Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

echo.3

12. 8. 2010 20:24
Bolševik nikdy nespí

jak říká jeden můj kolega a já to také tak vidím. Účast na této diskusi to jen potvrzuje.

Z takových, jako byli Mašínové a další odvážní, mají stále panický strach. Jen je nechejme, ať se bojí.

:-)

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

12. 8. 2010 21:43
Re: Bolševik nikdy nespí

Tady je vydět vaše hloupost - vy se zase bojte skupiny Baader-Meinhof. Uvědomte si, že když jedna skupina vezme zbraně do ruky a začne vraždit svoje politické odpůrce tak nemůžete čekat, že budou sedět z rukama v klíně. Máme demokracii kde se rozhoduje volbami tak přestante strašit násilím.

0 0
možnosti
S

sůva

12. 8. 2010 18:21
Bestiálně zavražděný Heidrychův řidič ,

bezcitně podříznutí esesáci při útěku vězňů u Buchenwaldu -asi tak si to autor představuje - prostě utíkali z komunistického lágru ,kde se autor zrovna narodil a jistě režimu sloužil , a každá chyba při tomto útěku by znamenala smrt pro utíkající , to je celé. Postřílené děti a rodiny a mladí umírající v drátech nabitých elektřinou u nás a v NDR při snaze dostat se na svobodu na západ nějak autorovi nevadí.

0 0
možnosti

ellukas

12. 8. 2010 19:44
Re: Bestiálně zavražděný Heidrychův řidič ,

Pletete páté přes deváté, dáváte dohromady věci, které spolu vůbec nesouvisíí.

Ty Mašíny nikdo nezavřel, mohli si dát žádost o vystěhování. Maminka komunistka, otec padlý odbojář, nebyl důvod, proč by se nemohli vystěhovat třeba mezi tučňáky.

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

12. 8. 2010 15:09
1. Serióznast pramene pokulhává

Co víme o autorovi ? Nic moc. Na internetu také skoro nic.

A na blogu  iDnes ?.....O autorovi: 

"Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí8-o, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde".....

Rubriky:  osobní 0,  nezařazené 11, (publikováno od 11.září 2009) - počet článků: září 2, říjen 1, lispopad 3,....(2010) leden 1, únor 2,.....(pak dlouho nic)....červen 1...(chvíli zase nic)........a pak "čerte kropáč!", a je to tady !  Je 6.srpna a věhlasný publicista a novinář V.K. všem sděluje, jak právě on poznal M.Paumera a jak si spolu pěkně poklábosili. Nějaký svědek rozhovoru ?......

A zde pan Paumer našemu novináři vykecal úplně všechno, dokonce i to, co asi sám ani nevěděl. A kde náš pramen V.K. sklídil netušený úspěch ? Chcete hádat ?  Ano, právě u těch mladých, nadějných "soudruhů"......

0 0
možnosti
GZRK

Goro z rodu Kishu

12. 8. 2010 14:43
Proč o tom autor píše ?

Když už se k tomu Paumer nemůže vyjádřit :-P Ubohé. Proč to autor nepublikoval ihned po rozhovoru ?

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

12. 8. 2010 15:18
Re: Proč o tom autor píše ?

No, schovával si to až na teď. Čekal, až přijde ta pravá chvíle a udeřil tak nějak "zleva".:-/

0 0
možnosti
I

informace

12. 8. 2010 13:09
svědomí vrahů

článek je zajímavý a zcela splnil účel...jeho cílem bylo odhalit jak M. Paumer nahlíží na své skutky  po mnohaletém odstupu..dozvěděli jsme se okorát to že nelituje jediného života a měli jich těch zatracených komunistů pozabíjet více, tohle vyplývá ze všech zdrojů i z knih, ve kterých se mašínové obhajují a stávají se hrdiny v očích sama sebe, aby odůvodnili  vraždy pro zbraně a pro peníze.Normální člověk když na konci života bilancuje, hodnotí i své skutky se zamyslí i nad tím co se mohlo povést lépe. Jen člověk velmi urputný a nelidský  se nepokoří ani před smrtí , nedosáhne smíru s svým svědomím. Hanba je že tahle kauza byla politicky zneužita dnešní vládou. Rv

0 0
možnosti
I

informace

12. 8. 2010 13:42
Re: svědomí vrahů

Ta beseda byla dramatická, M. Paumer hodně podrážděný přítomností komunistů (nebylo to jako beseda,  když se chlubí před žáčky)  Pak opovídal novináři na osobně motivované dotazy. Je to známka jaký skutečně byl pěšák  Paumer - potažmo stále jsou Mašínové..........i vrah má mít svědomí!

0 0
možnosti
Š

Šány

12. 8. 2010 10:39
Mašínové a spol.

Propagace zločinu je i u nás trestná.

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 001

12. 8. 2010 10:42
Re: Mašínové a spol.

Přesně

Komouši by měli stáhnou ocas a před Mašínama salutovat

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

12. 8. 2010 9:25
Serioznost pramene

Napise-li prakticky neznamy clovek k aktualnimu tematu cernobile cernobile ladeny clanek opatreny neprustrelnymi (alespon ted po smrti pana Paunera) argumenty, je nanejvys smysluplne overit si serioznost takoveho pramene. V pripade bloggeru je nejsnazsi metoda precist si jejich predesle prace. Delam to pravidelne a doporucuji vsem, kteri skoci na jakykoliv spek v podobe neprustrelnych (a tezko dokazatelnych) pravd. V aktualnim pripade byl muj dojem prinejmensi rozpacity. Dva po sobe nasledujici blogy na stejne tema (nejaka prirodni kosmetika), z nichz jeden byl 100% pro a druhy 100% proti, jsou dostatecnym varovanim. Jak rika pan Kvasnicka, jen imbecilove nemeni nazory, ale mne stejne zarazeji ta procenta. Doufam si doplnit pouceni o imbecilech pana Kvasnicky: jen imbecilove jsou si vzdy jisti na 100 procent a je jim jedno, na kterou stranu. Tim nechci tvrdit, ze autor blogu je  n u t n e  imbecil, ale doporucuji brat jeho 100% s rezervou.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

12. 8. 2010 9:32
Re: Serioznost pramene

K samotnemu tematu: lide, kteri neprozili valku jinak nez v televizi, by se meli zdrzet kategorickych usudku nad jejich obetmi. Spravne, obetmi, nebot kazdy ucastnik valky je jeji obeti.  A to nejdulezitejsi: komuniste by meli pouze mlcet a kazdy den se modlit za odpusteni napachanych zlocinu.

0 0
možnosti
C

Camino

12. 8. 2010 8:24
Sorry, uz tady stepujete mooooc dlouho,

zni to krasne, pokud Vam to nekdo uveri. Staci. Zavrete to, nikoho uz to nezajima;-O

0 0
možnosti
OU

12. 8. 2010 9:27
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
C

chiiara

12. 8. 2010 2:14
jak jsem poznal paumera já

http://bojovnici.cz/?page=clanek&idc=38

0 0
možnosti
H

hele77

11. 8. 2010 19:40
Zajímavé že jinde na otázku o lítosti mluvil Paumer

zcela jinak, naprosto kultivovaně a racionálně, žádná žluč nebo touha zabíjet jen tak pro potěšení. Cituji z HN

  

My jsme chtěli bojovat proti komunismu. A k tomu, pokud jsme chtěli opravdu něco dělat, jsme potřebovali zbraně. A jak se k nim dostat? To jsme znali z války. Ale když ukradnete armádě nebo policii zbraně, tak nemůžete držet nějaké rukojmí, protože ti by vás nakonec prozradili, a neměl byste nic. Tomuhle plno lidí nechce rozumět. Proto ti policisté a pokladník museli zemřít.

Kdyby tehdy nezemřeli oni, tak bych tady dnes neseděl. Znal byste náš příběh jenom z Třiceti případů majora Zemana. My jsme rozhodně třídní boj nevyhlásili, ten vyhlásili komunisté. A ti také popravovali, zavírali, pořádali monstrprocesy. Nejvíc nás tehdy rozčílila poprava generála Píky a Milady Horákové. Tohle se ženským nedělá... Když někdo vyhlásí třídní boj, tak co máte dělat? Házet po něm švestkové knedlíky? I proto jsme po útěku do Západního Berlína vstoupili do americké armády.

0 0
možnosti
VP

Xantipa

11. 8. 2010 19:46
Re: Zajímavé že jinde na otázku o lítosti mluvil Paumer

Doslovný přepis besedy s M. Paumerem, 27.3. 2008

"Rozhodli jsme se po r. 49, že něco začneme dělat. Roznášet letáky nemělo význam, protože jen za to byl trest deset let.... Tak lepší bylo začít s něčím více výrazným, třeba někoho zastřelit. A když vás chytnou, tak ta druhá strana je o jednoho člověka, o jednoho komunistu slabší.V našem případě nepřítel byli tito dva policisté. Nezapomeňte, že do toho šli dobrovolně. Přísahali, že do poslední kapky krve budou bránit socialistický režim.....

Veřejné slyšení Výboru pro vědu vzdělávání a kulturu, 16.6.2004

Dobrý den, já jsem Milan Paumer a jsem celoživotní přítel bratrů Mašínových. V první řadě bych tady rád opravil výrok pana Rakušana. Ten policista v Čelákovicích nebyl svázaný, a tomu věřte, protože já jsem tam byl....

Miroslav Kačor, Svědomí hrdinů str. 59., str. 67

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky