Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

29. 9. 2012 2:20
Proč si nevymyslíte něco věrohodnějšího?

Tohle snad opisujete jedna od druhé.

-Pokud vás obtěžoval úchylný dědek, chtělo to řešit na VB.

-Mohla jste změnit školu. Jinde talenty neubíjeli a i učitelky byly lepší.

-Šlo změnit i pěvecký sbor. Většinou se zpívalo v civilu a jiné než budovatelské písně.

-Dávat úplatky je nemorální. Korupci opět chtělo řešit na VB.

9 0
možnosti
K

kaktusak

29. 9. 2012 2:28
Re: Proč si nevymyslíte něco věrohodnějšího?

-Účast na 1. máji byla pro nečleny PO SSM a jiných organizací Národní fronty nepovinná. Proč jste tam lezla?

-Ředitelské důtky se nedávaly za "nestání jak socha".

-Doktor že někoho poslal do práce s vysokou horečkou? Tak tomu se už vůbec nedá věřit. Pokud by to udělal, riskoval by soud.

Prostě to vypadá, že článek, pokud není míněn jako recese, psal nějaký hodně mladý divák současných antikomunistických seriálů, který vůbec netuší, jak to tehdy doopravdy bylo.

9 0
možnosti
Z

zitrasebudetancitvsude2

29. 9. 2012 0:20
Sity hladovemu neveri

Vsechny ty  reci  otom co se delo nebo nedelo za komancu jsou tem kteri v dnesni dobe  hledaji jakekoliv zamestnani  a nemohou ho najit , na houno. A to je po teto strance natom porad jeste CR lepe nezli plno jinych zemi , protoze ja mohu srovnavat. Ti kteri  jsou v baliku maji cas cekat na rozdil od teh kteri zivori. Manualni prace  na ktere byla vetsina lidi odkazana dnes proste nejsou k mani a kdyz se nejake vyskytnou, tak si ti zamestnavatele  pocinaji jako kdyz delaji  milost a chteli by aby  se kazdy za minimalni mzdu bez pojisteni sedrel. Vinit ty kteri chteji jakekoliv zamestnani ktere je uzivi za to ze ho nemohou najit  je blbost. Vinit je potreba ty nahore kteri tu krizi zavinili  tim ze spatne "hospodarili"  a zatimco si nakradli nebo jinak zbohatli, tak nejsou  schopni garantovat lidem  kteri jsou odkazani na manualni prace  ani robotu za minimalni mzdu! Bude li to tak pokracovat tak se neco nekde semele i bez komancu. A tem ktere to uz semlelo nepomuzou ani ti "hodni" K.

4 0
možnosti
ZK

SID09

29. 9. 2012 8:49
Re: Sity hladovemu neveri

Mě, ani celou naši rodinu není možné vinit z toho, že by byla příznivcem komunismu. Holt tak to bylo, pokud měl někdo špatný kádrový profil, polovinu příbuzenstva v zahraničí ......... děti nesměly ani do Pionýra, střední a vysoké školy jim byly nadosmrti uzavřeny a přesto to co kritizuje autorka bylo to poslední, co by nám vadilo. Vítali jsme změnu režimu, ale nyní jsou lidé jsou často znechuceni tím, co dříve ani neznali. V některých regionech není žádná práce, ani manuální. Co si budeme nalhávat komunisté vydávali značné prostředky na zbrojení a nezbyly jim peníze na investice do ostatních oblastí. Dnes stát nemusí investovat ani korunu, protože se o toto dnes stará soukromý sektor. Novodobí politikové dokázali rozkrást a neefetivně prohospodařit nejen výnosy z privatizace, ale i veškerá aktiva z dřívějška a každoroční daňové příjmy. !!

1 0
možnosti
JL

uumaa

28. 9. 2012 23:51
Autorko

R^

4 0
možnosti
P

pydloun23

28. 9. 2012 23:08
Dobrý blog

Zajímavé, jakou tato úplně jasná a průhledná doba dokáže vyvolat polemiku. Myslím, že lidi pod 45 let vůbec neví o čem autorka píše. Jiné bylo dětství v 50. letech - pak jisté uvolnění a naděje v 60.letech - ztráta iluzí, udavačství a prospěchářství tvrdé normalizace 70. let a opětovné uvolnění v 80. letech. To jsou diametrální rozdíly, zvlášť pro ty z nás, jejichž rodiče byli nějakým způsobem v různých fázích tohoto vývoje perzekvováni. Některým se to stalo 2x. Poprvé v 50. letech a podruhé v době normalizace (revize pracovních kádrů). V 84. roce jsem vyplňoval dotazník (jako 21.letý!), ve kterém stálo, zda jsem nebyl v r.69 vyloučen z KSČ. To mě bylo 6 roků...

4 0
možnosti

oldiess

28. 9. 2012 23:10
Re: Dobrý blog

pozor, tam musely být dvě varianty - vyloučen nebo vyškrtnut - vyškrtnut bylo lepší, protože takový soudruh měl větší šanci do KSČ so znovu vrátit;-D

0 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

28. 9. 2012 23:01
Ja kdysi nasel stara cisla Ohnicku z 50. let

(Ohnicek byval casopis pro deti na prvnim stupni skol co uz umely cist.) Ta zminovana cisla Ohnicku byla podobnych mravolicnych bachorek plna a tenhle blog me je pripomel.

Tehdejsi propaganda nebyla ovsem tak blba aby pribehy kterym uveri deti strkala do casopisu pro dospele. ;-D

4 0
možnosti
B

bofums

28. 9. 2012 22:44
Mohu se tiše zeptat?

Je to pravda, že dnes spadla v Jeseníkách lavina? Strašné! Prý to tam zasáhlo několik lidí

a z hnízda P O CH OPA  / to je vzácný , přísně chráněný dravec/ vyletělo několik mladých!

Aspoň to! Trochu sice živoří z nedostatku potravy, ale snad hned nezahynou ? Ochrana těchto

převzícných tvorů musí mít p o chopitelně absolutní přednost! Myslivci se upozorňují na nezákonnost

odstřelu!!;-D

2 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

28. 9. 2012 23:47
Re: Mohu se tiše zeptat?

:-)Vdiky, pane bofumsiR^

0 0
možnosti
JP

joserpor

28. 9. 2012 21:39
Reálný socialismus

měl vznešenou ideu - odstranit socální nespraedlnost ,  učinit všechny lidi materiálně zabezpečenými a šťastnými. nestalo se tak a to z toho důvodu, že lidské vlastnosti prostě nejsou s těmito ideály kompatibilní. Protože se neplnil plán a obchody zůstávaly prázdné a všechno šlo spíš hůř, než líp, vymyslel se vnější nepřítel, který to všechno zaviňje :

Imperialisté z Wall Streetu, pod vedením válečného štváče Dwighta Eisehowera, němečtí revanšisté v čele s nacistickým zločincem  konrádem Adenaurem, evropská šlechta a katolická církev s Vatikánem.

Tato mantra byla vtloukána celému národu 40 let, ale zvláště mladým lidem a speciálně vojákům. Vojáci se o tom učili v PŠM, měli to na nástěnkách, opakovalo se to v denních rozkazech, byly toho plné noviny, televize.

Toto indoktrinace mladých nezkušených vojáků zasáhla všechny ročníky od r. 1950 do 1989 - 2 lidské generace

Když lidé zvonili klíči, chtěli  obchody plné zboží, ale reálně-socialistické myšlení jim zůstává dodnes.

5 0
možnosti
H

huggo1

28. 9. 2012 21:44
Re: Reálný socialismus

Nevím jestli jste byl na vojně, ale většina vojáků měla z PŠM a všeho okolo toho tak leda srandu. Samozřejmě ne veřejně.

3 0
možnosti
K

klavesnice.

28. 9. 2012 21:34
Milá paní

Snad jedinou vaší útěchou z těch strašnejch traumat, z toho strašidelného žlutého domu, z toho nedobrého sněhu (nechutnal, že? no bodejť, vždyť byl komunistický!) je skutečnost, že těm hnusnejm souškám učitelkám se nepodařilo, byť se striktně snažily, ubít ve vás talent bájně lhát. :-)

13 0
možnosti
BVLANČ

Bota v lejnu, ale noha čistá

28. 9. 2012 21:43
Re: Milá paní

Hm, pane "kubo" necháte mi svým bonzováním odstavit i tento nick? Kuba, fanda, klávesnice...všechno jedno jest... A dukáty mizí, jako kdyby tu psal nějaký sprosťák, či co:-/

1 0
možnosti
VV

vavil

28. 9. 2012 21:08
Typická agitka

naruby!

10 0
možnosti
BZK

bakula z Kladna

28. 9. 2012 21:06
Autorka NELŽE a píše pravdu !!!

Ve školce jsem místo soudružko řekl paní a tátu za to vyšetřovala STB. Na základce jsem se nenaučil básničku o Leninovi a dostal jsem pětku, dvojku z chování a nemohl jsem být pionýr. Děti mě za to šikanovali, mámě sebrali titul "socialistická uklizečka roku" a v samošce jsme za to nikdy nedostali čerstvej chleba. Doma nám udělali domovní prohlídku a v roce 1978 nám zabavili všechny DVD, počítač a zablokovali všechny mobily!

Máte paní autorko naprostou pravdu z těma komunistama, po přečtení článku jsem se rozklepal strachy o naší svobodu. KARMA !!! R^R^!!

11 0
možnosti
PB

arrosage

28. 9. 2012 21:08
Re: Autorka NELŽE a píše pravdu !!!

ale di ty brepto... tyhle pohádky jsou skoro stejně úsměvné jako když nám komunisti vyprávěli o zlých imperialistech a štváčích z wallstreetu.. ;-D

4 0
možnosti