Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

28. 9. 2012 19:54
Vážená paní,

život za tkzv. totality nebyl pro mnohé jednoduchý ale že by všichni Vaši učitelé ubíjeli Váš talent? Učitelé byli různí - od demagogičtějších po svobodomyslnější, jako ve všech zaměstnáních. Nechci urážet - ale buď jste žádný neměla nebo nemluvíte pravdu.

7 0
možnosti
P

pydloun23

28. 9. 2012 20:00
Re: Vážená paní,

Ale je to pravda. Jistě že paní měla kolem sebe občas slušné lidi, učitele. Ale děti si vždy pamatují hlavně to ponižování, kterému nerozumí, neví proč to je. Pamatuju si na s. ředitelku školy, jak na mě křičela "ty parchante imerialistickej!" No a já tomu vůbec nerozumněl. Naši nic neměli, všechno jim vzali, lidé se jich báli (aby neměli problémy), neustále jsem chodil do ředitelny proč chodím do kostela a ne do pionýra. Doporučení na střední školu jsem nedostal, i když jsem měl vyznamenání.... To jsou lži? Asi tak.

10 0
možnosti
TV

tomtop

28. 9. 2012 19:54
autorko

kdyby byly jediné problémy komunismus to, co jste naznačila, možná by to nebyla až tak hrozná doba ... ale jako vzpomínky na dětství fajn, proč ne ;-)

6 0
možnosti
MM

MM :))

28. 9. 2012 19:48
to je v lidech

záleží jen na příležitosti....

Dnes se podobné chování (viz "Parchante!", apod...) přesunulo z ulice na internet Rv

1 0
možnosti
AK

adua

28. 9. 2012 19:43
smyšlenka

Váš článek mi připadá smyšlený. Totalismus znám, můj táta byl zarytý protikomunista a netajil se s tím. Nikdo z mých sourozenců ani já jsme perzekuovaní nebyli a také nám nikdo nenadával. Spíše si pamatuji, že lidé byli při sobě a svorně na komunisty nadávali. Dnes, když o tom zpětně přemýšlím, tak komunisté nerozkradli tuto zemi.  Každý měl práci. Kdo nepracoval, byl příživník a většinou ve vězení. Nebyli bezdomovci, potulující se a rozkrádači železa. a jiných věcí. Byl pořádek a občan se nebál vyjít na ulici. Dnes je vše jiné, anarchie na každém kroku, každý si dělá co chce, zlodějna jen bují a to lhlavně ve velkém a u mocipánů. Země rozkradená a zdevastovaná. Komunisty bych nevolila, ale také nevolím politickou garnituru. Vždy osobnosti. Pokud se u nás nezmění systém, tak to k ničemu nepovede. Jsem pro přímou demokracii a odpovědnost občanů za svůj stát. [>-]

8 0
možnosti
KVZ

Kotrčova vystrčená zádel

28. 9. 2012 19:46
Re: smyšlenka

R^R^R^

1 0
možnosti
D

Dobrejvíkend

28. 9. 2012 19:40
Ach jo,

zase nějaké mindrrráky...

3 0
možnosti
N

Nomarak

28. 9. 2012 19:39
Víte, každý máme nějaké ty zkušenosti...

... ze svého dětství. Měli jsem domácí. Byli staří a silně pobožní. Ve čtyři odpoledne se zamykal dvůr. Když jsem přišel domů ze školy, kdy jsem měl po vyučování ještě odpoledne hodinu klavíru a nestihl jsem domů nanosit dřevo a uhlí, na dvůr jsem se nedostal ani s prosíkem. Ráno se dvůr odemykal v osm. Ten den se netopilo, ale mně bylo teplo. Po výprasku. Nepomohlo ani vysvětlování ani prošení. Dokonce jsem nedocílil ani to, abych hodinu klavíru měl o hodinu dřív... Od té doby nějak nemusím Boha. Neberu ho nikomu, ale konat zlo a večer se modlit za odpuštění...Raději nečinit vědomě příkoří druhým a jít spát s klidem v duši. To co Vy tu píšete je sice "hezké", ale ač jsem byl v té době obklopen podobně smýšlejícími lidmi jako Vy tu píšete byli to slušní a pracovití lidé. Tak jak to bývá u obyčejných lidí, kteří každý den žijí pro práci (když ji mají), pro rodinu (když jí mají).:-/

5 0
možnosti
TV

tomtop

28. 9. 2012 19:44
Re: Víte, každý máme nějaké ty zkušenosti...

no já to chápu, a vy zase určitě pochopíte, když napíšu , že všichni zbožní lidé nejsou stejní .... někteří lepší, jiní horší. Pro někoho je zbožnost výrazem a zvykem, pro jiného celoživotní snahou o to být dobrým ...

5 0
možnosti
MK

taras

28. 9. 2012 19:38
Pozor, není to parodie,

autorka to myslí upřímně.

Mně oslovilo hlavně to mávátko, přimrzávající k dlani. A pak také byl vedoucí Masny Krkovička, co mu musely zákaznice posloužit, ale to je asi z jiný pohádky.

3 0
možnosti
PB

arrosage

28. 9. 2012 19:41
Re: Pozor, není to parodie,

jo, dřevěné mávátko přimrzající v květnu k ruce mě taky pobavilo... občas to autorka s tou dramatickou pózou přehnala... uplně ji vidímn jak recituje v nedělní chvilce poezie.. ;-D

3 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

28. 9. 2012 19:26
paní Šašková

ocenuji, že jste nebyla pionýrka,svazačka ani komunistka. ale dnes lidé volí KSČ hlavně proto,že je to levicová strana. chtějí mít aspon nějaké sociální jistoty,které tady pravicové vlády za posledních 5 let oškubaly. Těm voličům KSČM nejde o nějaké zločiny komunistů. ČSSD je bohužel mírná levice. Mi je 30 let. a jsem si jistý,že kdyby KSČM VYHRÁLA NEBYLO BY TO HOrší,než vlády od roku 2007. Děkuji za pochopení. Jo a můžete je připsat jeslti Vás nějak třeba do toho SSM lákali pod nějakou výhružkou,když členství nebylo podle stanov SSM povinné.

4 0
možnosti
HV

terminal

28. 9. 2012 19:28
Re: paní Šašková

Nebylo povinné. Bylo dobrovolně povinné

6 0
možnosti

babulababula

28. 9. 2012 19:23
Je hezké, že

se dozvídám zpětně, jak v jakých hrůzných podmínkách jsem žil. A že jsem toho tak jaksi nevšiml. A to jsem čirou náhodou jsem tehdy střídavě žil na čtyřech místech republiky (Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, Moravany u Pardubic, Praha, Říčany u Prahy). .

2 0
možnosti
M

MychalB.

28. 9. 2012 19:29
Re: Je hezké, že

V hrůzných podmínkách jsi možná nežil, ale ani do čtyř tě soudruzi počítat nenaučili.

8 0
možnosti
AV

Ruda Pivrnec

28. 9. 2012 19:21
Hmmm...

Upřímně vás lituji, že na dětství máte takové negativní vzpomínky. Já měl dětství šťastné, rodiče měli tolik rozumu, že mi je nekazili politikou. Byl jsem nadšený pionýr, vedoucí byli bývalí skauti a naučili nás vše od uzlů, lasování, porozumění přírodě, nocování ve sněhu... Díky tomu jsem i já po revoluci mohl spoustu vědomostí a dovedností předat jako vedoucí dalším.

5 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

28. 9. 2012 19:27
Re: Hmmm...

být v pionýru se ještě morálně dalo pochopit. V těch letech to byly ještě telecí léta. Ale vstoupit do SSM už mohl jen člověk s pokřivenými hodnotami.

5 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2061x
Baví mě být každý den v pohybu, fyzickém i duševním. Obohacovat druhé a být obohacována.

Seznam rubrik