Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

horác

26. 10. 2011 18:29
a taky

kocoura Mikeše, který pomlouvá neviditelné, Křemílka a Vochomůrku, mají bílé hábity a vysoké čepice, to je ku-klux-klan, dílo Cikáni Karla Hynka Máchy. Čmelda s Brumlou z večerníčku Příběhy včelích medvídků.  Soudní znalci prověřovali píseň, v níž si dotyční medvídci prozpěvují “Bílá ,bílá, bílá, komu by se nelíbila.“ Maxipes Fík. "Je to alkoholik, který na jedno posezení vypije sud piva." Červená karkulka, která "nehumánně likviduje ohrožený živočišný druh" a třeba Ferda Mravenec, který narušuje vztahy na trhu práce. Bez viny nejsou ani pejsek a kočička. Nedodržují totiž hygienické strávní normy Evropské unie.Ještě horší je to s Rumcajsem, kterému lze vyčítat ozbrojená přepadení a nedovolené držení zbraně.  A co taková Sněhurka? "Žít se sedmi chlapy, to je polygamie!" Kutilské postavičky Pat a Mat také neobstály. "To je snad z hlediska bezpečnosti práce jasné."

3 0
možnosti
PM

horác

26. 10. 2011 18:30
pokračování

Nezodpovědný jelen ve  Smolíčkovi, který chodí daleko od svého bydliště, aby nemusel poslouchat křik neposlušného dítěte, místo aby jej řádně vychoval,zakázat také Goro - bílý pes. Večerníček. "Na tom svém kole jede moc rychle, čímž porušuje dopravní předpisy, a nemá odrazky. Když pak jede v autě, nemá zapnuté bezpečnostní pásy." Zdá se, že jediná pohádka, která má teoreticky budoucnost, je Štaflík a Špagetka. "Tam si bílý a černý (pes) rozumí. I když ani ta budoucnost nemá, neboť ten zlomyslný, neustále kradoucí a škodolibý je havran - černý."

0 0
možnosti
FNF

File not found

26. 10. 2011 18:21
Clovicku nestastnej ...

... vase detstvi muselo bejt asi trpky. Nepopiram, Neznalek je silne cervenej, ale co nabizite za alternativu? Dneska zase je v knizkach zlej ten, kdo chce dobro pro vsechny a bojuje proti podnikavcum typu brouka hovnivala a jinym podnikavym, skryte nadnarodnim spolecnostem, ktere pod tenkym obalem PR oddeleni vykoristuji nestatne broucky na vyrobni lince. Clevece, dejte si obklad na hlavu a reste radsi neco, kde muzete bejt uzitecnej, treba uklidte po svem psu vykal, mate-li psa. Ono totiz ta agitacka, ta by se dala najit i u Boba a Bobka - prace slechti, neni to, podle vas, nahodou prevleceny 'arbeit mach frei'?

3 0
možnosti
MP

Vrah

26. 10. 2011 18:41
Re: Clovicku nestastnej ...

Nevím, proč by mělo být autorovo dětství trpké, stejně jako nechápu, proč by měl něco „řešit“? Nechcete si dát na čelo obklad sám? Můžete při tom po svém psu ukízet výkaly, nebo být jinak užitečný.

3 0
možnosti
Q

quadro

26. 10. 2011 18:12
0 0
možnosti
MB

Rudolfína

26. 10. 2011 17:21
Mája

je známá věc, že Adolf Hitler miloval příběhy včelky Máji

0 0
možnosti
O

oslik

26. 10. 2011 16:22
K Neználkovi

Ve slunečním městě - to byla pravá bolševická nuda i pro mě, v té době dítě. Ale Neználek na Měsíci měl šmrnc - ty figurky byly podstatně živější a realističtější a jakmile začli pumprdlíci podnikat a starat se o své živobytí, fandil jsem jim. Pravda, závěr s invazí byl zase silně bolševický...

1 0
možnosti
VS

Astaroth

26. 10. 2011 17:46
Re: K Neználkovi

Jiste, tys uz v materske skolce byl silne prokapitalisticky orientovany :-P

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

26. 10. 2011 16:02
Naštěstí mě to minulo

Neználek i broučci. Číst jsem se učil na knihách džunglí a vyrostl jsem na Verneovi, Wellsovi apod.:-P

0 0
možnosti
K

kaktusak

26. 10. 2011 20:44
Re: Naštěstí mě to minulo

Knihy džunglí? To je zase rasistické. Podobně jako May, Sinkiewicz, London...

0 0
možnosti
JK

J.K.S

26. 10. 2011 15:56
Ideologická zaslepenost

Timura jsem četla někdy v deseti a už si ho příliš nepamatuji, je to už drahně let. Pro nás bylo zajímavé to, že je třeba pomáhat těm, kteří pomoc potřebují, což za 2. světové války v téhle knize byly rodiny vojáků. Co je na tom ideologicky závadného, to by mě tedy fakt zajímalo.? Autorovi se pravděpodobně víc zamlouvala ta banda, která ty oslabené rodiny okrádala a terorizovala. Nebylo by tedy ideologicky nejvhodnější dětem nic nečíst a nejlépe je vůbec ani číst nenaučit, aby se nedejbože nenakazily nějakou ideologií?

A co Verne a Ransome a Běhounek a Štorch, které jsem ve věku kolem deseti let milovala? Ti jsou taky ideologicky závadní?

0 0
možnosti
M

mmaaxxxoo

26. 10. 2011 16:01
Re: Ideologická zaslepenost

A Neználka ve Slunečním městě a na měsíci jste četla? Jestli toto není ideologicky zabarveno, tak film Anna proletářka je thriller.

1 0
možnosti
MM

modra-sance

26. 10. 2011 15:35
Ano u toho co máte rád

tam se najde sto omluv, ale ten ošklivý Neználek, no jak to teda může být.

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4079x
Vizionář, kontrarevolucionář, kulinář, bohoslovec, hvězdopravec a byrokrat.