Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

25. 2. 2011 11:54
Ženy by rodily,

ale společnost tomu nepřeje. Mít 2 děti znamená dostat se na pokraj životního minima, vzít byt - zadlužit se a jak pak uživit děti. Zaměstnavatelé nejásají nad matkami s dětmi. Rozvedené ženy jinak samoživitelky s dětmi se dostávají na samé dno sociálního žebříčku. Odpověď společnosti pro tyto mladé rodiny a ženy je od společnosti jasná: "Co máte děti, když je neuživíte?"

Prostě běžný příjem je  pod úrovní průměrné mzdy  a nestačí na zabezpeční rodiny. A této skupině se i nadále bere.

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 2. 2011 10:47
Re: Ženy by rodily,

R^R^

Tohle je naprosta pravda.

0 0
možnosti
C

corpusdelicti

25. 2. 2011 6:55
Nadpis příspěvku

tak ciste matematicky je to jasne, kdyby kazdy evropsky par mel 1 dite, s kazdou dalsi generaci se pocet plodicich paru zmensi zhruba na polovinu = konec do nekolika generaci. to co evropu nikdy nenecha prazdnou je imigrace. napr. v rotterdamu tvori asi 48% obyvatel pristehovalci, starosta mesta se jmenuje Ahmed Aboutaleb.. dalsi peknoucky priklad spanelsko: 6 milionu imigrantu behem poslednich 10 let. na tohle evropanka s 1 nebo 2 detmi nema :) ani kdyby se nacionalisticke ci jine ultrapravicove spolky v cele evrope stavely na hlavu. "evropu dostanou arabove bez jedineho vystrelu", jak kdysi rekl "mistr" kadafi. a nejaka epidemie ze sklati premnozene druhy? :) vzdyt tady v evrope maji daleko lepsi zivotni podminky nez u sebe doma, proto prchaji. to, ze premnozene narody sklati nake epidemie a vsechno se zase "vyresi"  je rekl bych detinske prani.

0 0
možnosti
SH

Nemesiss

24. 2. 2011 22:55
...řekl bych, že poměrně dlouho...

...pokud se totiž podíváte trochu do historie, tak možná zjistíte, že cena života se vždy trochu více cenila v Evropě a méně třeba v Indii, Číně atd....proto také Evropanky vždy rodily méně dětí, ale lépe se o ně staraly a neměly "takové" ztráty, jako jižní národy...nakonec to přece můžete pozorovat v současné době i u nás - většina lidí má dvě děti, jistá "zatímmenšina" minimálně čtyři, ale spíše ještě více...ale příroda si nakonec poradí - přemnožené druhy vyhynou nebo je sklátí nějaká epidemie - a vše bude zase OK...:-)

0 0
možnosti
RP

rame pane

24. 2. 2011 13:10
a zas je tady mraky nesmyslnych kecu

od komiku, navazejicich se do autora pres nepodstatne detaily, bohuzel ma pravdu a nase decka to pekne odskacou, bejt vama, sasci, stavim si na dvorku mesitu, bude se hodit, brzy :-)

0 0
možnosti
IX

IfčaX

24. 2. 2011 17:53
Re: a zas je tady mraky nesmyslnych kecu

To jako myslíte ty děcka matek, které přestaly rodit? 8-o

0 0
možnosti
S

Silvana

24. 2. 2011 13:04
Kdo je feministka?

Na základě diskuse se zase ptám - kdo je feministka?

Je vdaná žena s dětmi feministka, když v rodině praktikuje střídavé vyzvedávání dětí ze školky a školky, když s otcem dětí plánuje jak společný čas s partnerem a dětmi, tak i každý svůj volný čas zatímco druhý hlídá a když se domnívá, že má stejné právo jít s kolegy na bowling nebo do hospody jako ten druhý - když už tedy kvůli hlídání dětí nemohou jít oba?

Když má možnost vyjede do zahraničí nebo na delší studijní pobyt stejně jako otec - druhý rodič pak v době nepřítomnosti prvního rodiče obstará jak děti, tak domácnost...

Podle diskuse mi totiž zdá, že tato žena je vnímána jako radikální feministka...

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

24. 2. 2011 14:58
Re: Kdo je feministka?

feministka je každá, která se kromě rození dětí a péči o domácnost a manžela věnuje i sama sobě, jasný? ......... i s tím se dá žít.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

24. 2. 2011 10:54
já to nečet´ celý

ani diskusi pod tím, ale odpověď na otázku, která je nadpisem blogu je docela prostá. Pokud by se to vzalo doslova, pak taková "civilizace" může přežít tak asi osmdesát let, z čehož posledních třicet roků by byl zážitek. Blbé je hlavně to, že se o takovýchto záležitostech vůbec může nebo možná musí uvažovat ...

0 0
možnosti
KH

Tobinka

24. 2. 2011 10:39
diskuze

napsal jste: "Copak nejsme vsichni sobci co mohli a nemaji dite, protoze jsme dali prednost necemu jinemu a nasli si tisice duvodu, ted nemyslim zdravotnich, proc to nejde? Ja jsem jen shrnul stories, ktere znam. Jsme sobci, vsichni muzi i zeny. Zijeme jinak, nez generace nasich rodicu a jak ziji lide jinych kultur. Ano, jsme sobci vsichni."

Ano, kdybyste to napsal jako všichni jsme sobci, mě nevyjímaje a proto jde naše civilizace do kelu, taky by se o tom dalo přemýšlet. Ale napsat mladí lidé nechtějí mít děti, dělejme s tím něco a být sám ve 35 bezdětný je sranda. A napsat ženy nerodí, když jste 35 bezdětný muž, který musí vědět, že ženu musí někdo oplodnit, je sranda nadruhou ;-D

Vůbec nejlepší by bylo napsat blog, proč nemám tři děti, abych zachránil civilizaci...

0 0
možnosti
VC

vena65

24. 2. 2011 11:06
Re: diskuze

Jak víte, že nemá děti? Nebo jak víte, že se o jejich zplození nepokoušel? Co když o to velmi usiloval, ale žádná mu nedala, nebo nedala počíti? A třeba dala a po světě mu běhá tucet malých Krámu, jen prostě nosí jméno někoho jiného.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

24. 2. 2011 9:26
pro Viki007

a jeden jediny duvod proc by mela mit manazerka doma zase nejakeho manazera? vysokych manazeru zas ani tolik neni... a vy vite kdo s kym zije, znate vsechna manzelstvi v teto zemi a zamestnani vsech partneru? samozrejme ze neznate, tak nepiste nesmysly. to vam zas rikam celou dobu a vy to nejak nechcete pochopit...:-)

0 0
možnosti
K

kulička-v-trávě

24. 2. 2011 9:25
Vy jste ale

ukňouraný klučík! Přečetla jsem článek a  celou diskuzi a z Vašich reakcí mám dojem, že jen kňouráte jak Vám kdo ubližuje a nadává. Mimochodem i Vy sám jste jednoho z diskutérů nazval hlupákem... Za všechno můžou ostatní, vy nic, vy muzikant. Myslíte, že bez Vašich doporučení z Londýna my hloupí Češi zhyneme? Jestli psát nechcete, tak nepište, ale neobviňujte z ukončení vašich blogů někoho jiného! A konkrétně já se bez Vašich plků obejdu docela dobře;-D

0 0
možnosti
X

xs123

24. 2. 2011 9:01
Na světě je sedm miliard lidí

Dalším množením nevede cesta k lepšímu životu. K udržení a dobrému životu našeho živočišného druhu stačí 200 milionů lidí. To by bylo pro planetu tak akorát a všichni by se měli dobře. Cesta není začít se množit ještě více, ale omezit množení těch, co se množí rychle. V Číně to udělali dobře.Omzení množení jde taky ruku v ruce se vzděláním lidí a blahobytem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy