Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

17. 6. 2010 20:50
jen pár postřehů

- cca před 4 roky jsme byli s manželkou na dovolené v Alanyi (Turecko) a zlomila si nohu. Ošetření  v Konakli bylo vynikající - péče 2 lékařů i sestry neměla z hlediska lidského a i zřejmě i medicínského chybu. Přitom nějak Turecko nemusím, ale toto chybu nemělo - bylo to na celkem levné cestovní pojištění, vše zdarma kromě berlí.

Ale i jejich cena byla překvapivě nízká.

-jinak si myslím, že s kvalitou lékařů i sester je to velmi individuální, ale protože už mám hodně za sebou, myslím si, že takový ten lidský přístup se snižuje a ani zvýšení platů tuto stránku lékařské či sesterské práce nezlepší.

0 0
možnosti
P

papaya.

17. 6. 2010 19:22
moc pěkný

karma , pobavilo mě i rozesmutnilo zároveň ...R^;-)

0 0
možnosti
S

solway

17. 6. 2010 15:32
Jsou to " Růžové zahrady "!

Chirirg nepoznal  u  mého syna  zlomeninu  pažní  kosti -  prý  nebyla  na  rtg  moc  zřetelná .  Mojí  vnučce  během  hospitalizace  sestra  zapomínala  podávat  naordinovaná  antibiotika - prý  měla  nějak  moc práce .  To  je  jen  zlomek  mých  zkušeností  s  naším  zdravotnictvím,   které  naše  televizní seriály  tak  Růžově  vykreslují . 

0 0
možnosti
IH

misaviki

17. 6. 2010 15:26
Taky znám

Máme podobnou zkušenost. Sestra spadla a rozrazila si hlavu, byla chvíli i v bezvědomí. V "ordinaci" by kolem ní všichni kmitali, vozili na CT a nevím co. V realitě to bylo zhruba to, co popisujete. Někdo se zdravotníků zastává, že mají málo peněz atd atd atd. Já nevím kolik měli zdravotníci na pohotovosti, kteří ošetřovali moji sestru. Nevím, zda měli málo nebo moc a hlavně, vůbec mě to nezajímá. Kdyby na vás byla sprostá prodavačka v obchodě a špatně vás obsloužila, budete si na ni stěžovat bez ohledu, že maká za minimální mzdu v podmínkách, které by snesl málokdo z nás. Myslím, že zdravotníci u nás jsou jakési božstvo, kterého se nesmí nikdo nijak dotknout a jejich chování by se se zvýšením platu nezměnilo.

0 0
možnosti
B

babka_080

18. 6. 2010 0:09
Re: Taky znám

Děkuji až mě zamrazilo jestli jsme nebyly ve stejné nemocnici .Já jsem s dcerou která plivala krev  znenadání ztrávila 12 hodin v nemocnici slovy  dvanácthodin,Nemohu uvádět ve které to jsem slaboch co?Večer v 10 hod,ji odvezli do nemocnice  od 10 od rána,Je to síla to naše zdravotnictví ale omlouvám se  se všem hodným sestřičkám v nemocnicích,je jich hodně,Na doktory nevěřím jsou otráveni,je jich málo a mají moc papírování.Nejlépe myslím jsou na tom praktičtí.Ti mají své jisté,za vás ,je  jedno jestli tam chodíte nebo ne,ušetří na  všem.pošlou vás jinam aby nazatížili svůj limit,kdepak na krev,rentgen,nebo dražší prášky,kam by přišli ,že?R^hezké čtení.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

17. 6. 2010 14:10
Nic ve zlém...

...ale bez ohledu na Vaše tzv. avizované zkušenosti se záchrankou...měla jste zavolat rychlou, operátorce říct o život ohrožující ztrátě krve a mdlobách ;-) Rychlá Vás totiž nepoveze na pohotovost, ale na nejbližší chirurgii :-) A vy tak nebudete riskovat, naprosto zbytečně riskovat, život svého manžela a naprosto nesmyslný odvoz na pohotovost ;-)

0 0
možnosti
H

Han_Da

17. 6. 2010 14:36
Reakce autorky Re:Nic ve zlém...

Nemám Vám to vůbec za zlé. Naopak. Co navrhujete má jednoznačnou logiku. To by ovšem moje zmíněná zkušenost, o níž se mi nechce podrobně hovořit, nesměla být rázu zoufalého volání "rychlé" při opakované plicní embólií a nepříjemného zdlouhavého vyptávání operátorky - a próč...,  ale rychlá je hlavně pro havárký... a to nemáte autó..., no stejně než k vám dojedém.. Tehdy to bylo jistě na žalobu, ale jak říkám - s bolestí v srdci si člověk nechá líbit ledacos a žádná žaloba život nevrátí. A ještě něco - ta pohotovost byla nejbližší, odsud by vyjela i zmíněná rychlá, přímo v nemocnici a právě v ordinaci chirurgie (ač sloužil asi kdo měl službu). Mějte hezký den a hodně sluníčka :-)

0 0
možnosti
MH

jedovinka

17. 6. 2010 13:50
nezadařilo se

Měla jsem po neděli nastoupit na plánovanou operaci. Věděla jsem, že rekonvalescence bude dlouhá a chtěla jsem si udělat "fóra" na zahradě ve dvoře. Práce mi šla od ruky do té doby, než jsem narazila rukou na "neviditelný" skleněný střep. Žílu na zápěstí našel neomylně, šlachy minul. Na chirurgické pohotovosti ten samý zážitek. Stehy jsem si raději nechala vyndat na oddělení, kde mne operovali.

Ale už jsem domluvená se svým spádovým veterinářem (MVDr), že příští bodnou, tržnou, sečnou ránu mi šije on.

Mimochodem, když už se mnou po operaci "šili všeci čerti", ale k automatu to ještě bylo lán světa, tak mi sestřička sama od sebe a grátis uvařila kafe ze sesterkých zásob. Nějak to poznala, že mám kofeinový absťák.

Ale víkendová chirurgická ambulance... snad raději ani v sebeobraně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik