Diskuse

Amnestie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Myslím, že není sporu o amnestii jako takové, ale o tom, že se vztahuje i na lidi, kteří by měli být potrestáni a to v zájmu právního vědomí a zdraví této společnosti. Pro vás jsou to možná dávní korupčníci z Blesku, ale jenom v případě H-systému se jedná o ukradenou částku přibližně jedné miliardy korun. V dalších případech se jedná o stamilionové nebo větší daňové úniky, ukradené bankovní vklady, vytunelované podniky apod. Nejde tedy o žádné úředníčky, kteří někomu za drobný úplatek dali nějaké razítko, či podpis. Státní kasa je na tom údajně tak špatně, že ji zachraňuje zvýšování DPH o 1%, ubírání stokorun důchodcům apod. a tady se ústy hlavy státu řekne: "Nechte si miliardy, které jste nám ukradli, všechno je ok". To, že se řešení těchto případů táhne mnoho let má příčinu opět v korupčním prostředí soudů a hlavně úzkém napojení obviněných na politiky. Tímto rozhodnutím je jasně řečeno, že kdo krade a dokáže se dostatečně dlouho vyhýbat spravedlnosti vyhrává.

Ptám se: Má smysl platit daně, dodržovat uzavřené smlouvy, platit faktury, dodržovat pravidla silničního provozu, splácet půjčky...?

5 2
možnosti
JM

je tady základní otázka

Proč vůbec amnestie? Čemu to pomůže?

1 1
možnosti
HM

článek se povedl karma R^

 děkujeme :-)

5 8
možnosti
PK

Taky by mne zajimalo, jak byjste si predstavoval potirani mafie, kdyby vam ty lidi porad nekdo amnestoval.

4 2
možnosti
PV

15 let žádná amnestie nebyla

4 2
možnosti
PK

Vubec nechapu tenhle uhel pohledu. Kdyz propustim vsechny arcilumpy, bude to chyba soudcu, vyhradne jejich zodpovednost, ne moje ze je nepotrestali dostatecne, okamzite? ;-D

1 2
možnosti
PK

Ja si naopak myslim, ze kdyz prezident bude chtit propustit sve kamaradicky, tak si naopak najde zase uplne uplne jinou vymluvu, jak dostat korupcniky z vezeni.

5 3
možnosti
PV

Mně nepřipadá blbé, že se amnestuje někdo, jehož proces se táhne 8 let vinou pomalých soudů. Ale přijde mi blbé, aby někdo vyhrál nad spravedlností tím, že se osm let hází marod, jezdí do zahraniční přesně v době nařízených jednání, mění advokáty nebo si stěžuje na podjaté soudce, až pak přijde amnestie. Skoro jako když dlužník tak dlouho slibuje že dluh vrátí a že ještě chvilku máte počkat a už to bude, až se vám pak rozesmátý podívá do tváře a řekne: víš, minulý měsíc uběhla promlčecí lhůta, tak už Ti nic nevrátím .... A druhá věc - co mají říkat oběti, které se připojily se svými nároky k běžícímu trestnímu řízení a nezahajovaly svůj samostatný soudní proces - a teď stojí s holýma rukama a pravděpodobný viník je amnestován a nároky promlčeny? Když vám někdo z msty podpálí dům, tak se prostě připojíte s nárokem na náhradu škody k trestnímu řízení proti pachateli, nebo podáte samostatnou žalobu na náhradu škody? V tom prvním případě byste teď taky stáls holýma rukama a nevěřícně kroutil hlavou ...

6 1
možnosti

me teda 10 let jako nizka sazba nepripada - je to 1/4 aktivniho dospeleho zivota

8 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Jasné, krátké a velmi výstižné. ynikající článek. Když čtu podobná vyjádření od mladých lidí, nevidím naši budoucnost zas tak černě. Díky a zasloužená karma!R^;-)

10 13
možnosti
Foto

... oprava:  Vynikající ...

6 9
možnosti