Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SlavekLBC

3. 6. 2011 20:01
Pěkný text

Váš článek se mi moc líbí. A rozsáhlá diskuse svědčí o jeho pravdivosti. Spousta lidí má tendenci se bránit i proti smyšleným útokům. Osobně si vážím pohledu na věc zvenčí. Chudší země nemusí znamenat společnost chudší duchem. Vámi popsaná agresivita je cítit i v diskusi. A přitom, alespoň podle mého názoru k ní není žádný důvod. Důvod je spíš k zamyšlení. Pochopitelně článek nemůže obsáhnout vše a myslím si, že v Čechách je mnoho a mnoho slušných a hodných lidí - ti však nejsou vidět tak, jako ti ostatní. Je také pravda, že i podle mého názoru jsou naše hodnoty mírně posunuté stranou (velmi jemně řečeno). Být cizincem kdekoli není snadné. A naprosto chápu, že Vy postoj svého muže chápete lépe, než lidé, kteří jeho osobu neznají a za vším hledají osobní útok a averzi.

Pro mě je hulvátství, sobectví a neohleduplnost neomluvitelné. Možná pochopitelné, ale přesto neomluvitelné. Nikomu z nás nepřináší lepší život.

0 0
možnosti
MM

Milan Milhof

21. 4. 2011 2:01
Je skutečně pravda, že Češi se k sobě

chovají sprostji a jsou hulváti víc než v jiných zemích. Je to asi v české lokajské povaze "nahoru se klanět a dolů šlapat" jak o tom psala dokonce Božena Němcová v Babičce a nedostatku sebevědomí. Neschopnost, nechuť otevřeně vystoupit proti špatnosti, nedostatek občanské statečnosti je pak příčinou toho, že vládnoucí třída si může beztrestně dělat co chce a v Česku projde cokoliv, co by v každé normální zemi sebevědomých lidí, vedlo minimálně k masovým demonstracím. Bohužel českou povahu velice dobře vystihl Hašek svým hospodským  blbem Švejkem, kterého si hodně lidí (k celonárodní škodě) bralo a bere jako příklad... Nicméně vypovídací schopnost blogu by hodně vzrostla, kdyby paní pisatelka napsala taky něco o tom co ji vedlo k tomu, že pojala za manžela tak (zřejmě) exotického cizince...

0 0
možnosti
X

xychteen

15. 4. 2011 18:57
Snadná pomoc -

- prostě zas vypadni zpátky domů :-)

:

Já jsem možná jen "prostý venkovský sekáček trávy", ale přijde mi celkem normální, že když se nastěhuju k někomu do baráku, tak musím akceptovat jím nastavená pravidla a jeho zvyky. Dokonce i ta resp. ty, která se mi nijak zásadně nelíbí. Pokud se mi nelíbí opravdu hodně moc, tak se asi nebudu chtít do toho baráku stěhovat, řekl bych... a pokud se tam stěhuj us tím, že hodlám ten barák překopat k obrazu svému, tak se nesmím až tak moc divit, když mne původní vlastník a nájemníci pošle resp. pošlou stručně a rázně do... tam.

0 0
možnosti
R

rybizek7

15. 4. 2011 18:23
Tak to je trochu o něčem jiném, ne?

Integrace přistěhovalců je spíš věcí západní Evropy. A je to o tom ctít hodnoty dané kultury. Což si myslím, je naprosto korektní. Taky se nepřestěhuju do arabské země a nebudu třeba chodit do mešity v trenýrkách, když se jim to nelíbí. A potom plakat nad tím, že někdo pošlapává má práva a případně na protest někomu zapálit auto.

Paušalizovat Čechy jedním odstavcem je hodně ubohé. Když je to tady tak odporné, tak byste se mohli sebrat a jet do vlasti manžela...sice z článku neplyne, kde to je, ale mohla byste si zkusit naopak integraci tam. Možná by Vám na věšáku visela burka :-)

0 0
možnosti
ML

citrusek

15. 4. 2011 16:22
???

Panebože tak proč tu žije!!! Vždyť ho tu nikdo nedrží. Může jít někam kde je vše zalité sluncem a lidé jsou ksobě milí a ohleduplní. Třeba někam mezi muslimy. Ti jsou všichni báječní.

0 0
možnosti
IH

misaviki

15. 4. 2011 15:11
?

Tak proč tu žije, když jsme tak hrozní? Docela mě to uráží. Myslím, že nikde na světě není tolik bídy, špíny a násilí jako v Africe. Tak jakým právem nás váš milovaný poučuje?

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

15. 4. 2011 16:17
Re: ?

ale on nikoho nepoucuje, jenom nechce byt uplne jako domorodci... nekteri domorodci

0 0
možnosti
AB

Arthur B.

15. 4. 2011 12:07
Tak mi to nedá, abych si ještě nerejpnul :)

http://cestovani.idnes.cz/hotely-vyrazily-do-boje-proti-zlodejum-do-rucniku-instaluji-cipy-p9v-/igsvet.aspx?c=A110414_133352_igsvet_tom

To jsem netušil, že tolik Čechů jezdí na Havaj a do Austrálie krást ručníky :)

I když já zapomněl, on by se Váš choť možná nechtěl integrovat ani tam, takže to je vlastně jedno...

0 0
možnosti
EK

fitzie

15. 4. 2011 11:44
Podívejte, Tuubeen,

já mám vlastně s Vaším mužem něco málo společného. Bydlíme ve stejném kraji a oba jsme tady cizinci-přistěhovalci. Váš muž z větší dálky než já, ale nešť.

Když jsem sem přišla, nelíbilo se mi tady od samého počátku. Nelíbila se mi silně průmyslová krajina bez zeleně a možnosti odpočinku (a to pocházím z města, které je považováno za centrum těžkého průmyslu), nelíbila se mi morfologie místní krajiny, a nelíbili se mi ani lidi, kteří jsou tady uzavřenější a dokonce i agresivnější než u nás (což je věc, na které jsem se shodla se všemi přistěhovalci, co jsem potkala). Zkrátka to tu nemám ráda od samého začátku.

Přesto, stává se mi ještě teď, že když se lidé dozví, že vlastně nejsem místní, upřou na mě oči a s dychtivým očekáv áním se mě zeptají: "ale je tady opravdu krásně, že?" A co myslíte, že jim řeknu? "ani nevíte, v jakém hnusu to tady žijete"? Ne. Nelžu, ale zvolím částečnou pravdu: ano, opravdu se mi líbí XY (jmenuju  nějakou konkrétní, chvályhodnou věc,

0 0
možnosti
MZ

Cavaliere

15. 4. 2011 11:47
Re: Podívejte, Tuubeen,

A proč se tady trápíte, ženská jedna nešťastná?8-o

0 0
možnosti
MG

bitkar

15. 4. 2011 10:00
no

tak verim, ze takovych lidi je dost, ale nemam takovou zkusenost. Duchodci bejvaj nerudny, ale malokdy sprosty. Jestli pak pan manzel rozumi dobre cesky. Mi prijde ze si plete nektery slova se sprostymi.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

15. 4. 2011 10:32
Re: no

Člověk nemusí často ani mluvit sprostě, aby se ostatním jevil hulvátem. (Podívejte, kolik lidí považuje za známku nevychovanosti tenhle článek, a přitom v něm sprostého slova není! ;-) )

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

15. 4. 2011 1:12
Vetsinu lidi zde asi rozcililo slovo muslimsky v nazvu

clanku, ale osobne shledavam clanek vtipny a davam karmu (jakoby ji potreboval, ze?). Integrace nemusi byt jenom znalost jazyka, zacleneni se do spolecnosti, vydelavani si penez, sporadane si zit, platit dane a nadavat na politiky... Cesi maji par nesvaru a je problem, ze se bud mrskaji az moc nebo se berou desne vazne. Trosku nadhledu a uvidime clanek jinak. ;-)

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

15. 4. 2011 6:21
Re: Vetsinu lidi zde asi rozcililo slovo muslimsky v nazvu

mě nejvíc vadí to s..raní do vlastního hnízda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)