Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

ODVOLÁNÍ k Ústavnímu soudu??? A to je co?!? Žádné ODVOLÁNÍ, ale ÚSTAVNÍ STÍŽNOST, ty nevzdělaný šašku!!! Každá Máňa z Horní Dolní to ví, poněvač to slyší a čte 100x denně, ale člen ÚSTAVNĚ-PRÁVNÍHO VÝBORU SENÁTU NE!!!! Uvědomuješ si, Okamuro, jak moc tento pouhý nadpis vypovídá o tvé úrovni a kvalifikovanosti??? Zbytečná otázka, že... Jak hluboko ještě může tento národ klesnout...?

A jinak, proč se vůbec s nějakým "odvoláním" namáháš?? Nemravné soudní rozhodnutí je přeci samo o sobě neplatné! Kašli na něj! Vždyť přesně to radíš dlužníkům, kterým se nechce platit!

6 22
možnosti
Foto

M71a92r19t74i56n 75L11ö97w

18. 12. 2012 12:13

Tento "narod" se sklada i z lidi jako jste vy. Hloubeji uz to snad ani nejde.

12 4
možnosti
JV

Zde nejde o právo, ale o Okamurovo ješitnost. Jednak k Ústavnímu soudu se nelze odvolat, ale podává se ústavní stížnost, což je něco dočista jiného, nelze polemizovat s výroky soudce, ale jen s rozsudkem a nejde zde o práva několika tisíc petentů, ale prostě o to, že kandidát zjevně nebyl schopen dohlédnout, aby sběr podpisů probíhal řádně, což je jen a jen jeho vina. Hranice 50.000 podpisů není nic omezujícího, většina kandidátů ji snadno překonala (ti ovšem za sběr hlasů zpravidla neplatili). Jestliže teď Okamura hledá zoufale, kdo mu ublížil (když základ je v jeho nepořádku), akorát ukazuje, že má nulové právní vědomí a zcela mu chybí kompetence k výkonu veřejné funkce. Kromě velkohubých prohlášení ještě nic nepředvedl a nepředvedl by ani v budoucnu.

7 8
možnosti
Foto

M27i55l23a79n 52K32r96č82e86k

19. 12. 2012 8:58

Vřele doporučuji projít si historii pana Okamury za několik posledních let - internet, jeho videoblogy, blogy, jeho knihy. Pan Okamura pro ČR a její občany udělal mnohem více, než většina stávajích politiků za celý svůj život. Milan Krček.

2 1
možnosti
KS

K čemu nám jsou soudy, když se každý, kdo soud prohraje, hned odvolává dál a čeká, že nový soud rozhodne o tom, že původní soud rozhodoval špatně? A Ústavní soud bych přejmenoval na Politický soud, protože k Ústavnímu soudu se neustále obracejí politici.

2 5
možnosti
AH

Souhlasím a podporuji. R^

8 5
možnosti
Foto

Pane Okamuro, měl jsem rád Vaše blogy, ale postupem času jsem zjistil , že jste jen obratný manipulátor. Podle mne jste demagog a populista, který píše a říká to, co lidé chtějí slyšet. Navrhujete často  řešení, která se lidem líbí ale jsou nereálná. Vaše skutečné činy ale ukazují na něco jiného. Asi jste si vzal příklad z Veverek, jak rychle se díky populismu a lžím dostali k moci a tak jste to zkusil také. Jaká pak byla skutečnost máme všichni v živé paměti. Není vám hamba sbírat body u části populace dokonce obhajobou komunistů a to už je příliš. Po zádech nespokojených občanů jste se dostal do senátu. Pak následovala kandidatůra na hrad. Podezřelé bylu už to, že jste za 14 dní získal 60 tisíc podpisů, které jiní kandidáti sbírali měsíce. Nepřekvapí pak to, že polovina z nich nelze ověřit. Vidím to jak podvod a pouhou touhu o zviditelnění. Dovolím si závěrem prognózu. Ústavní soud vás spláchne i se Samkovou a v očích občanů ztratíte kredit.Rv;-(

12 21
možnosti
MB

No pockejte, to tady zas michate hrusky s jabkama... sesbirat rychle podpisy zas takovy problem neni, jelikoz mu fandi (fandilo ?) dost lidi. Velmi pravdepodobna je teorie, ze lidi uvadeli svoje bydliste soucasne a nikoliv trvale dle OP, coz zneplatnilo znacnou cast podpisu - nicmene pokud bychom to brali do dusledku, bude to platny hlas.

Co se tyka demagogie a populismu - ono rikat to, co si kazdy mysli je populismus ? Ja tomu rikam radeji uprimnost. Jasne, taky bych rad rekl, ze kdyby se vsichni lidi meli radi, tak by na svete bylo krasne, ale v CR by me patrne taky hned narknuli z demagogie a to bych ani nemusel tvrdit, ze toho stavu chci dosahnout.

Ad komuniste - myslenka byla (pokud se nepletu) v zasade takova, ze komunismus sam o sobe je vlastne hezka myslenka. Ze to nebude nikdy fungovat je druha vec. Ono treba perpetuum mobile je taky hezka myslenka a nebude nikdy fungovat. Takze asi tak.

Jedine co je skutecne smutne je Samkova - ta baba prebytecna by se nekam mela zavrit a nepoustet ven, dokud nedostane rozum... :-)

14 2
možnosti
ZA

Sliby - je potřeba se podívat, co kdo z kandidátů dělal poslední roky.P.Sobotka - podal trestní oznámení na nějakou rozkrádačku, které se kolem něho jen točily , Pokud vím, tak ne. Ale na otázku o tykadlovém řidiči Smetanovi řekl, že milost by nedal, práva se musí držet !!!Co p.Fischer - kdyby byli u moci komačové, nedržel by s nimi? Vždyť kariéru začal právě tam.Paní stejného jména  -  tolik jí vadí ta nepravda a neláska  -  copak řekla na veřejnosti o podpoře V.Havla ohledně humanitárního bombardování Srbska ?

MUDr. Roithová - pořešila paní doktorka něco zásadního ve zdravotnictví ?

P.Dlouhý - luxusní stuidia na Západě za totáče - k tomu se každý nedostal,že.

Co p. Zeman - opoziční smlouva, megapodvod na voličích a zelená miliardovým rozkádačkám.Šlechtic Karel si na prezidentském křesle pěkně pospí, vždyť několik let nevnímá, kdo je Kalousek a ten sedí vedle něho. Takže Franz vyhrává u mladých a já tipuji, že vyhraje na celé čáře.;-D

9 1
možnosti
JK

Ale o to přece nejde !  Ti kandidáti se vytřídí v prvním kole.  Jádro pudla je v tom, že podle přístupu MV může být vyřazen kandidát, co má 50 tisíc podpisů, ale ten, který by je nafingoval, může postoupit.

3 0
možnosti

Tak vysoke procento neplatnych podpisu se dalo cekat. Ono ve chvili, kdy lidem platite za pocet odevzdanych podpisu, je jasne, ze nechaji podepsat vsechny sve zname a kazdeho aspon petkrat.

5 6
možnosti
ML

Aby mohl začít dělat něco pro lidi, musí se nejprve dostat na co nejvyšší politiké místo. Pak teprve můžeme soudit jestli mu jde o lidi nebo jen o sebe.

3 1
možnosti
FE

Panu Okamurovi jsem přestal věřit. Vše, co dělá, dělá jenom pro sebe. Myslíte, že je schopný udělat něco pro lidi?

4 9
možnosti
ML

Aby mohl začít dělat něco pro lidi, musí se nejprve dostat na co

nejvyšší politiké místo. Pak teprve můžeme soudit jestli mu jde o lidi

nebo jen o sebe.

5 1
možnosti
Foto

Nikdo nedokáže splnit to, co pan Okamura dokáže krásně slíbit.

Chcete-li prezidenta populistu, ještě hrubšího zrna, než je Fišer, tak pan Okamura je ideální kandidát.

K jeho ústavní stížnosti: tento postup sám dřív vylučoval. Buď si má dát pozor na pusu a nebo plnit své sliby.

4 13
možnosti
BP

Pokud poslouchám předvolební agitky všech kandidátů,tak každý něco slibuje - takže jsou též populisté ? Nebo kde je vlastně hranice mezi populismem a jeho protipolem ( ani nevím,jak bych ho vlastně nazval - snad antipopulismus ?)

Myslím,že Okamuja jasně doložil,proč k této stížnosti přistupuje - ty argumenty jsou zcela konsistentní.

Prozradím Vám jednu věc - na podpisových arších Miloše Zemana je můj podpis - nechal jsem se tam podepsat v zastoupení - prošlo to hladce.Takových jako já jsou tisíce - nikdo to neřeší - týmy sběračů podpisů si takto u každého kandidáta zjednodušovaly práci - proč to má odskákat jenom Okamura  a Dlouhý ?

10 2
možnosti

Obecně - přímá volba prezidenta - dobrý počin, ale zfušovaný a dost možná záměrně, aby se v kocourkově ČR jakákoli přímá volba ihned zdiskreditovala. Nevím, jak jinak vysvětlit paskvil prováděcího zákona, protože způsob sběru podpisů a následně i způsob kontroly je opravdu tristní. Proč se podpisy nesbíraly např. na poštách - Czech point, a rovnou se neověřovala pravost každého podpisu? Jak snadno šlo celé tragikomedii předejít. Proč v Rakousku stačí 6000 podpisů, které jsou hned při sběru ověřené? A kontrola, která kontroluje evidenci a nikoli pravost podpisu (navíc způsobem, který odporuje zdravému rozumu, logice a matematice) - to snad ani není kontrola. Proto jsem přesvědčená, že je třeba ke kontrole pravosti každého podpisu na petičních arších dospět, což doufám, umožní Ústavní soud. Proto pokládám stížnost kandidáta Okamury k ÚS za plně legitimní, v zájmu zdravého rozumu, a v zájmu všech občanů. Howk.

15 1
možnosti
FE

Od samého počátku šlo o špatný počin. Bude zvolený ten, o kom bude psát nejlépe Blesk. O výsledcích voleb rozhodují především novináři a naši důvěřiví důchodci.

3 1
možnosti