Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zwiad

3. 8. 2010 18:21
Pardon, ale

co je to KPC/KCP? Myslíte Pakul?

0 0
možnosti
AV

ja_je_nekdo_jiny

3. 8. 2010 18:20
Kaplický projektoval knihovnu tak,

aby stála na Letné, nikoliv na místě Pakulu. S nápadem umístit šedesát metrů vysokou knihovnu na Pankrác, do těsného sousedství velkých hotelů a blízkosti Vyšehradu by možná vůbec nesouhlasil.

A kde berou fanatičtí zastánci a propagátoři knihovny jistotu, že by bylo možné knihovnu po smrti Kaplického realizovat tak, jak on si představoval...? Vždyť neexistují žádné přesné výkresy, rozpočty, konkrétní technická řešení. Projekt zůstal ve fázi modýlku a náčrtů, k realizaci je to ještě dlouhá cesta a Kaplický, na jehož zkušenosti se dalo snad spolehnout,  to už neudělá.

0 0
možnosti
DS

DanSed

3. 8. 2010 17:59
Připadá mi to jako pitomost

Bourat poměrně novou stavbu a místo ní stavět něco dalšího je hodně zvláštní uvažování. Pokud nedokážou politici zabránit rozkrádání veřejných prostředků tak, aby bylo na nadčasové stavby, neměli by mít ani pomyšlení si takové pomníky stavět. A stavět takto náročnou stavbu na dluh a čekat, že přinese zisk, mi přijde velmi nefér vůči příští generaci.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

3. 8. 2010 17:55
Inocenc Kulisek v sukni

Nevim, proc mi zrovna postava pokrokoveho ucitele Inocence Kulíška pripomina pomerne atraktivni zenu, ktere zajiste nepachne z ust, alespon ne v zakladnim slova smyslu. Nejspis je to tim, ze problem Kaplickeho knihovny je jeste zpolitizovanejsi, nez vystavba verejneho zachodku pro muze v proslule vesnici v kraji Beaujolais. Postavicek angazovanych v tamnim sporu o pisoar bylo hodne, ale pouze Inocenc Kulíšek byl  nejaktivistictejsi (a taky nejomezenejsi) ze vsech zucastnenych. Boj o osud zachodku ve Zvonokosech se nakonec neobesel bez obeti na zivotech a zasahu armady. To by nam melo byt vystrahou.

0 0
možnosti
MV

mak63

3. 8. 2010 15:00
politik

Vazena pani Reedova, politik by mel pracovat predevsim pro lidi, vy - jak se mi z vasich aktivit zda - pracujete predevsim pro sebe. A to je ten problem. Najdete reseni pro lidi v krizi, pro svobodne matky vnouzi, pro invalidni spoluobcany, ziskavejte vice penez od developeru za mestske pozemky, nechte lidem v novem sidlisti u Metropole postavit prechody pro chodce a semafory, atd atd.... Jsem velkym priznivcem realizaci knihovny podle navrhu pana Kaplickeho, ale opravdove a ryzi tema knihovna by pro politika byt nemela. Jevi se mi to spise jako tema populisticke - hlavne par mesicu pred podzimnimi volbami.

0 0
možnosti
T

toad

3. 8. 2010 15:16
Re: politik

R^ reedova Rv

0 0
možnosti

lost

3. 8. 2010 14:27
mám už zmatek v tom, koho reprezentujete

... ale blob na LETNÉ je dobrý projekt .

0 0
možnosti
T

Tecumtha

3. 8. 2010 14:26
Tak jsem si myslel, že angažmá paní Reedové

na Pražském magistrátě případně její zvolení primátorkou by mohlo být přínosem ..... po přečtení článku  ...... óóóó jak krutě jsem se mýlil. Racionalita opět pláče.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 8. 2010 14:36
Re: Tak jsem si myslel, že angažmá paní Reedové

Bohužel, paní Reedová toho má na triku víc. Na tomto místě, t.j. ve svém blogu, obhajovala rozhodnutí magistrátu ve věci likvidace Masarykova nádraží v Praze a přeměnu daného území na další developerský ráj. Výsledkem budou nové stavby s náročnou dopravní obslužností v cenru a naopak likvidace místa, které by dopravní obslužnost v Praze mohlo alespoň částečně řešit. Jedinou příjezdovou komunikací do těchto míst tedy zůstane pražská magistrála, která je už nyní ve špičkách beznadějně přecpaná.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

3. 8. 2010 13:39
Chrchel nad Prahou je zbytečnost

rozhodně jako knihovna ! Proč tomu tak je najdete vysvětleno dostatečně v tomto článku : http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politici-volicum/170594.aspx

Je velmi trapné, jak se na blobo snaží  "Knížecí družina" a "Véčka" v Praze nahonit politické body :-/Rv

0 0
možnosti
RZD

Rudolf z Deywitz

3. 8. 2010 20:00
Re: Chrchel nad Prahou je zbytečnost

Hehehehehe, Parlamentní listy ;-D

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 8. 2010 13:19
Vážená paní Reedová

1. Národní knihovna má dostatečně reprezentativní budovu v Klementinu po odstěhování technické knihovny (a po příslušných opravách a úpravách).

2. A nepleťte si Národní knihovnu s knihovnou, kam si chodí veřejnost půjčovat beletrii. To co Národní knihovna potřebuje je, úložiště knih a zejména vzácných tisků. Tedy docela účelovou budovu, náležitě technicky vybavenou, někde na okraji města. Současně s tím nutně potřebuje pokračovat v digitalizaci svých fondů, příslušná pracoviště a úložiště dat. Co nejvíce fondů by mělo být přístupných po internetu či na paměťových nosičích.

3. Pan Ježek vyžadoval od vlády bianko šek na stavbu blobu, aniž by on či architekt kaplický byli schopni uvést alespoň odhad rozpočtu této stavby.

4. Zrušit rozhodnutí komise, která měnila pravidla výběrového řízení po jeho uzávěrce, a to ve prospěch jednoho z účastníků, je naprosto v pořádku.

0 0
možnosti