Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Malicekk

15. 2. 2010 16:09
fakt?

jeste nehoraznejsi nez dramata pana prezidenta Havla? Tak to je u vas co rict;-D;-D

0 0
možnosti
DS

Streit

15. 2. 2010 16:22
Re: fakt?

Extrémy se špatně stupňují. ;-)

0 0
možnosti
DK

Fonon

15. 2. 2010 15:57
skvěle napsáno a vyjádřeno

R^

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

15. 2. 2010 15:39
Dušane

Vždyť ty jsi v podstatě lidumil .Příjemně jsi mne překvapil. Jak můžeš teda mít rád

Klause, který zdá se , opovrhuje morálkou a je prost jakékoli empatie.

Nejvíc mě dojala tak storka , jak na WC při močení do pisoáru, přemlouval Ratha, aby zamezil stávce lékařů.S doktorama jedná jen na WC a veksláky hraje tenis.Borec nakonec.;-D

0 0
možnosti
MP

admiral666

15. 2. 2010 15:47
Re: Dušane

z webu dfens cz, z clanku autora dfens cituji naprosty popis havlem certivikovaneho "kvalitniho cloveka", ktery dostal 5 ehmchrclu z 5: "Student David byl již tehdy progresívní mladý muž. Honosil se dredy, alternativním outfitem a těmi jedině správnými názory. Jeho kádrový profil byl poskvrny prost: lehké drogy, účast v protifašistických demonstracích, povinný pobyt v Artěku, pardon, ve squattu, ekologicky zaměřen. Jedinou nevýhodou, která ho snad mohla v jeho vzdělávání trochu handicapovat, byla absence technického myšlení"

0 0
možnosti
HM

JMNT

15. 2. 2010 14:25
V čem je vaše rozčilení?

   Povězte mi - že vám se jedná pouze o konotace slova "kvalita"? Kdyby jej autor býval nahradil nějakým ekvivalentem, například slovem "gramotný", měl byste s tím stále takový problém? Nemáte snad výhrady vůči deokracii? Nikdy vás nerozčílilo to nezasloužené rovnostářství, které se nám dostává? Nikdy se nerozčilujete, když procházíte ghettem? Nepozastavujete se nad tím, proč ten či onen člověk, který žije na okraji společnosti a parazituje na ní, má od společnosti stejná práva a privilegia, jako vy? Pokud ne, jste obdivuhodný bezmezný idealista.

   Rozmanitost psích ras je způsobena především lidskou touhou po jejich rozmanitosti, pes je produktem šlechtění (tedy lidské genetické manipulace). Rostoucí mobilita lidí všech ras a stírající se předsudky mezi nimi nahrávají tomu, aby za několik desítek generací vznikl "univerzální člověk". Necháte-li psi "ladem" začnou se dříve, či později podobat vlkům. Dodnes jsou geneticky kompatibilní.

0 0
možnosti
DS

Streit

15. 2. 2010 14:43
Re: V čem je vaše rozčilení?

A nemohou náhodou právě ti samozvaní "kvalitní" za systém (třeba politickou korektnost), v níž je možné, že vyrůstají negramotní parazité? Kdybyste se narodil v tomto prostředí, tak nevím, jestli by z vás vyrostl "kvalitní" diskutér.

A mýlíte se i v rom "zvířecím" argumentu. Třeba české krysy, které vypadají úplně stejně jako německé, nemohou spolu už mít mláďata. Má to na svědomí jeden gen (objevil ho Čech). Tím chci říci, že evoluce vůbec nemusí jít cestou stírání rozdílů, jak je teď moderní globalizaci vykládat. 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 2. 2010 14:22
moc nechápu

Proč se upínáte k osobním rovinám diskuse.

Rozdíly mezi lidmi jsou zcela objektivní a nelze je "překřičet" dogmaty o stejnosti.

Je zcela lhostejné jaký pojem použijete. Lidé jsou součástí ekonomického procesu a jejich ekonomická využitelnost je zcela zásadní. Sám jistě posuzujete rozdíly mezi jednotlivými zaměstnanci. Pokud byl současným vývojem stimulován stav, ve kterém jsou někteří lidé "nepoužitelní" je to objektivní problém. Historicku tu už byl. Když máte člověka, který dokáže pouze přenášet věci z místa na místo, snadno ho nahradí auto, jeřáb atd. Strukturální změny jsou rychlejší než lidská adaptabilita. A to je jádro dnešních problémů.

Mějte se.

0 0
možnosti
DS

Streit

15. 2. 2010 14:31
Re: moc nechápu

Ani vy jste nepochopil, že jde o kritéria oné využitelnosti. Až vás vysadí mezi oblíbenými piráty - nic ve zlém - myslíte, že tam budete mezi "kvalitními"?

0 0
možnosti
P

praveverka

15. 2. 2010 14:21
Herbert George Wells - Stroj času

Vědec X vycestoval do budoucnosti. Tam žili na povrchu neschopní lidé jakékoliv fyzické obrany, pod zemí naopak žili silní a agresivní potomci nekvalitních. V noci vylezávali z temných jeskyn, aby lovili potomky kvalitních lidí. Samozřejmě jako součást jídelníčku. Tím chci říct pane Streite, že míchání ras je naopak v přírodě vítáno. Imunita se získává díky mícháním ras ať se Vám to líbí nebo ne. :-)

0 0
možnosti
MP

admiral666

15. 2. 2010 14:18
mluvite mi z duse

opet R^

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

15. 2. 2010 14:13
No...

Je to jistě fajn humanisticky rovnostářský text, ale evoluce bohudík rovnost nezná, takže upřednostňuje ty obecně přínosné a nechává zemřít ty vegetativní, tedy pouze konzumující. Nebo upřednostňuje silnější nad slabšími. Vystoupat nad 'lidství' a zkusit nahlédnout na mechaniku koexistence savců druhu Homo je prostě možnost a z té výšky, nezaujatě, je opravdu možné dělit na 'kvalitní' a 'nekvalitní', ať už to jakkoli odporuje vašemu prohumanistickému rovnostářství :-)

0 0
možnosti
MS

Michal007

15. 2. 2010 14:10
Paradox rozdělování na kvalitní a nekvalitní

kouzelně vystihuje věta z českého filmu: Přišel jsem s nabídkou kvalitního sexu!

Mimochodem, zlatý řez mezi kvalitou a nekvalitou svého druhu obsahuje i interrupční zákon.

0 0
možnosti