Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DlouhousekLihoslav

13. 4. 2012 1:48
odmena za vajicka a premlouvani baby

mate co jste chteli

cele noviny a televize byly plne toho jak podporujete pravici, A TA TOHLE VSECHNO SLIBOVALA

vy jste se neozvali. tak co ted placete ?

0 0
možnosti
RS

Rudla01

13. 4. 2012 11:02
Re: odmena za vajicka a premlouvani baby

Jak víte, koho autorka volila?

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

12. 4. 2012 23:17
Studium více vš

Na jednu stranu mám obdiv k lidem, kteří vystudují více vš. Jenže, pokud někdo studuje na též vš, jen jiný obor, tak to není zas tak náročné. Navíc už ví, jak to na té škole chodí, takže studium v pohodě. A je otázka, jaký tu je přínos pro společnost. Jeho studium totiž něco stojí. Spíš bych toleroval, pokud někdo studuje 2 vš současně. Bývali lidi, co takto studovali současně medicínu a matfyz, obě dosti náročné školy. To bych asi nechal, protože zde půjde o velmi schopné lidi. Ale studovat podobná studia po sobě, např. na FF, tak se ptám proč? Stát by měl lidem dotovat studium jedno a druhé jen v skutečně odůvodněných případech. Poplatek 10t. za semestr to stejně nevyřeší.

Kdo je studijní typ, měl by radši studovat v doktorském studiu. V rámci něj si může nakonec zapsat jakoukoli zkoušku a v podstatě ta vystudovat bokem celým další obor - Bc nebo i Mgr studium. Proč ne. Ale po magisterském studiu zas na bakaláře a magistra?

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

12. 4. 2012 23:04
Školné je ideologická záležitost

Určití lidé jsou přesvědčeni, že školné má být. Takže ho prosazují a jiné argumenty je nezajímají. Přitom tady by mohla být široká věcná debata. Druhý tábor zas školné z principu odmítá a debata se nekoná. Obě strany tvrdí dokola jen to svoje.

Školné by např. mělo smysl, pokud bytu byl pak požadavek pracovat v oboru. Tedy tu školu si pak odpracovat. Např. absolvent pedagogiky by pět let učil a nemusel by nic platit. Dosud jde učit jen asi 20% vystudovaných pedagogů. Pokud by např. zaměstnavatel - soukr. firma měl platit za absolventa školné, radši by zaměstnal zkušeného pracovníka a nebo usoudil, že na recepci to půjde i bez té vš humanitního oboru.

Blbce školné od škol neodradí. Naopak, část schopných by nestudovala posunulo by se to více k tomu, že by byla otázka, kdo na to má. O to asi jde, aby vš tituly byly pro majetné, tak jako dřív měli výhodu bolševičtí synkové.

Chtělo by to hlavně zrušit nadbytečná studia. Studium musí být přípravou na praxi, ne koníčkem, který nemá profesní

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

12. 4. 2012 23:12
Re: Školné je ideologická záležitost

uplatnění. Tady je špatná struktura vš studentů, pokud jde o obory. Zde utíkají obrovské peníze, přitom jiní absolventi chybí - technické obory, zubaři ap. Potřebujeme zástupy religionistů a genderových odbornic? Je jejich "vědecká práce" skutečným přínosem pro společnost?

Omezit počty studentů na ty schopné a ne dvě třetiny populace v daném ročníku, dotovat potřebné obory, i když budou dražší. Zatím jsou školy jako dotované fabriky na studenty, kde se živí vš personál. Rozhodující je, co lidi chtějí studovat - to stát platí. Ne to, co je potřeba v praxi. Proč tolik studentů pedagogiky, kteří to pak nejdou dělat? Co radši dotovat počty studentů podle uplatnění absolventů v oboru v praxi? Tím by se ušetřily skutečné peníze.

Tady jen mají lidi pochopit, že budou platit a je to jen předstupeň k dalšímu zpoplatnění. Pomalé utahování šroubů, ať si lidi zvyknou - bude hůře.

Paradoxně - za bolševika školství fungovalo v mnoha ohledech lépe. Směrná čísla na studenty, výběrovost studia.

0 0
možnosti
A

A/D

12. 4. 2012 22:42
pokud je vzdělání investicí jednotlivce,

jsem pro zrušení povinné školní docházky a zpoplatnění jak ZŠ, tak SŠ, tak VŠ. Pokud není investicí jednotlivce, ale naopak investicí státu do svého rozvoje, je naopak jakékoli povinné školné nepřípustné.

2 0
možnosti
M

mak24

12. 4. 2012 23:58
Re: pokud je vzdělání investicí jednotlivce,

Sociální dávky jsou také jen na přežití, nikoliv na koupi vily a Porsche. Takže buďto zrušit úplně nebo příspěvky na koupi Porsche pro všechny? Prostě můžu rozdávat jen to na co mám, je blbost si na rozdávání půjčovat.

0 0
možnosti
FE

felia

12. 4. 2012 21:28
Dnes se dostane na vysokou školu každý hlupák.

Požadavky na znalosti a schopnosti se na všech stupních škol snížily na samé dno. Kdo zná všechna písmenka v abecedě, dostane maturitu. A kdo je umí dokonce napsat, dostane vysokoškolský diplom. Hlasoval bych pro zavedení prospěchového stipendia a pro školné  v téže výši. Tak 50 tisíc za rok. Úspěšným studentům pokryje stipendium veškeré náklady. Stipendium bude pochopitelně platit škola z prostředků získaných ze školného. Blbečci budou moci studovat jenom tehdy, když budou mít bohaté rodiče.

5 0
možnosti
E

Escoto

12. 4. 2012 21:45
Re: Dnes se dostane na vysokou školu každý hlupák.

50ti tisícům za rok bych se ze svého pohledu bránit. Já šel na FF s představou že po ní půjdu k policii a že mi obor pomůže abych tu práci mohl vykonávat dobře (důvod používání minulého času si jistě vysvětlíte). Jde ale o to, že by tím pádem nejspíš přestali na tu školu chodit lidi kteří by měli zájem o méně placenou práci a přestavu v čem jim má ta škola pomoct.

těch 10 000 za semestr se mi zdá stravitelné, mělo by to i dost pozitivních vlivů.

1 0
možnosti
E

Escoto

12. 4. 2012 20:44
Tento způsob zavádění zápisného je naprosto v pořádku...

...protože bude tlačit školy ke kvalitě. To je jeden z důvodů proč musí být všude stejně vysoké, aby měli školy důvod se o kvalitu snažit. Navíc se změní struktura studentstva (aspoň na filosofických fakultách) a zmizí lidi bez perspektivy co tam chodí jenom pro srandu.

PS: Jsem student filosofické fakulty, z pohledu zevnitř vim co a jak tak mi nenadávejte že jim to nepřeju a podobně.

1 0
možnosti
E

Escoto

12. 4. 2012 20:46
Re: Tento způsob zavádění zápisného je naprosto v pořádku...

A možná bych to shrnul ještě jednodušeji: Pokud nemáte o nějaké situaci reálný přehled a jedine´co víte je to co Vám servírují média, nevyjadřujte se k ní.

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

12. 4. 2012 20:12
Kdybyste místo přemlouvání poslouchali dědu a bábu

, tak byste to věděli - oni vám to říkali !

1 0
možnosti
W

wiki5

12. 4. 2012 23:04
Re: Kdybyste místo přemlouvání poslouchali dědu a bábu

myslite takove kecy jako strycek?

0 0
možnosti
J

jedle2

12. 4. 2012 20:00
Rekace na zapisné

Vím, že to je velký prblém - školné neboli zápisné. Z mého pohledu nemá bý vše zdarma. A proč? Můj bratranec ačkoliv jednu vysokou školu již úspěšně dokončil tak se přihlásil na další - jaderná fyzika atd... Když jsem se ho ptal jestli ho to bude bavit a proč se tam hlásil, jen tak laxně odpověděl... No potřebuji ještě asi na půl roku kolej a slevové karty ISIC jsou taky faj, no tak proč ne, třeba toho za rok nechám.  Už jsem ani neměl chut se ho ptát - a uvědomuješ si, že taky plítváš penězi a to i těmi co já odvádím státu? Nejradši bych mu jednu vrazil.

A proto tedy zapisné a školné - 3.500 je i málo. A to neumluvím o jednom bývalém kolegovi který šel na matfyz, tam po semestru vylětěl, pak šel na ČVUT tam po druhém semestru opět vyletěl a udělal "vyrovnávací" zkoušky a šel na hnojárnu do Suchdola - a pak se nám ztratil, ani nevíme jestli vystudoval. A opět naše peníze.

Jedlička

4 0
možnosti
N

Narhea

12. 4. 2012 20:29
Re: Rekace na zapisné

S tim, ze Vaseho bratrance by zapisne odradilo, mate urcite pravdu.

U toho druheho je tam i urcita laxnost rodicu. Kdyby rekli: "hele delas druhou skolu, jestli pujdes na treti tak se zivis sam", tak si sakra rozmysli, kam pujde. Jestlize jsou Vasemu znamemu rodice ochotni platit takoveto "studium", tak mu asi zaplati i pripadne skolne/zapisne.

U toho zapisneho (v pripade, ze by bylo jak navhujete, jeste vyssi a tedy by si ho nemohly deti zaplatit samy z letni brigady) vidim problem v tom, ze na nej nejsou zadne statem dotovane pujcky. Prumerna rodina, ktera ma na VS dve deti, by tak mohla byt postavena pred "Sofiinu volbu", ktere dite bude studovat a ktere ne. Pripadne jestli se zadluzi nebo ne. Coz mi prijde v nasich zemepisnych sirkach jako velky krok zpatky.

Jak uz jsem psala nize. Pokud bude skolne/zapisne/desatek/prispevek na skolu (rikejte si tomu jak chcete) uzpusobene tak, ze bude moci studovat kdokoliv, kdo chce, tak proti nemu nebudu mit namitek.

0 0
možnosti
K

krllo2

12. 4. 2012 19:16
Co jste si zvolili tak to máte !

2 0
možnosti
RS

Rudla01

13. 4. 2012 11:02
Re: Co jste si zvolili tak to máte !

Jak víte, koho autorka volila?

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

12. 4. 2012 18:36
Opravdu to nevíte, k čemu je zápisné na Vysoké školy?

Přece k tomu, aby si přiblblé, psychicky a morálně narušené dětičky z podvodnických, mafiánských rodinek omezily konkurenci. Tito lidé nikdy neodpustí minulému režimu, že demaskoval jejich sebeklam o vyjímečnosti tzv. elit a prokázal, že schopnosti a inteligence jsou v každé vrstvě zastoupeny téměř shodně a je to jenom o možnostech rodiny.

0 0
možnosti
E

Escoto

12. 4. 2012 20:42
Re: Opravdu to nevíte, k čemu je zápisné na Vysoké školy?

To myslíšte vážně nebo jste troll?

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Vzdálená příbuzná Johna Boka a docentky DAMU Majky Bokové (23/6/1945 - 12/07/2015).

Hraničářka poražená v boji s prokrastinací, toužící po absolutní nezávislosti a po týdnu složeného ze samých nedělí.

V jistých oblastech neoblomná puritánka, v určitém směru  je jejím pravým opakem. 

 Žije ve Skotsku.

Chtěla by umět psát fejetony.

V současné době má rozdělané tři knížky najednou a je zvědavá, zda se jí podaří dotáhnout je do konce. S tím dotahováním má zásadní problém. Nicméně sní o tom, jak by bylo krásné být spisovatelkou.

Je skalní čtenářkou a velkou fanynkou Alžběty Pondělíčkové.

Udělen titul: baronka ze Všenor