Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PNAPMP

posledni nick a pak me polibte

31. 1. 2011 5:14
pes nema pravo na nic, je to totiz pes

Tzv prava zvirat jsou jen dalsim levicackym uletem socialisticky zdegenerovane zap spolecnosti.

Kdyby zvirata potrebovala nejaka prava, mela by je i bez nas.Jsou totiz normalni.

To ovsem neznamena, ze bych podporoval trapeni a zneuzivani zvirat.Miluju je.

Nemaji vsak zadna prava.Naopak my mame povinosti k nim, jako k cele prirode.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

14. 2. 2011 10:37
Re: pes nema pravo na nic, je to totiz pes

Je to tak, priroda je hospodarsvi lidstvu sverene, ne jakasi modla ci bohyne Gája, jak by chteli ruzni reikiste a wiccani a jine spolky pomatencu.

0 0
možnosti
AS

viveka

30. 1. 2011 10:28
Takhle se správně venčí psi

Enjoy:

http://www.youtube.com/watch?v=qFP28ANXLLA

;-)

0 0
možnosti
JT

pingu1

30. 1. 2011 11:34
Re: Takhle se správně venčí psi

..tohle se necha velmi rychle osetrit , staci par jedovatych nastrah , a je po venceni..

..podle cedulek , je to v nemecky hovorici zemi..predpokladam,ze je ma dobre pojistene...;-D

0 0
možnosti
C

Camino

29. 1. 2011 3:25
Pravda...pes ma pravo se branit

a basta!!

0 0
možnosti
O

oskarxy

28. 1. 2011 15:57
bláboly

Pes má právo se bránit, klidně ano. Ale to má také tigr, lev, nebo třeba žralok...Ale já mám právo na život, moje děti mají právo na život a na ochranu zdraví a to především. A tedy máme plné právo nepřijít do styku s potencionálním ohrožením a má být pouze na mně zda-li se rozhodnu riskovat svůj život, zdraví, nebo svých dětí, za které jsem odpovědný. A NIKDO, opakuji NIKDO nemá právo za mně rozhodovat a teda ani majitel psa nemá právo za mně rozhodnout zda-li jsem ochoten riskovat svůj život. A já nehci řešit zda-li není tady v plotě díra, anebo zda-li nemůžu tady běžet a vyprovokovat tím nějakeho psa na hru, kteru špatně pochopím, leknu se a pes se také lekne a zaútočí. Vy, jako majitel psa, nemáte žádné právo riskovat můj život, ani mých dětí. Ok Vy to s pejskami umíte a svého psa zabijáka se nebojíte, ale nemůžete požadovat totéž ode mně. Mám právo se svobodně rozhodnout zda-li chci, nebo nechci - a pokud sveho psa pustíte bez nahubku, tak jste rozhodul za mně!

0 0
možnosti
VT

Johyn

28. 1. 2011 16:28
Re: bláboly

Vy máte právo na život a Vaše děti také mají právo na život. To je pravda. Z druhé strany, ostatní tvorové nemají právo na život? Vy řeknete, že mají ovšem nesmí Vás ohrožovat či omezovat. Třeba tím, že nemají náhubek.

Někteří psi ho skutečně potřebují a někteří ne. Ovšem Vy řeknete já to nebudu řešit a může mě kousnout každý. A proto zabít každého kdo nemá náhubek může být i za plotem. Nebudete přece řešit zdali je v plotě díra.

Ovšem ten pes se také musí někde vyběhat. Měly by tedy být prostory přiměřeně veliké aby se zde psi mohli vyběhat. A kam by neměli lidi, kteří se bojí psů chodit. Souhlasíte?

Nebo to berete tak, že pouze lidé mají nárok na prostor na této zemi a ostatní tvorové, kteří jim překáží musí z cesty.

0 0
možnosti
L

lejnok

28. 1. 2011 14:47
to máte pane úplnou pravdu

a protože nelze odhadnout kdy se pes "bránit" rozhodne, tak má každý člověk právo volně pobíhajícího psa zastřelit jakmile se pes přiblíží na méně než 10 metrů.

0 0
možnosti
VT

Johyn

28. 1. 2011 16:12
Re: to máte pane úplnou pravdu

Máte naprostou pravdu. Ovšem i člověk má právo se bránit proti útočníkovi. A protože nelze odhadnout kdo na Vás kdy zaútočí tak má každý právo zastřelit každého, kdo se mu nelíbí a o kom si myslí, že by na něj mohl zaútočit jakmile se k němu přiblíží na 5m.

Je to tak dobře nebo ba jste na tom ještě něco změnil či doplnil?

0 0
možnosti
1

102030abc

28. 1. 2011 13:51
Pes ve městě

Vlastnit psa je soukromé rozhodnutí každého z nás a tím an sebe bereme odpovědnost. Pes je šelma, jakkoli domestikovaná. DO halvy jí nevidíme. Vhustě obydleném městě na psa útočí řada vlivů - pachů, zvuků, pohybů..Uvědomte si pane, že NIKDO NENÍ POVINEN se přizpůsobovat tomu, že Vy máte psa. NENÍ povinen se kvůli tomu něco o psu učit a ani se vám a vašemu psu JAKKOLI přizpůsobovat. Není to ani 14 dní, kdy sem na parkovišti v Praze vystoupil z auta a jedinou pobuřující věc, kterou jsem udělal, že sem vytáhl z kapsy mobil, abych zavolal, že sem an místě. V tu chvíli na mě z jinýho auta vystartoval vlčák (pardon ovčak), protě nějakej bastardní kříženec něčeho s nečím, což vedlo k tomu, že mi vypadl telefon z ruky a utrpěl jsem tím materiální škodu. Kdybych tak nespěchal, chtěl bych po majitelce toho zvířete náhradu. Ujištění, že ta krvelačná bestie nekouše mě v tu chvíli moc nepomohlo. Psy nemám rád. Neubližuju jim, ale nebudu se pejskařům přizpůsobovat.

0 0
možnosti
PP

plnou parou(back)

28. 1. 2011 14:09
Re: Pes ve městě

jojo,taky mi příjde, že někteří pejskaři si myslí, že když ONI mají psa, že si z toho musí každej sednout na zadek.Já mám taky psa a ještě se mi nestalo, že by po někom takto bezdůvodně "vystartoval" ( byť v dobrém), protože takovým situacím jednoduše a prostě předcházím.Chápu, že někdo nemá rád psy nebo jen nemá náladu a proto je zbytečně neotravuju.Když za mnou někdo příjde, že si ho chce pohladit, pak je to o něčem jiném. Aneb moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého :-)

0 0
možnosti
LZ

generallz

28. 1. 2011 10:39
Nesmysl.

Pes nemůže mít právo se bránit, protože právo je koncept, který nelze na zvíře vůbec vztáhnout.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

28. 1. 2011 13:28
Re: Nesmysl.

ok, tak má nárok :-)

0 0
možnosti
LK

LucieKamesova

27. 1. 2011 21:03
Hezké, ale...

nesouhlasím s Vámi. Pes má být ve městě ,na běžné ulici kde se ve větším pohybují lidé, na vodítku. Stejně tak v parku, ve kterém je dětské hřiště. V poslední době mám - ač jsem milovníkem psů- ze psů a jejich nezodpovědných páníčků hrůzu. Syn totiž psy miluje a když se k němu pes přiblíží, má tendence se na ně vrhat. A já jen trnu, kdy se mi vytrhne a šáhne na přávě přiběhnuvšího psa a ten ho rafne. Protože po ulicích běhají mraky psů a páníčci buď v nedohlednu a nebo o psa zájem nejeví. A nejlepší je, když majitel vříská na svého většího pejska a ten ho naprosto ignoruje a řítí se dál... Asi brzy taky začnu nosit v kapse kudličku - co kdyby.

Takže milí pejskaři, vaši lásku k vašim miláčkům chápu. Chápejte i vy mé obavy a respektujte místní vyhlášky, ktéré v ledaskterém městě (i v tom našem) nařizují vodit psa -mimo vyhrazená místa- na vodítku případně jim nasazovat náhubek.

0 0
možnosti
HP

Fordána

27. 1. 2011 21:49
Re: Hezké, ale...

No vidíte, vy trnete, kdy se vám syn vytrhne a třeba zrovna ten pes se vytrhl svému pánovi.

0 0
možnosti
J

J.i.n.d.r.i.s.k.a.

27. 1. 2011 20:46
no nevim

Sama jsem vášnivý pejskař, ale rozhodně neočekávám od druhých lidí, že by museli mého psa milovat, respektovat ho a číst z jeho gest.Toto očekávám pouze od sebe a své rodiny a podle toho se na procházkách taky chovám.

     Voláte po respektu a úctě k vašim psům, co kdybyste se  snažil chovat s respektem k lidem, kteří mají ( ať už z jakéhokoliv důvodu )  strach ze psů. Z vašeho článku mám pocit, že stavíte své feny na úroveň třeba svých dětí ( pokud nějaké máte ), ale každý zkušený kynolog vám řekne, že pes by měl být v domácnosti vždy na posledním místě (to ještě neznamená,že se tam musí mít nutně špatně  ),pak totiž leckteří páníčci nebo náhodní kolemjdoucí končí -v tom  lepším případě- na chirurgii.

0 0
možnosti

peterudes

27. 1. 2011 20:59
Re: no nevim

doufám, že toto z mého článku nevyplývá... já opravdu po nikom nechci, aby rozuměl, nebo dokonce miloval mé psy, já bych si akorát přál, aby mezi nepejskaři ubylo lidí, kteří o psech nevědí nic a při setkání se psy se chovají skratkovitě a ohrožují tak sebe i své okolí. Vycházím z prostého faktu, že pes je v naší kultuře natolik rozšířen, že by si zasloužil, aby lidé o jeho chování věděli obecně více, než vědí. Já osobně s nepejskaři problém nemám, respektuji jejich právo na klidné soužití a své psy si proto ohlídám, vymezuji se akorát proti lidem, kteří jednají agresivně, neadekvátně dané situaci a požadují nesmysly jako třeba mít psa neustále a kdykoliv na vodítku a jenom s náhubkem... zároveň hájím "právo" psa bránit se a třeba i útokem, když je pes člověkem napaden, úmyslně drážděn, nebo když chrání svého páníčka...

0 0
možnosti
AS

viveka

27. 1. 2011 18:36
Existuje ještě jeden pohled

Pes přece není něčí hobby, něčí letadýlko nebo čtyřkolka. Pes je bytost, živý tvor, který cítí, miluje svobodu, raduje se ze života, bývá smutný, mívá strach. My, lidé jsme ho před staletími vytrhli z jeho prostředí, my jsme ho zmrzačili na těle i na duši tak, že mnozí jedinci nejsou schopní samostatného života. My jsme ho učili hlídat stáda a domy, lovit a bojovat. My jsme ho učili vyhledávat zraněné, vyhledávat zločince, pomáhat i zabíjet.

Víme, jak to říká Malý princ: stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jo, nepřipoutala jsem je přímo já, nebo přímo vy, byli to naši předkové, kteří využívali pomoci psa. A co teď s ním? I kdyby se pes chtěl vrátit do přírody, i kdyby v ní uměl přežít, my mu to nedovolíme - zastřelí ho první myslivec.  Zkusit žít samostatně v blízkosti lidí mu taky nedovolíme - okamžitě někdo zavolá policii, psa odchytí a zavře do útulku.

Tomu zvířeti my, lidé upíráme právo na legální existenci!!

0 0
možnosti
AS

viveka

27. 1. 2011 18:37
Re: Existuje ještě jeden pohled

Jediná možnost, jak pes může žít, je mít svého člověka, který mu poskytne ochranu a uchrání ho před střelou myslivce, před mřížemi útulku, před pohodným (nevěřím, že neexistují).

My za něj máme zodpovědnost po všech těch staletích, kdy nám věrně sloužil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer