Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

0xf

22. 11. 2010 10:50
jj

krma... vyrustal jsem v te dobe taky a za zadnou cenu bych se do te doby nechtel vratit... byl jsem jen trosku odbojnejsi povaha.. takze pamatuju na ty samotky na pionyru za dlouhe vlasy a iron maiden ci velvet underground. Pamatuju na to kadrovani na zs kdo dostane podpis a bude moct na gympl a kdo je vhodny tak leda na instalatera. Pamatuju jak se vsude kradlo a podvadelo u duvernice to zacinalo a v zavode to koncilo. Pamatuju na ty vymetene kramy a jak rodice tajne chodili zadem aby meli televizi. Pamatuju na ty rozbite fasady zasedle fasady ktere kazdemu byly jedno protoze to bylo vsech. Pamatuju jak bombony s ddr byli znamkou luxsu. Pamtuju na smelinare postavajici pred tuzexem, a pamatuju i na to ze kdyby nasim nevypomahali rodice tak by diky tomu jak mohutne vydelavali (delnik,prodavacka) asi hlodali steny druzstevniho bytu ktery nikdo nechtel neb teklo,tece a bude tect ze strechy... krasa diky nechci...

0 0
možnosti
K

kladivar2

22. 11. 2010 11:06
Re: jj

zajimavy delnik a prodavacka a nevydelali si na sebe? ja byl taky delnik manzelka na matersky 0,5 a 1,5  roku stary deti a svete div se v ty dobe jsme komlet prestavovali barak vcetne novy strechy. Jo taky jsem se do vecera nezastavi kdyz jsem prisel z prace abych nato nejdriv vydelal. Ale to vasi se zrejme radsi divali na telku ci co ze je museli podporovat rodice. Nejak nechapu.

Nevidim v tom dnes rozdil, kdo dnes odflaka ve fabrice na prodejne 8 hodin ma taky problemy se slusnym bydlenim. O dalsich vecech jako dovolena za 100 tisic nemluve. Budto tvrde makas a mas a nebo ne a zivoris. To plati vsude a v jakykoliv dobe.

0 0
možnosti
S

stedrik

22. 11. 2010 7:58
kdo se měl dobře za komoušů

nechť se přihlásí

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

22. 11. 2010 9:12
Re: kdo se měl dobře za komoušů

když ono to "dobře" má často u různých lidí různý význam

0 0
možnosti
K

Kidkid

22. 11. 2010 7:31
Mně se po socialismu docela stýská

na ulicích byl pořádek, nepovalovali se na nich žebráci a nemakačenkové, do cizích objektů nelezli sqoteři, nebyly bezdomovci obtěžující lidi na ulici a válející se po zastávkách, mohl jsem v noci jít domů pěšky, mohl jsem si hezky zanadávat a bylo proti komu a nemusilo se to měnit každé volby.

Vy vidíte jenom to špatné, tu ideologii. A třeba píšete o nasazování plynových masek. A je Vám známo, že mnohdy zachránily děti při chemické havárii? Nejednalo se o nic světoborného, ale převržený náklad čpavku.

Je to nakonec Váš názor, já jsem starší než Vy a tak vidím to co je špatného nyní. A fronty na ledacos mi nevadily, alespoň byla pak radost, že jsem něco koupil. Dneska je všeho dost a zase na ty výrobky nemáme peníze.

A že se všude dávalo "socialistické všimné"? No a jak je to dneska? Teď se tomu říká úplatky a korupce. A co je na tom jiného?

Všichni jsme čekali, že budeme svobodní, ale nakonec ta svoboda je jen pofidérní. To to klidně mohlo zůstat tak jak to bylo.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

22. 11. 2010 7:37
Re: Mně se po socialismu docela stýská

Mě se sice nestýská,ale dávám karmu za váš příspěvek,to bylo od srdce R^

0 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

21. 11. 2010 23:55
A na body vyhrává:

Gotterová

0 0
možnosti
MK

sarumánek

21. 11. 2010 23:03
k čemu ta agresivita?

Hlavně ta poslední věta je parádní - "A kdo tvrdí opak, je buď hlupák, nebo trpí ztrátou paměti". Pokud si ze svého mládí pamatujete jen fronty, úplatky a podobně je mi vás líto. Já si pamatuju večery u ohně s kytarou a zpěvem Kryla, spoustu skvělých čundrů se skvělými kamarády a hlavně to, že jsme si byli všichni tak nějak blíž. Podívejte se znovu třeba na Vesničko má, středisková nebo Na samotě u lesa. To není žádná vylhaná propaganda, to je záznam, jak se tenkrát žilo. Svým způsobem se tenkrát zastavil čas, nebylo se za čím honit. Jasně - byl jsem svého času jednou nohou v kriminále za roznášení nějakých letáků a práci na samizdatové literatuře, nicméně vás milá dámo mohu ujistit, že na ty časy vzpomínám opravdu velmi rád. Dnešní doba přijde mi mnohem povrchnější, i kdybyste si jezdila do Alp pětkrát do roka, vykřikovala si beztrestně jakákoliv moudra na náměstích a mandarinky bez fronty si dopřávala každý den.

0 0
možnosti
TR

TeRko

22. 11. 2010 0:34
Re: k čemu ta agresivita?

Ale já na tu dobu, pokud se týká mého soukromého života a mých kamarádů, taky vzpomínám rád. Ale současně jsem si uvědomoval, v jakém marasu žiju, a jsem vděčný za rok 1989. Nevidím v tom rozpor. Dnešní doba je taková, jakou ji děláme my. A pokud máte méně kamarádů než tehdy, hledejte chybu u sebe. U mě se nic nezměnilo, mám stále své kamarády, a představte si, našel jsem i nové!

0 0
možnosti
FS

ministr zemětřesení

21. 11. 2010 22:15
nelhat a nekrást

Článek je eufeministicky řečeno s Klausem, úsměvný. Není pravda co je v něm uvedeno. Paní byla tak mladá, tehdy, že po dvacetiletém ideologickém masírování věří tomu co píše. Holt je ještě na pohádky. A dokonce jim věří. A prej už je to velká holka! No tě bůh. Jenže lhát, lhát se nemá.

0 0
možnosti
TR

TeRko

22. 11. 2010 0:25
Re: nelhat a nekrást

Jsem o dost starší, než autorka, ale nevšiml jsem si, že by lhala. Je pravda, co je v něm uvedeno. Ministr zemětřesení prožil tu dobu asi na Marsu.

0 0
možnosti
ES

evas

21. 11. 2010 22:06
pripominani

Mam nejradeji, kdyz o dobe minule zasvecene mluvi a pisi lide, kterym bylo UZ 18.Vzdyt ti vsechno znaji a prozili a zazili.Ne vsechno bylo nejhorsi a myslim, ze i ty fronty byly k necemu dobre.Treba by se pak nevyhazovalo tolik jidla a ovoce jako ted.

0 0
možnosti
TR

TeRko

22. 11. 2010 0:38
Re: pripominani

Někdy je lepší, když rozumně reagují mladí lidé, než když reagují hloupě lidé starší. Jak se to zřejmě stalo v tomhle příspěvku.

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

21. 11. 2010 10:01
Pripominani

Pani jarinka je jasnym prikladem, proc je potreba nasim detem pripominat jaka ta doba skutecne byla. Ty desitky tisic lidi v uranovych dolech, tisice sikanovanych, statisice, kterym byla znicena kariera,bylo to koncentrovane zlo a UZ NIKDY ZNOVU.

0 0
možnosti

jarinka

21. 11. 2010 11:08
Re: Pripominani

R^ Stovky statisíců! Nejen dětem, ale i vnukům. Někteří už máme svůj věk. A díky za to oslovení, čekala jsem nadávku. :-)

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

20. 11. 2010 23:36
Re: pohled z jineho uhlu

A to má být co?

0 0
možnosti

jrc

20. 11. 2010 19:30
Markétko, mám z vás radost !

Takový hezký a pochvalný článek tady chyběl. Přímo pro radost a dobrou náladu. Za to by jste měla dostat puget.

Škoda, že vidíte jen kolem sebe a nevíte z čeho se to blaho financuje. Možná by jste se měla podívat na

www. verejnydluh.cz

Pak o tom přemýšlejte. To tady před rokem 1989 nebylo. Budou to muset platit i vaše děti!

Ale v tom šikanování lidí ve starém režimu máte plnou pravdu - zkrátka komunismus!

0 0
možnosti
DC

Daniel Ch

20. 11. 2010 21:39
Re: Markétko, mám z vás radost !

Jen poznámka. Nejen veřejný dluh ale dluží i firmy a nesmíme zapomenout ani na domácnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7773x
Jako překladatelka denně převádím myšlenky jiných lidí, tak mám občas chuť napsat něco sama. Snad vás moje slova pobaví, dojmou nebo přivedou k zamyšlení.

Seznam rubrik