Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Alcator

19. 1. 2010 17:00
Feminismus coby Gayparade

Asi znáte akci Gayparade (případně její odvozeniny GayPride a další). Tyto nechutné akce, na kterých po sobě oplzle lezou fetišisticky odění homosexuální lidé, bývají ukazovány ve zprávách, takže jste je nepochybně zachytili.

Víte, jaká je skutečná role těchto akcí? Těmto akcím nejde o to, ukázat, jak doopravdy žijí a jak se doopravdy chovají homosexuálové. Jde jim o vytvoření extrému, který je protipólem opačného extrému (toho extrému, který by si přáli homofobové a konzervativci, totiž extrému "Homosexuálové neexistují"). Výsledkem je, že když pak v běžném životě potkáme homosexuála, který se nechová tak odporně, jako jsme viděli na Gayparade v televizi, tak si řekneme "No, mohlo by to být horší, měl bych být rád, že TENHLE je normální," a jsme schopni jej akceptovat.

A totéž vlastně dělají extrémistky-feministky: Svými požadavky na kastraci chlapečků, povinným i/y, přejmenováváním řídicích funkcí na "manažerosoby" atd. vytváří prostor, do kterého se pak "normální" žena vejde. (pokr)

0 0
možnosti
PV

Alcator

19. 1. 2010 17:04
(pokr)

Nebýt feministek, neměly by ženy dnes vůbec nic. A nebo by měly cosi, co sice naoko vypadá jako rovnoprávnost, ale ve skutečnosti je to jen spousta povinností navíc a žádná práva.

... což samozřejmě nic nemění na tom, že jejich (některé) požadavky jsou dementní, ale o to právě jde - o to, aby když po takovém dementním návrhu slyšíme něco rozumného, byli jsme ochotnější to akceptovat, místo a priorního "Pochází to od ženy, tak je to blbost" (což byl stav před sto lety)

0 0
možnosti
LB

Irrataki

19. 1. 2010 16:51
nejde tu jen o ženy a muže

Asi jsem to mělo být napsané trochu zřetelněji, ale pro rejpaly... ad1 článek není zaměřen proti těm, kteří se bijí za rovné příležitosti(za což jim velký dík, bez ironie a nadsázky, jim i ostatním co se snaží), ale proti těm, co to berou tak jednostranně, že to vlastně samotný význam slova "rovnost" dehonestuje, zejména v očích veřejnosti a přiznejme si, o tuhle pozornost tu přece jde a je tu takových hodně.

ad2 je článek zaměřen HLAVNĚ proti pozitivní diskriminaci. V tomhle případě protěžování žen. Je to zbytečné, v moderní době je možná plná zastupitelnost(kromě základních biologických úloh samozřejmě, nikdo muže rodit nenutí, i když by to takovému expat47 a jemu podobným asi neuškodilo). Všichni jsme lidé, individuality, s jinými proporcemi, potřebami a touhami. Ale v širším kontextu je to můj názor na jakoukoli pozitivní diskriminaci.

ad3 za tu gramatickou hrubku se omlouvám a stydím

P.S. to Sekanice: díky :)

0 0
možnosti
MV

wostrey

20. 1. 2010 14:03
Re: nejde tu jen o ženy a muže

s tou plnou zastupitelnosti bych byt Vami trochu pribrzdil...zeny byly, jsou a budou fyzicky slabsi nez muzi, tudiz nepouzitelne pro jakekoliv prace, kde se vyzaduje zvysena fyzicka namaha. Dale, jaky je pomer zastoupeni zen mezi vedeckou obci? Kdyz reknu, ze na 100 pracovniku V&V pripada 7-10 zen, tak nebudu daleko od pravdy. K tomuto se vaze i zastoupeni v dalsich oborech, kde se vyzaduje de facto akademicke vzdelani. Ja osobne jsem jeste nevidel neurochirurga-zenu. Napriklad. A tak by se dalo pokracovat.[>-]

0 0
možnosti
RP

shysheen

19. 1. 2010 16:50
VÁLKA POHLAVÍ

pokračuje--je a bude série článků, jež se stanou, téměř již staly součástí mé další knížky---ALE---muži a ženy nemohou být nikdy rovnoprávní, možná spolupracovníci, kolegové, empaticky k sobě navzájem slušní, ale zcela jistě ne rovnoprávní---to si totiž odporuje---ALE o tom dál v knížce:-)-s pozdravem---robert poch

0 0
možnosti
M

Mia2010

19. 1. 2010 16:24
zena v muzskem rode

Zarazi me jedna vec: proc o sobe autorka v textu "o autorovi" pise v muzskem rode? Jsem ateista, posluchac... Na slovech ateistka, posluchacka prece neni nic divneho.

Jinak radou veci souhlasim, ale nektere mi prijdou nedomysleme - je fajn, ze podle autorky muze muz prebalovat dite a zena ridit jerab a ze hura do politiky, ale bez usili prave onech feministek by to moc mozne nebylo...

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

19. 1. 2010 16:54
Re: zena v muzskem rode

Nechal bych ženám svobodu použít generického maskulina, pokud chtějí a pokud mluví o sobě. Nelíbilo by se mi naopak vnucování kvót (nebo jak by si paní Vadrová představovala?) pro generické feminimum namísto maskulina tam, kde jde vyloženě o názvy profesí, rolí, atd.

Zatím vím o jednom generickém feminimu pro označení profese, a to "zdravotní sestra" či zkráceně "sestra". Je tak označena určitá pozice ve zdravotnickém zařízení (bez ohledu na to, bude-li ji vykonávat muž).

Takže: Je pro mne přijatelné, pokud žena o sobě bude mluvit jako o "ateistovi, posluchači... ", pokud k tomu nechce nutit ostatní ženy nebo to prosazovat jako jedinou správnou normu ve škole. Myslím, že obojí je správně (tedy použití obou rodů, pokud jde o ženu).

0 0
možnosti
KK

Santa1

19. 1. 2010 16:23
Týká se nabídka toho líbání

feminina i radikálních feministů? Já jen, že bych měl zájem :-P.

0 0
možnosti
W

wrangler

19. 1. 2010 16:09
Karma!

R^R^R^

0 0
možnosti
DS

DaliborS

19. 1. 2010 15:27
A co pravopis?

Nikde jsem tam nenašla článek, který by odsuzoval matku a její 15-ti letou dceru-matku, které řekly novopečenému 18-ti letému tatínkovy >

Proboha, snad tatínkovi, ne? ;-(

0 0
možnosti
PV

Beatrixe

19. 1. 2010 16:06
Re: A co pravopis?

,,Jeddna jeďyná chibyčka..";-D;-D;-D;-D;-D Zblázněte se...;-D Nebo jich najděte více...;-)

0 0
možnosti
PK

kuny

19. 1. 2010 15:22
Kamenujte?

Proč kamenujte? ... To samé dlouhodobě tvrdím. Jestli je někde nějaká diskriminace (ať už pohlaví, rasy nebo čehokoliv jiného), pak vytvořením různých kvót (na počet žen v parlamentu, atd.) ji v podstatě krásně uzákoním.

Takže s Vámi plně souhlasím. R^

0 0
možnosti
D

dasa0302

19. 1. 2010 15:20
Jeden úsměv pro autorku

Píšete to na můj vkus sice tak trochu hurá a všechno dohromady, ale v podstatě s Vámi souhlasím, tak máte ode mě karmu a pište dál.  :-)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpánka Bergerová

19. 1. 2010 15:13
Dost dobře nechápu

proč máte potřebu se svým článkem takto vymezovat.

Jsou zajímavější témata.

Ublížila vám nějaká feministka?

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.