 100 dolarů.

Při dnešní průměrné mzdě cca 20 000 Kč si může na každém rohy kdykolik koupit asi 1000 dolarů.

Ergo srovnatelný příjem rostl u nás přiblžně 10x rychleji než v zahraničí.

To je ta strašlivá bída, která nás postihla po porážce bolševika...

11 8
možnosti
JK

Jenže reálná cena dolaru za dvacet let výrazně klesla. Dolar je jen měna. To se IMO takhle nedá počítat.

6 6
možnosti
BM

Pozoruji tuto diskusi a někdy zírám..... Samozřejmě, že tento režim není dokonalý, avšak, který je dokonalý?  Odpověď žádný..... Každý má svůj plus i minus. Avšak u tohoto režimu, třebaže se tu dějí příšernosti, plusy převažují... A zaplať Pánbu za ty příšernosti - podívejte se do Běloruska, KLDR, Kazachstánu...... anebo do Sýrie či afrických států...... Vždyť si tu žijeme jako prasata v žitě !!!!!

7 4
možnosti
Foto

to já netvrdím, že si tak nežiju. Ale podívejte se kolem sebe, mnozí občané třou bídu ...

6 4
možnosti
Foto

Současný ekonomický systém zaostává za tím předlistopadovým fatálně. Výkon ekonomiky sice účetně vzrostl o závratných cca 20% (nic moc za 23 let tvrdého imperialismu Rv ) , avšak téměř polovina zdrojů mizí v zahraničí. Sečteno a podtrženo - ke spotřebě občanům zůstává cca o 40% méně. A to vše jen díky masivnímu zahraničnímu zadlužování. Takto se propadneme do Řecka dříve, než odejde p.Kalousek na odpočinek Rv

7 6
možnosti
JK

Ekonomika vzrostla o cca 30% a je to za 23 let slusny uspech vzhledem ke katastrofanimu propadu ekonomiky v letech 1990-1991. a mizeni zdroju v zahranici je nejaky soudruzsky absurdni blabol ;-)

5 6
možnosti
JZ

Životní úroveň je nyní podle statistických údajů vyšší o zhruba 30% než v roce 1989. To jsem si nevymyslel, to je uznávaný fakt. A faktem je, že  někteří se tak jako v každé době mají hůř, někteří líp, tak to zkrátka chodí. Určitým měřítkem bohatství může být vlastnictví osobního auta. Takže v roce 1989 u nás bylo registrováno 1,9 milionů osobních aut, v současné době více než 4 miliony.

Já se mám skvěle, kdyby komunisté zůstali u moci, nikdy bych neprocestoval západní Evropu a nepodíval se do Egypta  a do Dominikánské republiky. Žijeme v nejkrásnější době.:-)R^ A za článek samozřejmě velká karma.;-D:-)R^

5 5
možnosti
Foto

Statistiky lžou, řeknu to takhle, do 2002 jsme se doškobrtali zpět na úroveň r. 1988, pak jsme se nadechovali v letech 2003- 2006, v letech 2007-2009 za Paroubka jsme rostli, a od té doby je to sešup za sešupem do dnešního dne, takže jsme tak na úrovni r. 1989, sečtěte si přírůstky a pády.

Samozřejmě je to na jiné technické úrovni, v jiné struktuře spotřeby a výroby atd. Čili ten koláč je možná chutnější jak pro koho, ale není větší.

5 3
možnosti
JB

nepodceňujte děti. kdybych věřil všemu, co do nás hustily soudružky učitelky, je ze mě dnes kovaný soudruh. ale měl jsem dědečky, kteří mi věci osvětlili, ale měli jsme i kontakty na západ od Aše, takže jsem věděl, že hlady neumírají a o žebrotě nechodí

5 2
možnosti
Foto

K diskusi:

My se vskutku v globále nemůžeme mít lepe než v r. 1989, protože náš národní produkt není dnes na hlavu vyšší než v 1989.

Prostě nekteří se mají lépe a někteří hůře.

6 4
možnosti
JK

To je samozrejme naprosty nesmysl. HDP na hlavu je u nas vyssi nez na zacatku 90. let kdy se u nas realne zacaalo merit ;-)

3 4
možnosti
MP

No vidíte. A já zase znám školu v JČ, kde učitelka vykládala dětem, ať všem říkají, že musí volit Schwarzenberga, jinak se vrátí k moci komunisti a do Prahy přijedou ruské tanky.

O co je toto korektnější?

Politika do škol nepatří.

12 0
možnosti
AT

nepatří .... a o čem tady dobrých několik hodin hovoříme, Mlho? :-)

1 1
možnosti
MK

Za článek karma, ale diskuse je úžasná. Ještě k obou Aničkám,. Jarmilce, Mackovi a Koliho chybí Rudla Holík. Kampak se zatoulal při takto zásadním článku?V

0 2
možnosti
AT

Strnadovi a ostatním podobně smýšlejícím: přesvědčujete nás, jak bylo za socialismu dobře. Můžete mi pak vysvětlit, proč v r. 1989 stály miliony lidí na náměstích, zvonili klíči a byli šťastní, že je to pryč? Co jim na socialismu tak vadilo?

7 4
možnosti
MK
Foto

Bude vždy dobré, předá-li učitel mladé generaci své autemtické a ověřené zkusšenosti. To je k nezaplacení, mediální propaganda jim pak, alespoň těm přemýšlivým, nevymyje tak snadno mozky. To jsme viděli před dvěma týdny.

1 7
možnosti
Foto

z jaké brožurky vybíráte ta moudra???

2 1
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál