Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JCisarovsky

13. 12. 2011 16:22
Prislo by mi v poradku

Prislo by mi v poradku, kdyby se autor omezil na napadani chystane novely obchodniho zakoniku, pripadne klidne i dalsich chystanych zmen. Kdyz se vsak k tomu pridaji osobni utoky, pak pro me prispevek znacne postrada duveryhodnost. Vzdyt novy obcansky zakonik se chysta pres deset let. Proc pak jednim dechem kritizovat jej i ministra Pospisila?

4 0
možnosti
L

Lenka23

13. 12. 2011 16:05
Rig.práce

Opravdu si nedokáži představit, jak JUDr. Pospíšilovi píší rigorózní práci jeho spolužáci. Zažila jsem ho několikrát na přednášce a jeho znalosti z oboru jsou široké (ať již jde o jeho specializaci na správní právo, nebo právo jako celek). Útoky proti jeho odbornosti nejsou proto myslím na místě. Jako jeden z mála politiků ve vládě má pro vedení svého resortu dostatečnou kvalifikaci, zkušenosti (spravedlnost vede tuším nejdéle ze všech polistopadových ministrů) a jak řada akademiků, tak i praktiků si ho jako ministra stále váží. Přijde mi, že si znepřátelil několik lidí obzvláště jako děkan plzeňské právnické fakulty. Přitom kdyby neodešel, měla by šanci na vedení s vizí, kterou ještě teď poněkud postrádá.

5 0
možnosti
A

Alinič

15. 12. 2011 23:37
Re: Rig.práce

No, ja mam zase ve zvyku lidi posuzovat podle prace, a ne podle toho , jak umi "zvanit" . Ale kdyz to na Vas zabira? Tvrdite, ze vede spravedlnost nejdele ze vsech ministru . Takze podle logiky veci by mel byt za nasi "spravedlnost" asi nejvic odpovedny . A jak tady teda ta spravedlnost vypada? Opravdu chcete, abych se rozepsal? Ja to zkratim, soudnictvi,justice, spravedlnost  v Cesku stoji za H...O . [>-]Rv

1 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

13. 12. 2011 15:52
V dobré víře....

NO nezlobte se ale podle mě je kup v dobré víře takový, kde nabývající kupuje věc za cenu obvyklou u dané věci daného typu, stádia opotřebení, vad  etc. Firma za dvacet korun  rozhodně NENI koupena v dobré víře, stejně jako nekoupíte "v dobré víře" pojízdného  medvěda S class za stovku...

0 0
možnosti
J

JanH.

13. 12. 2011 15:42
Odborník na všechno :)

Okamura, dříve odborník na cestovní ruch, dnes odborně referuje o všem a ke všemu. Prodej společnosti Budvar za dvacet korun v souladu s principem dobré víry je opravdu úsměvný. Bohužel ani další "právní" postřehy nejdou příliš k věci, spíše připomínají časté výpady proti návrhu občanského zákoníku, a to plné osobní zášti (i proto asi těch několik odstavců o rigorózní práci - za tím zkrátka musí být něco osobního). Jinak je třeba poznamenat, že prosazování zásady nabytí práv v dobré víře od někoho, kdo k dané věci neměl náležitý právní titul (třeba danou věc i ukradl) bývá ve všech evropských právních řádech běžné. Díky tomu se konečně nebude muset každý, kdo kupuje automobil v bazaru obávat, že ho po něm bude někdo vzápětí požadovat. Nebo si musí zemědělec dělat due diligence při koupi ojetého traktoru? [:)] A myslím, že na novelizaci § 196a obch.z. čekají všichni právníci řadu let. V současné podobě zkrátka nefunguje.

4 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

13. 12. 2011 15:50
Re: Odborník na všechno :)

nevím jestli je blog o to mbýtr ODBORNIK NA VSECHNO ale zcela jistě jsou blogy místem, kde může člověk psát názor na vše NA Vše , na  co názor má.

4 0
možnosti
P

pupetka

13. 12. 2011 14:06
Okamura evidentně neví, o čem mluví

nespecifikuje chyby, jen papouškuje to, co mu řekl někdo jinej. Otázka je, kdo.

I tady je na místě se ptát – cui bono?

7 0
možnosti
JN

vecernicek

13. 12. 2011 13:48
reakce ministerstva není pravdivá

Prostředí v ČR není na takovou změnu připraveno (paragraf byl zaveden v době, kdy docházelo k tunelování společností a ustanovení tomu mělo zabránit, a to platí stále, stále je v naší společnosti sklon k tunelování)

-Ustanovení má právě chránit třetí strany, věřitele společnosti, akcionáře společnosti, a to je velmi podstatný aspekt toho ustanovení (trestní odpovědnost v případě porušení péče ze strany managementu nic nepomůže, protože tunelování nikdy nezabránilo) -ustanovení není v rozporu se směrnicemi EU, pouze ustanovení aplikují přísněji, a to v prostředí ČR je odpovídající. - ustanovení existuje i jinde např. Slovensko

-Zrušením povinnosti převáděný majetek ocenit nezávislým znalcem, ztrácí akcionáři, věřitelé kontrolu a možnost ověření, že je majetek převáděn za cenu nepoškozující společnost

povinnost nechat ocenit majetek je následně podporou pro daňové řízení (že jste převedl za obvyklé ceny)

O zrušení pojistky usiluje právnická lobby - nárůst soudních sporů bude zlatý důl

10 0
možnosti
J

julienx

13. 12. 2011 13:32
Když novináři a politici píší o právu

Tendenční příspěvky pana Okamury mě stále více překvapují.

1 0
možnosti
TP

morbo

13. 12. 2011 13:12
reakce ministerstva spravedlnosti

Dobrý den,

 

obvinění vznesená v tomto textu jsou natolik závažná, že si zde dovolím zveřejnit oficiální reakci ministerstva spravedlnosti, a to ohledně kritizovaných legislativních změn. Osobní útoky autora blogu na pana ministra ponecháváme bez komentáře. 

 

Autor blogu zjevně nepochopil fungování korporačního práva. Cílem navrhovaných změn není v žádném případě legalizace rozkrádání firem, jak autor tvrdí, ale modifikace pravidel, která v praxi působí obrovské potíže. Faktem je, že stávající právní úprava nezabránila tunelování. Pravidla, která autor textu zmiňuje, nový zákon neruší, jen je upravuje. %

6 0
možnosti
TP

morbo

13. 12. 2011 13:13
Re: reakce ministerstva spravedlnosti

% V zákoně tedy v modifikované podobě zůstávají a navíc jsou doplněna jinými, efektivnějšími instituty: od vlivu akcionářů, přes fiduciární (zajišťovací) povinnosti až po nová pravidla neplatnosti v konání bez souhlasu valné hromady. Úprava je navíc komplementárně doplněna o pravidla proti zneužití práva a pravidla o korporační loajalitě. Lze podotknout, že v žádné evropské zemi dnes nikoliv bezdůvodně neexistuje pravidlo odpovídající § 196a v jeho stávající podobě a šíři a že mezi odbornou veřejností, a to jak právnickou, tak podnikatelskou, jednoznačně převládá názor, že negativa této úpravy zdaleka převažují nad pozitivy.

2 0
možnosti
JN

vecernicek

13. 12. 2011 13:00
pospíšilova rigorozní práce

Nevím co Pospíšil a komu roku 2010 předložil - osobně jsem byl v PLzni v knihovně asi před dvěma lety - práci mi odmítli ukázat s tím, že musím mít svolení pana Pospíšila. Shodou okolností jsem ho potkal před knihovnou. Rovnou jsem požádal o svolení - svolení jsem nedostal zato pan Pospíšil dostal nervový záchvat a jen vykřikoval kdo a co že to na něj zase šije. Nakonec mi řekl ať pošlu písemnou žádost. Poslal jsem ji třikrát. Dodnes jsem svolení nedostal.

Problém pana ministra není v tom že by neměl rigorózní práci. A le v tom že bylo a je důvodné podezření že ji nepsal on. Byl jsem s dalšími lidmi u natáčení Veroniky Forejtové z tv NOVA se svědkyní tvrdící že s praci spolužáci. To je vše.Odboprná expertíza by odhalila zda je diplomka původní a rozbor textu její kvalitu.

Kvalitu práce pana ministra lehce poznám - vždy jde o právní nesmysly anebo populismus.

11 0
možnosti
JN

vecernicek

13. 12. 2011 12:49
Tomio má bohužel naprostou pravdu

Fanoušci pana Posíšila jsou zklamaní - kupodivu z Tomia. Jenže. fakta jsou tvrdá a prokazatelná. Byl to Pospíšil který skutečně protlačil PSP a Senátem novelu trestního zákon z níž on, resp. jeho lidé vypustili účinnou lítorst u korupce.

Byl to pospíšilkdo skutečně už léta tlačí na zrušení pojistek proti tunelování - a to skutečně velmi pokoutně. Svědkem mohou být členové ústavneprávního výboru minulé sněmovny - a nejvíce jzrpavodajka novely obch. zákona Hana Šedivá.

Byl to Pospíšil který v návhu OZ a později nového občanského zák. se pokoušel prosadit nedotknutelnost majetku nabytého v dobré víře, byť by byl nabytý v rozporu se zákonem. Jinými slovy legalizaci ukradeného majetku.

Pokud jde o jeho dvě veledíla - občan i korporátní zákon je to v mnohém snůška nesmyslů opsaných z nejrůznějších kodexů a znetvořených. Nebo snad je třeba zákon pro případ že vám uplave kus pozemku anebo zákon pro případ že včely odletí do cizího úlu? (Každý včelař ví, že donmácí všely cizí včelu zabijí).

16 0
možnosti
C

capri

13. 12. 2011 16:01
Napojení Tomia na redaktory TV NOVA je obecně známo

Všem lidem, kteří se motají okolo televizního zpravodajství je známo jaké vztahy Tomio Okamura s tímto zpravodajstvím má. Je to o vzájemné pomoci. Tomio dohazuje kauzy z cestovního ruchu, dává echa o cestovkách, které jsou v potížích a pak to vše velmi tendenčně komentuje. A obráceně. Redaktoři dávají echo našemu všeumělovi, aby mohl dále posilovat svou mediální osobnost:) Kdyby žil pan Sekora, neměl by mravenec Ferda za parťáka brouka Pytlíka, ale korejského čecha (který se prohlásil za Japonce) a experta Tomia Okamuru. Možná by novináři mohli kouknout na to jak je to z Tomiovým vlastnictvím "jeho" cestovky MIKI Travel, kterou prohlašuje za svou a přitom mu v ní něpatří ani klika. Je jedním ze dvou jednatelů, odpovědným za průvodce, ale rozhodně ne majitelem. A stejné je to z jeho výkřiky o tunelování - kdy sám bere desátky od průvodců, kterým dává práci a od restaurací a obchodů, kam chodí japonští turisté (organizovaní MIKI Traval) utrácet organizovaně peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/