Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak pan Okamura ... o panu Okamurovi nejlépe vypovídá to, že ač v životě nepracoval jeden jediný den ve veřejné, čili státní ani místní správě, ač se nikdy nevěnoval ani politice (mohl ji anebo jiný společenskovědní obor třeba vystudovat, času na to měl dost), v klidu sedne a napíše knihu UMĚNÍ VLÁDNOUT. ;-D

To skutečně dokáže málokdo. ;-D

Miroslav Sládek, blahé paměti, byl vedle něho vzdělanec.

TOHLE že by nám chtělo dělat prezidenta ? A teď bude, ten podvodník (ten, kdo o vládnutí nemá potuchy a přesto lidem vnucuje opak, JE podvodníkem) blokovat prezidentskou volbu ? FUJ.

6 18
možnosti
JH

J22a82n 23H84l37a24v74a32t52ý

18. 12. 2012 7:29

To, že pan Okamura nepracoval ve státní správě je jeho veliká deviza. Pokud by pracoval, byl by napojen na současnou garnituru a vládnoucí mafii. Ta by ho buď utopila a nebo (kdyby spolupracovatl) z něj udělala svoji loutku. Stát má být jako fungující firma a pan Okamura dobře ví, jak řídit firmu. Vždyť současní politici neumějí vládnout tak, aby to bylo pro blaho všech, tak proč by zkušený manažer nemohl vládnout a udělat ze státu prosperující firmu?

13 2
možnosti
VW

Tuhle diskuzi jsem doopravdy nepochopil. Ano, NSS sice rozhodl, že MVČR postupovalo při výpočtu falešných podpisů nesprávně, a že Okamurovi to tak či onak nestačilo a nepostupuje. To ale nic nemění na jeho právu podat ústavní stížnost, proto nechápu, proč mu to zazlíváte a vyčítáte. Stěžovat si může na celou řadu jiných věcí (například způsob výběru vzorků, kde MVČR porušilo zákon), na mechanismus kontroly petic, na stanovené limity a podobně. Ústavní soud posoudí, jestli bylo chybným postupem státu či nevhodným zněním zákona nějak porušeno jeho pasivní volební právo, coby ústavní princip. Já jsem - ač nejsem Okamurovým příznivcem - hodně zvědav, k čemu Ústavní soud dojde, i když spíše očekávám, že v zájmu dodržení termínu voleb to s nějakým alibistickým zdůvodněním shodí ze stolu. Zdá se, že pan Okamura uvažuje na masu českého konzumenta izpravodajství příliš nekonvenčně. Ten jeho článek o komunistech také dodnes většina přítomných zjevně nepochopila.

14 0
možnosti
Foto

A Vy jste ten článek o komunistech pochopil? Tak je mi Vás líto (aniž vím, kolik je Vám let). Já jej zažil na plný pecky a nekecám Japoncům do jejich historie. Jasný?8-o

2 16
možnosti
Foto

Když čtu tuto diskuzi a obhajobu samotného Okamury, jsem v šoku. Čeho jsme jako národ schopni. Zvolit si jako presidenta člověka, který pro tuto zemi, kromě příbuzenských vztahů nic neznamená, fabuluje lásku k naší zemi a populisticky jde do volby. A ještě napíše blog hájící komunisty!! Táži se proč?? My nejsme schopni zvolit jiného? Proč jsme si "vydupaly" přímou volbu?? Abychom se hádaly v diskuzích? Nic tím nezměníte, vážení. Jenom budete mít kocovinu z budoucího presidenta!. Patří nám to.Rv

5 19
možnosti
Foto

Přímou volbu máme proto že zmanipulovat národ je mnohem jednodušší než zmanipulovat pár vládních činitelů.

U přímé volby stačí pár bulvárních obvinění a kandidát je vyřízený. U nepřímé volby však nemáte nikdy jistotu, že si nabídku úplatku kandidát nenahraje. Může to vyjít a nemusí...

Proto tu je přímá volba :)

6 3
možnosti
HP

NSS měl rozhodnout, jestli se mělo postupovat podle výkladu pana Henycha nebo ta procenta zprůměrovat. A pan Okamura nepostoupil ani podle jednoho výkladu. Takže od začátku bylo jedno, jak rozhodne protože NSS nemá právo měnit zákon.

0 0
možnosti
HP

To, že k tomu Šimíček něco žbleptnul nemá na nic vliv.

0 0
možnosti
Foto

Pane Okamura, dříve jsem vám fandil, protože jsem věřil že budete jiný. Po první prohře však mám pocit, že se chováte velmi podobně jako ostatní.

Vemte si samotný zákon: "Každý občan, podporující kandidaturu kandidáta, uvede na podpisový arch své jméno, příjmení, datum narození a adresu místa trvalého pobytu a připojí vlastnoruční podpis."

Pokud máte elementární základy českého jazyka, tak z této věty jasně chápete, že na podpisový arch má své vlastní údaje psát každý příznivec. Rozhodně tedy nemá docházet k tomu, že je bude vyplňovat někdo jiný.

Uznávám že je to hloupá formulace, že je celý zákon hloupý, ale prosím Vás - dokažte, že umíte držet slovo (viz http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/204799-okamura-kvuli-marginaliim-se-soudit-nebudu/ ), vykašlete se na to. Těch pár let to vydržíte. Získáte zkušenosti, Zařídíte změny (jako senátor máte mnohem víc možností něco změnit, než jako prezident) a za pět let, to jistě vyjde.

Pokud budete v soudech pokračovat a budete ten, kvůli komu bude odložena volba, buďte si jistý, že si to voliči zapamatují a příště se nedostanete ani do senátu. Fakt to za to nestojí, pokud chcete něco změnit. R^

2 11
možnosti
JH

J21a56n 91H76l46a34v60a30t62ý

18. 12. 2012 7:33

Když mluvíte o elementárních základech jazyka českého, tak vy máte zjevný problém s chápáním textu. "Každý občan, podporující kandidaturu kandidáta, UVEDE na podpisový arch

své jméno, příjmení, datum narození a adresu místa trvalého pobytu a

připojí vlastnoruční podpis." - Zvýraznil jsem slovo "uvede". Není psáno NAPÍŠE. Z tohoto výkladu nevyplývá, že občan nutně musí vše psát rukou vlastní. Vlastnoruční musí být jen podpis. Pan Okamura má pravdu.

5 0
možnosti
LH

L31i38b71o47r 40H54o42s70a87k

17. 12. 2012 23:20

Tomio, netrestate soudce, ale volice.

Jestli to skonci tak ze ty podpisy prezkoumaji a zjisti ze jich fakt a opravdu neni 50 tisic, tak budete navic za tajtrlika. Budte rozumnej a postavte se k problemu trochu s graci, ne jako malej kluk.

4 8
možnosti
JM

Nevím, jestli Tomio trochu nepřestřelil, že je schopen za každý arch položit ruku do ohně. Asi tolik důvěřuje svému týmu. Rozhodně určité indicie nasvědčují - viz elementární problémy s matematikou, vyjádření Šlohpéra, že kazisvěti a jejich bělouši nic neponechají náhodě a nepodlné kandidáty budou chtít odklidit z cesty. Už jen proto, bude zajímavé, že celá věc doputuje k ÚS.

2 5
možnosti
JM

J37i49ř72í 88M90a91c26e32k

17. 12. 2012 21:23

Pokud někdo umí chlapácky přiznat prohru, cením si toho a třeba budu za 4 roky takového člověka volit. Těch, kteří prohrávat neumějí a i přes jasná svědectví o falšování podpisů to budou tahat po soudech, si rozhodně nevážím.

12 18
možnosti
JN

J72o54s22e46f 25N91o39v21á49k

17. 12. 2012 21:57

A kde je jake jasne svedectvi?

12 3
možnosti
MZ

Já Vám ten arch podepsal, ale přiznám se, že po té opičárně, co teď předvádíte a po tom, co jste prohlásil o komunistech, toho upřímně lituju. můj jakýkoliv hlas ať již nyní nebo do budoucna tímto ztrácíte...

6 7
možnosti
ZK

Z91d66e28n47a 86K20o90č81í

17. 12. 2012 21:24

Já jsem mu naopak nic nepodepsala, ale jak buší do toho vnitra, to se mi moc líbí. Dokud nevyletí na dlažbu alespoň třetina těch, co si myslí, jak jsou nedostatečně ohodnoceni, nic se tam nezlepší. !!!!

11 5
možnosti
JR

J52a79r94a 55R56a20n85k

17. 12. 2012 20:40

Nemyslim si, ze jste kvalitni material na prezidenta a za myslenku se zde maze.....Rv

6 15
možnosti