Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

RoKo 1

18. 8. 2012 15:02
Dobře popsáno!

Dokud se zde nenajde někdo, kdo začne prosazovat politiku zdravého nebo aspoň normálního rozumu, bez loutkovodičů a stranických zájmů, tak to lepší být ani nemůže. Spíš mě v poslední době až šokuje, kam až ta chobotnice pseudopravice dosahuje. Tím ale nechci rozhodně tvrdit, že by vláda levice něco řešila. Mě hlavně vadí, že se Nečas a spol tak hrdě nazývají vzletnými výrazy, které pak svými skutky naprosto devalvují. Prostě jasné loutky.

4 0
možnosti
H

hovn

18. 8. 2012 14:23
Pane Kříži,

čítával jsem vás rád, ale v poslední době jsou už svou délkou spíš projevem grafomanie, protože stejně tak jako já, tak i vy víte, že příčinou většiny problémů států je jeji neléčtelnost a těch příčin, je tísíc a jedna a vy se tady snažíte přinášet nějaké jednoduché recepty ve zbytečně dlouhých článcích.. Pokud nemáte ambici na získání Nobelovky a nebo vytvoření zázračného léku na nemocnou společnost, pak doporučuji spíš články na způsob pana Havránka a talent vám jistě nechybí - vaše současné psaní je, alespoň pro mne, nedočitatelné.

0 0
možnosti
H

hovn

18. 8. 2012 14:29
Re: Pane Kříži,

vaše články

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2012 13:46
máte v podstatě pravdu

Jenže, Kalousek s MF se posledním svým výkonem dostal i mimo představy EU, I Brusel totiž předepisuje různé poplatky a chtěl by vybírat vlastní daně. A představa že když ty daně navýší, tak se se vybere úplně stejně, ho asi děsí. To už asi Kalousek nebude vyhlášen nejlepším ministrem financí..:-)

1 0
možnosti
K

Karbol

18. 8. 2012 13:24
Jak zkonsolidovat státní rozpočet

Hezky zformulováno.Jen jednu vadu to má.Nedostane se to k uším těch , kterým je to hlavně určeno.A pokud dostane, pak to vyloudí blahosklonný úsměv , protže „ na zlaťáčky si sáhnout nedáme prostý lide!!!!! To si laskavě zapiš za uši “……navíc spoléhají nejen na naši bezmeznou trpělivost, ale i na pragmatický fakt, že -vyhážeš-li vidlema celé hnojiště, zase tam přijde znovu hnůj.A to je příčina, proč se nechopíme vidlí a hnůj nevyčistíme a neuděláme z něj kvetoucí zahrádku.Holt nejsou zahradníci…..:-/

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2012 13:57
Re: Jak zkonsolidovat státní rozpočet

Když ono bohužel "konsolidovat státní rozpočet " neznamená konsolidovat státní finance.

V podstatě "státní rozpočet " je ta tabulka (třeba v Excelu), kterou si vyplní na MF někdy v září předešlého roku,, a to vlastně "z voleje". Podle toho jak si představují že poroste příští rok ekonomika. Když si vymyslí že ta ekonomika poroste o 5%,tak si do tabulky přimyslí 5%ní nárůst příjmů. Když si podle stejného tipu  nárůstu ekonomky rovněž tipnou že ubude nezaměstnaných,tak si zase na konto toho tipu sníží soicální výdaje v té tabulce.

No a pak se podle toho hospodaří. Ekonomika neroste, zaměstnaných neubývá a rozpočet je na dvě věci..

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

18. 8. 2012 13:09
Nejdříve jste si to vycinkal

pak jste si na to naplival a teď konec řeší, do rachoty zvesela p.Kříži !

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

18. 8. 2012 12:44
řešení je v rukou myslivců

regulace stavu politického stáda by mnohé zjednodušila.;-Dkarma

10 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

18. 8. 2012 19:39
Re: řešení je v rukou myslivců

:-) Předpokládám, že šlo o vtip. :-)

0 0
možnosti
D

DOBR

18. 8. 2012 12:09
Karma.

Sliby se maj plnit nejen o vánocích.

Pokud ne, je z toho trapas.

http://www.youtube.com/watch?v=ESVErqo9b6s

0 0
možnosti
VB

malý červ

18. 8. 2012 11:48
Lidé,

kteří uvěřili pohádkám o prosperitě a naplnění státní kasy snižováním daní jsou prostě naivní, a mnozí to i uznávají, ti co jsou navíc ještě hloupí pak píšou o zradě

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

18. 8. 2012 13:28
Re: Lidé,

takže souhlasíte s tím, že se kasa naplňuje výhradně zvyšováním daní ..... hm, víra je asi zcela zjevně silnější než počty, protože prozatím se to, alespoň podle údajů staťáku,  jeví tak, že zvýšením daní se jejich výběr u dotčené daně snížil.

A naši zloději na špici mají rovněž silnou víru - ve vlastní výlučnost a božský nárok na ukradené miliardy.

2 0
možnosti
K

karelman

18. 8. 2012 11:13
Ono s tím šukáním to zase není až tak od věci

Pokud šukáte např. v kuchyni, porušujete stavební zákon; prostory je totiž možné užívat jen k účelu, pro který byly zkolaudovány. Stavební úřady mohou tuto činnost tolerovat jen v ložnici. :-(

3 0
možnosti
VB

Ládin

18. 8. 2012 11:02
Ke

státnímu dluhu jsme se dopracovalí tím, že jsme rozdávali půjčené peníze, a pokud ho chceme snížit, tak logickou cestou je šetření státních výdajů. Problém je v tom, že ti, kterých se to týká to jaksi nechtějí pochopit a přitom se často jedná o vzdělané lidi např lékaře. Všichni pomatujeme, jak stát podlehl jejich vydírání a razantně jim zvýšil platy. Na dluh. O snižování výdajů překvapivě nechtějí slyšet policisté a dokonce ani důchodci. Takže krásná myšlenka, ale nereálná. Realita je bohužel taková, že jedinej způsob, jak držet veřejný finance alespoň částečně pod kontrolou, je snažit se získat víc peněz od lidí a pokud se i to ukáže politicky neprůchodné, tak dluh poroste, taková ke realita, kouzla neexistují.

0 0
možnosti