Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
XX

pivak

13. 8. 2010 15:20
Na 200m pistoli

Kdyz se schovavaji v lese, obkliceni nekolika tisici policisty a vojaky, na sebe budou upozornovat nejistou ranou z pistole na 200m.

0 0
možnosti
VP

Xantipa

13. 8. 2010 17:39
Re: Na 200m pistoli

To bylo 10. října, kdy na upozornění policie z Luckau, kde si pětice podezřelých mužů kupovala jízdenky do Uckro, je očekávala tříčlenná hlídka, která je chtěla kontrolovat. Tehdy zastřelili Hermanna Gruminniho, který stál u podchodu trati, pak dva VoPo těžce postřelili, jeden z nich, Hans Hoffman později také zemřel. Při střelbě byl zraněn Janata a zatčen. 16.října zastřelil C.Mašín ze zálohy komisaře nadstržm. Heinze Sunkela. 17.10. zastřelil C.Mašín ze zálohy komisaře Martina Lehmanna. Je zatčen Václav Švéda. Až potom po nich šla armáda téměř 20 000 mužů.

0 0
možnosti
P

petanxep

13. 8. 2010 15:07
Čtivé, ale demagogické

Článek je výborně napsaný, ale nelze si nevšimnout faktických nepřesností- záměna Koreje a Vietnamu, věta o tom, že "byli tehdy šťastní, protože mohli zabíjet komunisty" odporuje faktu, že pouze hájili linii příměří apod. Chápu, že podřezání bezbraného člověka je ošklivá věc, na druhé straně si myslím, že by si měl každý uvědomit, že s ním nebohým mužem nemohli nic jiného udělat. Bylo jich pět a na braní válečných zajatců (nebo páchání atentátů na důležité představitele režimu) by potřebovali zázemí. Odbojáři proti nacistům nebo vojáci v první linii se chovali stejně, je to sice kruté, nemyslím si však, že by byli vrahové. Bojovali proti zlu a ať chtěli nebo ne, museli zabíjet jeho nevinné pěšáky.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

13. 8. 2010 15:38
Re: Čtivé, ale demagogické

Tvrdit, že na atentát na nějakého vysoce postaveného pracovníka neměli zázemí je blbost. Měli určitě lepší zázemí než Gabčík s Kubišem, kteří skákali do protektorátu jen se seznamem potencionálních kontaktů, kde mnoho lidí už nebylo na svobodě a loajalita mnoha byla nejistá. Také přesuny po republice byli v roce 53 mnohem méně nebezpečné než za protektorátu kde byli kontroly mnohem častější(také to jejich přesuny dokazují). Po přepadení četnické stanice byli vybaveni i samopaly (tzn. stejně jako skupina Antropoid jen mnohem vyšší kvality). Zůstavá otázkou proč zůstali pouze u klukovin(zapalování stohů) a kriminálních činů (kradení výplat) a nepokusili skutečně udělat nějaký politický akt s pozitivním dopadem na veřejné mínění. Ve všech výpovědích neustále tvrdí, že ukradení výplat byla příprava k další odbojové činnosti(tedy prostředek ne cíl), ale oni ty peníze utratili za osobní věci a pak utekli. Jejich činnost se pak těžko hodnotí jako odbojová, když zůstalo pouze u

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

13. 8. 2010 12:14
čas ukáže...

Zatím se nikdo nezabýval opravdu zjišťováním a ověřováním skupiny bří.Mašínů.Teprve čas a seriózní průzkum odhalí co vše udělali a s jakých pohnutek.Nicméně i já se přikláním prozatím k pohledu autora článku a za hrdiny je nepokládám.Nezdá se mi ani že bojovali za svobodu této země a proti komunismu.Bojovali za sebe a své blaho.Být to jinak snažili by se s USA nějakým způsobem dál bojovat byť třeba jen propagandou.Je mnoho statečnějších co bojovali a trpěli za minulého režimu a přitom nezabili ani jednoho člověka a udělali pro tuto zemi víc. 

0 0
možnosti
EK

Deleter

13. 8. 2010 10:04
Za protektorátu

by byl považován za odbojáře člověk, který zastřelí českého člověka s transportem peněz, které následně utratí pro vlastní osobní potřebu? Asi ne.

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

13. 8. 2010 8:21
...

Mašínové a jejich skupina byli asi takoví "bojovnící proti komunismu", jako byli bankovní lupiči v USA, kteří se chtěli prostřílet do mexika, "bojovníky proti kapitalismu"

0 0
možnosti
PZ

0xf

13. 8. 2010 9:26
Re: ...

ano s jedinym rozdilem e USA je demokraticka a ne totalitni zeme ;-) ale to vam tak nejak uniklo

0 0
možnosti
C

Camino

13. 8. 2010 4:58
Energizer® Rechargeable Batteries and Chargers

a neodejde a neodejde. Myslim autor.Rv

0 0
možnosti
A

avatar3

13. 8. 2010 4:00
Ptám se na jediné. Co je podříznutí hrdla člověka, který je

svázaný, nedobrovolně zfetovaný a nemůže se nijak bránit, při tom není žádný komunista?

0 0
možnosti
W

wiki5.5

13. 8. 2010 7:24
Re: Ptám se na jediné. Co je podříznutí hrdla člověka, který je

collateral damage

0 0
možnosti
V

Viki115

13. 8. 2010 1:47
Nerozhodl jsem se

Až dosud jsem činy pana Paumera a bratří Mašínů obdivoval. Článek pana Klapala mě poněkud odzbrojil. Četl jsem pro zajímavost i některé jeho další články. Působí na mě dojmem člověka co se rád zastane lidí co nemají moc a ani peníze. Nic proti tomu.

Možná také nemá rád hrdiny. Což Milan Paumer bezesporu je. Ať už kladný či záporný.

Nevolím komunisty ani nezastávám levicové postoje, ale po svědectví činů bratrů Mašínů se budu pídit. Abych se mohl rozhodnout.

0 0
možnosti
F

FiS95

13. 8. 2010 2:11
Re: Nerozhodl jsem se

Pokud chcete, mám k dispozici ověřené svědectví Milana Paumera, které mimo jiné dokazuje, že se pan Humanista mílí. Kdyby se setkal s Paumerem, nemohl by mít v článku takové faktické chyby. Milan Paumer poskytl své svědectví jednomu z mála časopisů, který má odvahu být na jeho straně. Časopis Zbraně a Náboje bohužel článek ve svém internetovém archivu nemá, ale mohu jej oskenovat a zaslat na email. 3 a půl roku po vydání se již tato čísla nedají koupit, takže po nich ani nepátrejte.

0 0
možnosti
K

kuba78

12. 8. 2010 23:18
vazeny autore,

ja vam proste neverim. snad je to styl toho clanku, kdy se na zacatku snazite navodit dojem nezucastneneho pozorovatele a pak sklouznete z jednoduche rovnici paumer=vrah. snad jsou to nepresnosti, prekroucena fakta nebo nektere drobne lzi ktere vydavate za fakta. proste vam neverim ze to tak bylo a ze to rekl.

nejsem obdivovatel masinu, nepovazuji je za hrdiny pokud zaroven nazyvam hrdinou jejich otce. ale jsem dalek snadneho komunistickeho odsouzeni masin=vrah.

0 0
možnosti
EK

Deleter

12. 8. 2010 23:30
Re: vazeny autore,

Vražda je zločin poměrně jednoduše definovaný i nekomunistických zemích.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

12. 8. 2010 21:38
Nahrávka

Myslím, že jediná možnost jak autor může okázat pravdivost totho článku je zveřejnit nahrávku z toho rozhovoru. Já jsem slyšel několik rozhovorů jak s Mašíny tak s Paumerem a musím přiznat, že se podobným způsobem zkutečně vyjadřovali. Pamatuji si jeden rozhovor v rádiu kde Paumer řekl, že zastřelený (použil slovo zparchantělí nebo tak nějak) pokladník si za to mohl sám. Což v případě toho, že pokladník plnil svou povinost a bránil peníze před lupiči (určitě se mu neidentifikovali jako obojáři) zní opravdu cynicky. Další argument u podříznutého strážníka byl, že se Mašín učil podřezávat lidi takže to dobře uměl tak to bylo v pořádku!!!!!! I když tady akademicky psycholog big_empty tvdil, že rozhovor není autentický tak mě to naprosto zapadá do jejich stylu vyjadřování jak ho znám z těch debat, ale opravdu by to chtělo tu nahrávku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky