Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komunismus nám dal  tři vynikající socialistické vysoké školy: 1) Voskovce a Wericha, Šlitra a Suchého, Šímka a Grossmanna.

A ten Suchý o 50. letech zpívá toto:

Stalo se módou sezóny do nepravostí řádně tepat, kaiserok této fazóny mně ale nikdy dobře nepad. A proto marně čekáte, až k tepání se přikročí, mám oči sněhem zaváté a po babičce klokočí. Ptáte se, proč jsem za sto let se ani jednou nezachmuřil přesto, že kolem vadnul květ a vichr někdy krutě zuřil. Mně totiž osud nadělil několik dobrejch kamarádů a tak mi ušlo, že jsem žil někdy i potmě nebo v chladu.

A toto byl komunismus.

3 6
možnosti
MM

Jiri Suchy musel prezit dobu pokud mozno mimo kriminal a pokud mozno s obzivou. Proto obcasne "pokrokove" rikanky.

Slitr zemrel v dobe velmi ranne normalizace a vim, ze existuji konspirace, ktere neradi jeho smrt jako nestastnou nahodu.

Werich musel az do poloviny sedesatych let cas od casu polibit a posmajchlovat nekolik rudych zadnic, kdy kadrovakum pripomnel sva proletarska 30.leta, coz mu zarucilo jakz tak toleranci za normalizace. Tim si musel vyslouzit odpusteni za spolupraci a pratelstvi s emigrantem Voskovcem.

Voskovec zjistil, ze spolu s Werichem zastavali za 1.republiky role uzitecnych idiotu pro komouse a radsi natrvalo zmizel za velkou louzi kdyz si konecne uvedomil, cemu tim doma napomohl.

8 1
možnosti
Foto

Máte plnou pravdu a já karmuji R^

13 8
možnosti
MK

Věřím tomu, že přes nepřítelství Korejců a Japonců je dnes Okamura v KLDR oslavován jako pokrokový Japonec. :-)

4 14
možnosti
HK

H33a50i 42K37h93o71n75g

24. 11. 2012 1:15

Primitivni propaganda proti nemu nikam nevede.Vysledek krajske volby vam nic nerika?

7 7
možnosti
VH

Máte pravdu - komunizmus tady nikdy nebyl. Protože je nesmyslem. Snaha o absolutní rovnost se nepodařila - je člověku (tlupovému produktu přírody) cizí. Nepodařila se ani Táboritům, ani komunardům, ani Francouzské revoluci (l'egalité, la liberté, la fraternité - vzpomínáte?). Nefungovala v komunách sovětského Ruska (pokud ano tak ve společném umírání hlady), ani v žádném státě "východního bloku".  Na úbytě zacházejí židovské kibucy.

   Ano - zkazí to vždy lidé.  Podstatné je, že zákonitě.

  PS:  Smí se reportér ptát adepta na vysokou státní funkci, zda by jmenoval do funkce nového Hitlera. I kdyby byl vítězem voleb? (Ostatně vítězem voleb je vždy většinová koalice. I kdyby ji sestavily pidistrany.)

8 5
možnosti

Podstatou komunismu není rovnost. Podstatou komunismu jako říše svobody je vize společnosti, kde bohatství teče plným proudem a všestranný rozvoj jednotlivce je podmínkou rozvoje všech.

2 5
možnosti
VK

Jako vždy, bezva článek R^R^

A ten Okamurův taky!

13 4
možnosti
HB

Je sice moc pekne, ze chcete panu Okamurovi podekovat, jen nevim porad jeste za co. Snad za to, ze udelal svym clankem v dejinach tak exklusivni curbes? Vzdyt on hbite v jednom jedinem clanecku preskocil par stoleti a od francouzske komuny se dostal skokem ke KSCM. A vse to propojil a opevoval a chvalil. Opravdu jsem dnes velmi rada, ze ani nejpresnejsim vypoctem podpisu uznatelnych na podpisovych arsich kandidatu pan Okamura do presidentskych voleb jit nemuze. Nechtela bych mit presidenta, jemuz jsou historicka fakta naprosto cizi a dokaze jimi takto posunovat. To uz tu jednou bylo, manipulace s dejinami je pro tyhle levicove uzasniky typicka,

Ale klidne dekujte, snad aspon vy sama vite, za co.

7 15
možnosti
BM

Kdyby žil pan Okamura v tom jeho "nejdemokratičtějším" zřízení, v životě by žádný blog nenapsal. Ostatně . . . vy také ne. I když na druhou stranu, to bychom byli o hodně ochuzeni;-D;-D;-D;-D;-D

12 8
možnosti
MK

Tak napsal. Jednou :-)

4 6
možnosti
MR

M56i68c21h37a46l 72R82y77b20a

23. 11. 2012 23:16

Komunisté rozlišovali socialismus a komunismus.

Nevidím však důvod, abychom používali komunistickou terminologii, takže můžeme období vlády komunistů nazývat komunismem, stejně jako vládu fašistů fašismem.

Dále, pan Okamura sice zahájil svůj blog připomenutím komunardů, ale pak se dostal k lichocení KSČM, takže veškeré myšlenky svého blogu, které by mohly být považovány za ušlechtilé, nadobro zašlapal

11 9
možnosti
Foto

Ne. Komunismem byl vždy myšlen nejvyšší a nejdemokratičtější stupeň uspořádání společnosti. Jako nesplnitelný ideál, to přiznávali sami komunisté. Jen v historicky poměrně krátkém údobí je tímto termínem nesprávně označováno období vlády komunistické strany. Stejně tak bude chybné užívat termín například katolicismus, kdyby vládla katolická církev.

3 3
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE