Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin Pastyřík

21. 10. 2010 19:07
Názor

Nikomu neberu jeho víru či vyznání, ale islám zde v Evropě prostě doma není. Pár řádek Koránu jsem četl a můžu Vám říci, že se mi takový "návod" (či jak to nazvat) rozhodně moc nelíbí. Můj názor je, že muslimové (a nejen oni) jsou zde na navštěvě a dle toho by se také měli chovat. Momentálně má spousta lidí Vašeho vyznání stejný způsob života asi jako filcka, omlouvám se, ale tak to vidím.

Chtěli byste být tolerování, to by Vás ale někdo musel naučit tolerovat ostatní.

Přeji pěkný den

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

21. 10. 2010 19:01
Dámy v šátcích a v kloboucích

Já se tomu divím - taky si někdy vážu šátek, když je venku velká zima a nebo když prší, aby mi nenavhly vlasy. Je spousta modelů, jak můžeme vázat šátky jako modní doplňky ke stylovým šatům. Nechápu, proč se tady pořád bavit o šátcích a neustále o tom meditovat. Noste si co chcete, slečno, ale pokud tím provokujete, pak se nedivte, že vám budou lidé ubližovat.

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

21. 10. 2010 19:38
Re: Dámy v šátcích a v kloboucích

R^

0 0
možnosti
LHV

Lord Havelock Vetinari

21. 10. 2010 18:53
Kouření prý krákorán nedovoluje

a přesto hodně muslimů kouří jak fábriky. To asi znamená, že vám je ten alláh spíše pro legraci- alláh přeci ve tmě nebo do auta nevidí... Když je něco harám, tak je to harám pro všechny muslimy. Pro Vás taky, Nastěnko.

0 0
možnosti
D

dampfer

21. 10. 2010 18:23
Poradil bych

vraťte se do islámské země a budete mít klid a budete žít v pořádku.  Nevnucujte evropským lidem své úchylné zvyky--- vy se musíte nám přizpůsobit a nenuťte nás-- se přizpůsobovat vám-!!! Vy jste zde trpěnými hosty--- my jsme zde doma-- jste způsobilá to vůbec pochopit ? V islámské zemi má civilizovaný člověk velký problém se dočkat druhého dne, mnohdy se ho nedočká, je buď zabit nebo odvlečen do zajetí. A pod těmi hadry se také pravidelně ukrývají nálože a denně umírají zcela nevinní lidé. Že máte drzost kecat lži a hlásat nesmysly bez ladu a skladu.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

21. 10. 2010 19:11
Proč by se nám měli přizpůsobit?

Pokud nenutí zahalovat mě tak ať si chodí v čem chtějí. Přijde mi to normální. Tolerance je to, co dělá evropskou civilizaci silnou.

To že se v je islámské zemi problém se dočkat druhého dne je hodně paranoidní tvrzení. Byl jste vůbec v některé z těch zemí. Já oproti vám tvrdím, že je tam výrazně bezpečněji než u nás (neříkám ale, že bych tenhle způsob bezpečnosti chtěl importovat do Evropy).

0 0
možnosti
D

duhacenzor

21. 10. 2010 18:15
Autorko, zaprvé zahalená žena

patří do Teheránu a ne do Evropy již tisíciletí, u sebe doma ať se muslimky zahalují jak chtějí, v cizí zemi nechť respektují místní zvyk, pokud přijdeš do Teheránu, taky tě zahalí, tam právem jsou tam doma, zde nikoli.

2. "evropští" muslimové - viz jejich požadavek ve Francií - ovšem ale chtějí, aby se zahalovaly VŠECHNY ženy, tedy i nemuslimky, muslimové se prý nezahalováním nemuslimek cítí "diskriminováni" - jen důvod, aby si sesbírali svých pět Koránů a táhli zpět, odkud přismrádli, povinnou státní ideologií v podobě komunismu už jsme tu měli, její reinkarnované varianty v podobě islámu netřeba. Šibenic na tomto kontinentě již bylo dost.

0 0
možnosti
A

aisha

21. 10. 2010 21:11
Re: Autorko, zaprvé zahalená žena

i tady bylo ještě poměrně nedávno zakrytí vlasů šátkem praktikován. Takže jakýpak cizí zvyk :-).

0 0
možnosti
LM

biggles

21. 10. 2010 18:09
Ach jo

To je zase nalháno a napřekrucováno. Ponižující zahalování obličeje přikazované středověkým náboženským přežitkem, je vydáváno pomalu za výsadu a projev svobody. ;-D ;-D

Navíc do toho plete autor článku šátky či oděvy zahalující křivky postavy, což je (nepochybně záměrně), zcela mimo mísu.

Proč si té svobody zahalovat obličej neužívají i muži (a to bez ohledu na své vyznání)?

Pokud tento článek napsala žena, (o čemž pochybuji), měla by se zamyslet, jestli jí náhodou někdo důkladně nevymyl mozek... 

0 0
možnosti
DH

malý david

21. 10. 2010 18:07
rozhodně je lepší pohled

na upravené vlasy,pěkné šaty ,nohy a vůbec na celou ženu než na nějakou černou jarmaru.

0 0
možnosti
I

ironstat

21. 10. 2010 18:03
mimo

Vy jste asi úplně a ne jen trochu mimo

neberu Vám Vaše názory, ale nebylo by lepší si je nechat pro sebe???

0 0
možnosti
CVŠ

cyankáli v šampaňském

21. 10. 2010 18:02
no, to je těžké

myslím, že šátek jako takový většině lidí nevadí. Na druhou stranu to působí trochu jako póza, takový trochu jiný druh pankáče. Prostě na sebe ten člověk upozorňuje "koukejte, já jsem jiný než ostatní, vyčuhuji z davu" . Aspoň tady v ČR. Pokud jde o zahalování tváře, přesněji řečeno o jeho zakazování, přijde to mi to na jednu stranu populistické ale na druhou stranu, minimálně na úřadech, v bankách apod. je to správné, mě osobně by se moc nelíbilo mluvit s někým koho pořádně nevidím. Stejně tak mě štvou typy, co si nesundaj sluneční brejle, když s někým mluví.

0 0
možnosti
I

ivko12

21. 10. 2010 18:02
Quatsch !

Desne keci ! ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3864x
Bohémská umělkyně, operní pěvkyně, tantrička (levé ruky), masérka a feministka.

Bohemian artist, opera singer, (left hand) tantric teacher, massage therapist and feminist.